11/10/21

KVK Westhoek - KVK Ninove 0 - 3

Zondag 10 oktober 2021, KVK Westhoek – KVK Ninove 0 – 3
KVK, verveeld met rode lantaarn.

Na het voetbalseizoen 2019-2020, dat vroegtijdig werd stopgezet na 24 wedstrijden, promoveerden 4 Oost-Vlaamse voetbalclubs van derde nationale Amateurs A naar tweede nationale Amateurs A: KVK Ninove, RFC Wetteren, OLSA Brakel en KVV Zelzate. KVK Ninove staat momenteel op de vijfde plaats in het klassement met 11 punten op 15. De Ninovieters scoren met 8 doelpunten uit 5 wedstrijden moeilijk in vergelijking met de andere koplopers, maar beschikken over een ijzersterke verdediging, die slechts 3 tegendoelpunten toeliet. SC Lokeren-Temse, tweede in de stand, met 13 punten en een 8 – 2 verhouding, presteert net iets beter. KVK leed een onverwacht verpletterende nederlaag in Zwevezele en kreeg een week de tijd om haar wonden te helen. De KVK-entourage verwacht een frisse en enthousiaste eigen ploeg die zich vandaag herpakt en groen-zwart het vuur aan de schenen legt.      

En de KVK - ploeg herpakte zich, maar kon onvoldoende weerstand bieden aan de overmacht in de loop van de match. Het was licht mistig weer. Verbazing alom toen de goed gerangschikte Ninovieten slap en traag acteerden. Ze gebruikten de verre bal om de aanval te forceren, maar hun aanvallers liepen te veel buitenspel. KVK-doelman Y. Colley hield met enkele alerte tussenkomsten tijdens de eerste helft zijn ploeg overeind. Ruststand 0 – 0. KVK die tijdens de eerste helft enkele kansen had laten liggen, onderging haar lot tijdens de tweede helft. De eigen ploeg probeerde nog wel met uitvalpogingen, het laken naar zich toe te halen, maar de bezoekers maakten in iets meer dan een halfuur hun werk af. 0 – 3, was het te zware verdicht in deze thuismatch.           

Eerste helft. KVK nam onbevreesd het initiatief. J. Cremers trok het leer naar de kleine 16-zone, waar O. Diakho opdook, maar naast de bal gleed (7’). Opnieuw was het J. Cremers die zijn belager het nakijken gaf, de bal voor doel bracht en nu kwam O. Diakho een voetje tekort om de score te openen (18’). L. Simoens zond het leer naar de tweede paal, waar J. Cremers hoog over het Ninoofse doel besloot (23’). Op hoekschop kopte K. De Wannemaeker de bal op het dak van het doel en had Y. Colley een uitstekende reflex in huis op het schot van A. Ntambue (34’). Het laatste kwartier van de eerste helft was voor de bezoekers. G. Bourguignon besloot keihard van dichtbij en de vuisten van Y. Colley brachten redding (36’). Op links boorde A. Ntambue zich een weg naar het KVK-doel, maar Y. Colley pakte de scherpe lage voorzet vallend met gemak (42’). Hoezo, een rustige eerste helft? Ondertussen waren al een drietal gele kaarten getrokken.     

Tweede helft. Het zwart-groene team eiste langzaam maar zeker het overwicht op, dankzij haar technisch meesterschap. Op hoekschop van M. Deryck kopte K. De Wannemaeker aan de eerste paal de bal tegen de netten, 0 – 1 (58’). S. Gantois rende op volle snelheid langs de zijlijn, zond de bal voor doel waar Y. Dewilde op doelman K. Van Den Noortgaete vlamde. Aan de overzijde worstelde A. Ntambue zich voorbij verdediger G. Vervacke en trapte vanuit een onmogelijke hoek toch het leer tussen paal en doelman binnen, 0 – 2 (68’). KVK zocht de aansluitingstreffer. De ingevallen O. Luckx dreigde in de 16-zone; zijn te zwak schot belandde in de handen van K. Van Den Noortgaete (83’). De snelle combinatie O. Luckx - Y. Dewilde - O. Luckx in de penaltyzone leverde niets op. Laatstgenoemde knalde het leer snoeihard op de vuisten van de Ninoofse doelman (86’). In de slotminuut schreven de bezoekers de laatste acties op hun naam. O. Romero, goed diep gestuurd, besloot hard op het uitgestoken been van KVK-doelman, Y. Colley (90’). De ingevallen S. Bael zette voor zijn ploeg het orgelpunt. HIJ kreeg het leer in zijn richting gestuurd en vlamde het derde Ninoofse doelpunt onhoudbaar tegen de netten, 0 – 3 (90’).    

KVK voetbalde vandaag een stuk beter dan vorige week, bood meer weerstand en gaf de tegenstrever minder ruimte om te acteren. Toch blijft het een nieuwe thuisnederlaag en kwam de eigen ploeg in de derde opeenvolgende wedstrijd niet tot scoren. Met veel tegenzin draagt KVK nu de rode lantaarn. Volgende week zaterdag wacht KVK te Dikkelvenne alweer een moeilijke opdracht, hoewel de Oost-Vlamingen vandaag zwaar onderuit gingen in Brakel en van OLSA met 6 – 0 verloren. Ook SC Dikkelvenne kampt met een scoreprobleem en een heel negatief doelpuntensaldo. Ciao.   

Doelpunten: [58’] K. De Wannemaeker, 0 – 1; [68’] A. Ntambue, 0 – 2; [90’] S. Bael, 0 – 3.

KVK-opstelling: Y. Colley, S. De Deygere, G. Vervacke, V. Mahieu, J. Robaeys (74’ H. Coutigny), S. Himpe, O. Diakho, J. Cremers, Y. Dewilde, S. Gantois (74’ O. Luckx), l. Simoens. Wisselspelers: M. Coffyn, O. Luckx, H. Coutigny en J. Wydoodt.  

Volgende competitiematch: zaterdag 16 oktober 2021 om 19.30 u., KSC Dikkelvenne – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 05/12/21 om 15:00
K. VK Westhoek
K. FC Sparta Petegem
Vorige Matchen
K. RC Gent - K. VK Westhoek
3 - 1