27/09/21

KVK Westhoek - KVV Zelzate 0 - 2

Zondag 26 september 2021, KVK Westhoek – KVV Zelzate 0 – 2
Pijnlijke thuisnederlaag, KVK.

KVK Westhoek ontving vandaag de jonge fusieclub (2008), KVV Zelzate in het Crackstadion. De Oost-Vlamingen werden tijdens het tumultueuze coronajaar (2020)  uitgeroepen tot kampioen in derde klasse Amateur VV en promoveerden naar tweede klasse Amateur VV. KVV Zelzate getuigt van bestendige ambitie en realiseerde de sprong van 2e provinciale afdeling (2008) naar 2e klasse Amateur in amper 12 jaar. KVK is gewaarschuwd en kan maar beter de gasten van vandaag niet onderschatten. KVK van haar kant kwam in Ronse van een onmogelijke score (4 – 0, na 57’), tijdens het laatste kwartier terug tot 4 – 3. De eigen ploeg ontwaakte te laat en de hevige storm op het KSK-doel bleek vruchteloos. Slechts 3 punten halen beide ploegen uit 3 gespeelde wedstrijden en het zal veeleer winnen zijn in plaats van niet verliezen. Voor trainer B. Debo lag de weg bezaaid met selectieproblemen. J. Robaeys en V. Mahieu waren geschorst voor rode kaarten, respectievelijk tegen FC Merelbeke en SK Ronse. J. Coppin, J. Degels en F. Soenens waren niet beschikbaar wegens diverse blessures.    

Met het wereldkampioenschap cyclisme op de weg in eigen land, zaten heel wat voetbalsupporters thuis aan hun televisiescherm gekluisterd. Begrijpelijk, maar de belangstelling op de tribune oogde mager en de sfeer van een echte voetbalzondag ontbrak. KVK vond de juiste cadans niet tijdens de eerste helft en liet zich het lesje spellen door de bezoekers. 0 – 1 aan de rust, want de eigen ploeg bouwde veel te traag de aanvallen op waardoor de bezoekers massaal in verdediging konden terugtrekken. De tweede helft bood geen ander spelbeeld en de bezoekers, het bedrijvigst, diepten hun voorsprong uit tot 0 – 2 na drie kwart van de match. En precies zoals de week voordien in Ronse, als het kalf verdronken was, reageerde KVK springlevend, maar toen was de echte druk van het vat. KVK kon de kleinere gecreëerde kansen niet meer afmaken in de slotfase van de match en dat was pijnlijk.

Eerste helft. KVK-doelman Y. Colley kwam goed tussenbeide toen M. Antwi op voorzet van E. Nyarko het leer aan de eerste paal dreigde binnen te trappen (3’). Twee minuten later verliet de vaardige E. Nyarko op een brancard het veld met mogelijks gescheurde kruisbanden, zelfs met een getoucheerde meniscus, omwille van een onzachte landing, na een onschuldig contact (5’). Op voorzet van P. Grootaert stuurde C. Van Gysel van dichtbij het leer in één tijd over het KVK-doel (10’). Aan de overkant veerde Y. Dewilde onvoldoende hoog op om een voorzet van J. Cremers met het hoofd in doel te verlengen (15’). De bezoekers toonden zich iets gevaarlijker en M. Antwi kopte aan de tweede paal een voorzet van C. Van Gysel in de kruishoek binnen, 0 – 1 (19’). R. Broeckaert zond in vanop rechts en de centraal voor doel opduikende C. Van Gysel trapte naast het leer. Een uitstekende kans op een verdubbeling van de score leek verkeken. Maar KVK bleef heel die tijd achterop en bouwde veel te traag haar aanvallen op, zodat de in het groen uitgedoste bezoekers massaal in verdediging konden terugplooien.

Tweede helft. De zon boorde zich een weg door het wolkendek, en zou misschien verlichte ideeën brengen in de KVK-gelederen. Maar precies zoals tijdens de eerste helft, viel de motor stil, net voor de 16 - zone en kon de eigen ploeg nooit echt doelgevaar ontwikkelen in de KVV- gevoelige zone. M. Antwi lanceerde R. Broeckaert die een pegel losliet die door Y. Colley in 2 tijden werd geneutraliseerd (58’). Y. Colley doorzag het manoeuvre en veegde het leer met een flinke trap voor de neus van de ontsnapte S. Cools, opnieuw het veld in (64’). Het beslissende moment kwam toen C. Van Gysel, R. Broeckaert de diepte in stuurde. De KVV-aanvaller omspeelde handig de KVK-doelman en trapte het leer in de verste hoek van het KVK-doel, 0 – 2 (67’). KVK herrees en wilde de achterstand ongedaan maken. L. Simoens bediende op links O. Diakho die op zijn beurt K. Chateau aanspeelde. Die besloot op KVV-doelman R. Trouvé die de bal in hoekschop devieerde (71’). Een kwartier voor tijd, kopte K. Chateau een inzenden van S. Gantois nipt naast de verste paal (75’). Toen K. Chateau op doel schoot, week de bal af op een groene verdediger in de voeten van O. Diakho die scoorde. Scheidsrechter B. Verbeke keurde de aansluitingstreffer af wegens vermeend buitenspel (85’). De KVV-doelman had een geweldige parade in huis toen hij een geplaatst schot van J. Cremers uit zijn doel zweefde (88’). En in de slotminuut ontwikkelde de KVV-doelman, R. Trouvé, een geweldige reflex en toetste de droge knal van O. Diakho uit zijn doel (90’). Maar al die inspanningen waren tevergeefs, niet voldoende om een eer reddend doelpuntje te scoren.

3 punten op 12 is niet genoeg KVK en de sterkste tegenstrevers komen straks aan de beurt. De KVK-entourage dacht, zonder aan zelfoverschatting te doen, dat de match tegen de nieuwkomer in 2e Amateur VV een haalbare kaart zou zijn, maar zij vergiste zich. Tijdens de eerste helft kreeg KVK nauwelijks een bal tussen de palen en het slotoffensief tijdens de tweede helft kwam weer eens te laat. Volgende week zondag trekt KVK naar Zwevezele, om er KSK Voorwaarts partij te geven. KSKV won vandaag met 3 – 4 op het veld van OLSA Brakel, behaalde daarmee haar derde zege van het seizoen en totaliseert nu 10 punten op 12. Een zware opgave ligt in het verschiet, maar de KVK-entourage blijft geloven in beterschap. Ciao.    

Doelpunten: [19’] M. Antwi, 0 – 1; [67’] R. Broeckaert, 0 – 2.  

KVK-opstelling: Y. Colley, S. De Deygere, S. Himpe, J. Cremers, O. Luckx (68’ O. Diakho), H. Coutigny, E. Ekangamene (80’ L. Verschaete), Y. Dewilde, K. Chateau, S. Gantois, L. Simoens. Wisselspelers: F. Angor, O. Diakho, J. Devolder, L. Verschaete.    

Volgende competitiewedstrijd: zondag 3 oktober 2021 om 15.00 u., KSKV Zwevezele – KVK Westhoek. Supporters op post.                      

Volgende match 05/12/21 om 15:00
K. VK Westhoek
K. FC Sparta Petegem
Vorige Matchen
K. RC Gent - K. VK Westhoek
3 - 1