24/04/23

SC Eendracht Aalst - KVK Westhoek

Zondag 23 april 2023, SC Eendracht Aalst – KVK Westhoek 1 – 3
Alweer een grote stap vooruit.

KVK had zelfvertrouwen getankt uit de thuisoverwinning tegen SV Zulte-Waregem U-23 op zondag 16 april 2023 (1 – 0). SC Eendracht Aalst sukkelt met een vormcrisis en verloor al haar wedstrijden (5) sinds 5 maart 2023, toen Erpe-Mere United thuis forfait gaf. Toch lag met de verre verplaatsing naar Aalst opnieuw een zware opgave voor de boeg. Trainer B. Lucker diende zijn spelers het juiste recept toe en stuurde een enthousiaste ploeg het veld in.

Een afgeweken schot van Y. Dewilde vloog over het SC-doel en aan de overkant verlengde I. Mbaye een voorzet van J. De Vriendt in het KVK-doel, 1 – 0 (11’). KVK bleef niet bij de pakken zitten en zou de scheve situatie in een dol kwartier rechtzetten. J. Jodts vuurde vanop wel 40 meter, maar zijn schot spatte op de SC-doellat. J. Cremers kon ongehinderd de openingstreffer voor KVK binnentrappen, 1 – 1 (32’) en wat later spijkerde D.J. Dewaegemaeker de 1 – 2 voorsprong in de bovenhoek van het Aalsterse doel (34’). Ook S. Gantois besloot een goede kans naast de verste paal. KVK hield de druk aan en op slag van rust schoof L. Simoens een lage voorzet tegen de netten, 1 – 3 (45’).

Tijdens de tweede helft creëerde KVK aanvankelijk de betere kansen, maar pogingen van J. Cremers en S. Gantois gingen verloren.  Rond het uur kreeg de thuisploeg met A. Van Den Eynde en J. De Coninck de pogingen niet tussen de palen. SC Eendracht probeerde tevergeefs de aansluitingstreffer te scoren, maar KVK consolideerde met een secure verdediging de score.

De tweede opeenvolgende zege tegen gereputeerde tegenstrevers is een feit. Het gehele KVK-team zit volop in de reddingsoperatie. Met vereende krachten wordt de wedstrijd van zondag 30 april toekomende, voorbereid. Toen, op zondag 23 oktober 2022 in Petegem begon voor de eigen ploeg alle leed, met zware blessures van L. Prez, J. Robaeys en S. Himpe. Een herinnering hieraan is noodzakelijk en moet voldoende zijn om het vuur in de eigen ploeg te blijven aanwakkeren.     

Doelpunten: [11’] I. Mbaye, 1 – 0; [32’] J. Cremers, 1 – 1; [34’] D.J. Dewaegemaeker, 1 – 3; [45’] L. Simoens, 1 – 3.

KVK-opstelling: M. Dannel, V. Mahieu, M. Thiel, S. Himpe, J. Cremers (86′ Coppin), Y. Dewilde, O. Lekhechine, S. Gantois (54′ Nys), J. Jodts, D.J. Dewaegemaeker (92′ Scholaert), L. Simoens

Volgende competitiewedstrijd: zondag 30 april 2023 om 15.00 u., KVK Westhoek – FC Sparta Petegem. Supporters op post.