25/10/21

KVK Westhoek - RC Harelbeke

Zondag 24 oktober 2021, KVK Westhoek – KRC Harelbeke 2 – 3
KVK geraakt niet weg uit staartgroep.

De Harelbeekse voetbalclub oogstte gedurende een zestal jaar veel succes in de eredivisie van de Belgische voetbalcompetitie. De club won de eindronde in tweede nationale afdeling in 1995 en promoveerde naar eerste nationale afdeling. Paars - wit degradeerde in 2001 opnieuw naar tweede nationale afdeling, wijzigde haar naam in KRC Zuid-West-Vlaanderen en ging wat later in vereffening. De club fusioneerde in 2002 met KSV Ingelmunster tot KRC Zuid West. Beide clubs gingen weer uit elkaar en de Harelbeekse voetbalclub kreeg ondertussen haar oude naam terug, nl. KRC Harelbeke. Paars - wit heeft een behoorlijk en bewogen stukje voetbalgeschiedenis achter de rug.   

KRC Harelbeke staat op kop in de rechterkolom met 7 punten uit 7 wedstrijden en een doelpuntensaldo van - 1, 8 doelpunten voor en 9 tegen. De Ratjes willen absoluut hogerop. KVK behaalde vorige zaterdagavond een gelijkspel op het veld van KSC Dikkelvenne na een vinnige moeilijke match, ontsierd met 9 gele kaarten. De KVK-entourage vond het een magere beloning voor de geleverde inspanning, maar trainer B. Debo corrigeerde en stelde de puntendeling op verplaatsing gelijk met nieuwe hoop. In elk geval wil KVK weg uit de staartgroep. K. Chateau, J. Coppin, J. Degels en F. Soenens blijven revalideren, terwijl trainer B. Debo vandaag Y. Dewilde en S. De Deygere kon recupereren.   

Stralend herfstweer boven het Crackstadion met de zon vlak in ons gezicht. KVK kwam meteen onder druk en na 5 minuten was het al 0 – 1, na een falen in de eigen verdediging. KVK reageerde laat en de poging van O. Luckx strandde op de lat. Toch verdubbelden de bezoekers hun voorsprong enkele minuten voor de rust, 0 – 2. Tijdens de tweede helft trok KVK het laken naar zich toe en kwam laat in de match terug tot 1 – 2. Kort daarop stond het 1 – 3, na alweer een misrekening in de KVK-defensie. En in de blessuretijd trapte V. Mahieu opportuun de 2 – 3 op het scorebord.        

Eerste helft. Met 2 RCH-hoekschoppen in evenveel minuten tijd, vloog het leer eens naast en dan weer over het KVK-kader (2’). Na een vrije trap joeg J. Cremers het leer naast de verste paal (4’). Gebrekkige controle en balverlies voor V. Mahieu, terwijl L. Soli het leer bemachtigde, opdreef en rustig de bal naast Y. Colley binnenschoof, 0 – 1 (5’). In een persoonlijke poging vlamde O. Luckx naast de rechter staander (7’). Op hoekschop van N. Vandenbroucke belandde de bal ver voorbij de tweede paal, terwijl P. De Smet het leer recupereerde en inzond. KVK-doelman, Y. Colley, reageerde met een geweldige reflex op de kopstoot van E. Nfor en vermeed de dubbele voorsprong voor de bezoekers (21’). In een snelle tegenaanval bediende J. Cremers op rechts O. Luckx die kapte en met links, via de vingertoppen van doelman Y. De Ketelaere, de bal op de doellat knalde (35’). Net voor de pauze trapte E. Nfor zijn hoekschop op het hoofd van O. Van Mol die het leer in de verste hoek van het KVK-doel binnen kopte, 0 – 2 (43’). Hoe kon KVK deze situatie tijdens de tweede helft opnieuw rechtzetten?            

Tweede helft. KVK domineerde heel de tweede helft, maar kwam pas laat tot scoren. De bezoekende doelman, Y. De Ketelaere, pakte gemakkelijk een van dichtbij gekraakt schot van Y. De Wilde (58’). C. Noppe vuurde op doel en Y. Colley ranselde met moeite het leer in hoekschop (67’). S. Himpe bediende op rechts Y. Dewilde die vanuit een zeer scherpe hoek de bal langs de doellat stuurde (71’). Toen S. Gantois op rechts het leer toegeschoven kreeg, vlamde hij in één tijd de bal in het RCH-doel. De RCH-doelman had geen verhaal op dit hard gericht schot, 1 – 2 (86’). De Ratjes beten van zich af. De ingevallen J. Kasmi maakte dankbaar gebruik van een aarzeling of verkeerde beoordeling in de KVK-defensie. Hij graaide het leer mee en besloot met een prachtige boogbal in de verste hoek van het KVK-doel, 1 – 3 (88’). In de blessuretijd verzachtte V. Mahieu de pijn voor de eigen ploeg. Hij stond moederziel alleen in de 16-zone en trapte gemakkelijk het tweede KVK-doelpunt tegen de netten, 2 – 3 (93’).

KVK speelde een voortreffelijke tweede helft, maar creëerde onvoldoende kansen om op gelijke hoogte te komen met de bezoekers. Defensieve tekortkomingen lagen aan de basis van de nederlaag, maar evenzeer was er een tekort aan offensieve kracht bij de eigen ploeg. Het noodlot sloeg toe met het derde Harelbeekse doelpunt op het einde van de match. Ook andere laag gerangschikte ploegen gingen vandaag de boot in: SCT Menen, KSV Oudenaarde, KSK Ronse en RFC Wetteren, zodat de 5 staartploegen, inclusief KVK, in een marge van 3 punten gerangschikt staan. En toch is de toestand met 4 op 24 helemaal niet hopeloos KVK, als er zondag toekomende maar gewonnen wordt van een rechtstreekse Oost-Vlaamse concurrent, RFC Wetteren. Misschien komt KVK dan toch weg uit de staartgroep. Ciao.    

Doelpunten: [5’] L. Soli, 0 – 1; [43’] O. Van Mol, 0 – 2; [86’] S. Gantois, 1 – 2; [88’] J. Kasmi, 1 – 3; [93’] V. Mahieu, 2 – 3.

KVK-opstelling: Y. Colley, S. De Deygere (66’ E. Ekangamene), G. Vervacke, V. Mahieu, S. Himpe, O. Diakho, J. Cremers (46’ H. Coutigny), O. Luckx (46’ J. Robaeys), Y. Dewilde, S. Gantois, L. Simoens. Wisselspelers: F. Anger, J. Robaeys, H. Coutigny, E. Ekangamene.

Volgende match: zondag 31 oktober 2021 om 15.00 u. RFC Wetteren – KVK Westhoek. Supporters op post.           

In de nacht van zaterdag op zondag (30/31 oktober 2021) schakelen we over van zomertijd op wintertijd (standaardtijd). Om juist te zijn: zondagochtend om drie uur 's ochtends draaien we de klok één uur achteruit, drie uur wordt twee uur. Wel te rusten en misschien vóór het slapengaan de tijd al opnieuw instellen voor wie stipt in het stadion wil arriveren.  

Volgende match 05/12/21 om 15:00
K. VK Westhoek
K. FC Sparta Petegem
Vorige Matchen
K. RC Gent - K. VK Westhoek
3 - 1