16/01/23

KVK Westhoek - KSC Lokeren-Temse

Zondag 15 januari 2023, KVK Westhoek – SC Lokeren-Temse 0 – 2
Onbevreesd KVK ten onder tegen de leider.

Competitie halfweg. KVK kende dit seizoen een vlotte competitiestart en vergezelde voor een viertal weken o.a. nieuwkomer KSV Oostkamp in de kop van het klassement. Maar de prestaties verbleekten met de week en de eigen ploeg verzeilde na 17 wedstrijden, met 17 punten naar de 15e plaats in het klassement. De 3 weken durende winterstop moet de spelers deugd hebben gedaan. Er is nieuwe energie getankt en nu wil trainer B. Debo zo vroeg mogelijk met vereende krachten een remonte opstarten, m.a.w. het verloren terrein terugwinnen. SC Lokeren-Temse pakte halverwege de competitie de kop van het klassement, zelfs met 1 of 2 wedstrijden minder gespeeld dan de naaste achtervolgers, zoals Eendracht Aalst, FC Sparta Petegem, KSV Oostkamp, Cercle Brugge U23 en SV Zulte-Waregem U23. Ondertussen ontstond een vierpuntenkloof tussen KRC Gent, 9e in de stand, linkerkolom en KSV Oudenaarde, 10e in het klassement, rechterkolom. De ploegen daar hangen aan elkaar als druiven in een tros en voor het tweede seizoengedeelte ligt een strijd-tot-op-het-bot, in het verschiet.

Herstelde spelers S. Himpe en J. Robaeys waren opnieuw van de partij, na een lange blessureperiode. Als basisspeler draaide S. Himpe goed mee op het middenveld en J. Robaeys als wisselspeler, presteerde 10 verdienstelijke minuten. Voor deze laatste was het even wennen na twee en een halve maand blessureleed. Centrale verdediger, V. Mahieu, keek toe vanaf het gele bankje. 3° Celsius op de Crackmuur, koud en zwaar bewolkt weer met hevige wind en af en toe een bui. De wedstrijd werd aangekondigd als een risicomatch, maar de hooguit 250 bezoekende supporters gedroegen zich behoorlijk. Met leider KSC Lokeren-Temse haalde KVK hoog bezoek naar het Crackstadion.

Tijdens het eerste kwartier oefenden de bezoekers hoge druk uit op het eigen doel, maar vonden de opening niet. KVK herpakte zich even en toch kwamen de gasten in het laatste kwartier met wat geluk op een 0 – 2 voorsprong. In de tweede helft duurde het even vooraleer wat leven in de brouwerij kwam. KSC Lokeren-Temse dwong de betere kansen af, maar kwam niet meer tot scoren, mede door het puike keeperswerk van M. Dannel die zijn doel met verve verdedigde. Tegen het aanvallend talent van S. Vermeiren en A. Maes enerzijds en G. Van Walle als klaarziende spelverdeler anderzijds, viel weinig te ondernemen.            

Eerste helft. Al in de 4e minuut knalde S. Vermeiren op doelman M. Dannel en G. Van Walle schoot de rebound weer pal op de goed reagerende KVK-doelman. Aan de overkant belandde de voorzet van J. Gantois bij J. Coppin, wiens retro-schot maar moeilijk door de bezoekende doelman uit de verste benedenhoek van zijn doel werd geklopt (7’). Wat later trok J. Cremers de bal naar de tweede paal van het KSC-doel. Doelman J. Merckx verkeek zich op de hoge bal en in diens rug kopte de verraste J. Coppin het leer nipt naast de paal, wat bijna de KVK-voorsprong opleverde (22’). S. Vermeiren, in de 16-zone, kreeg de bal in zijn bezit en trapte het leer recht op de snel reagerende M. Dannel (27’). Op het halfuur knalde de oprukkende A. Maes rakelings naast de verste paal. Op voorzet van diezelfde A. Maes kopte S. Vermeiren het openingsdoelpunt binnen, 0 – 1 (33’). Het technisch KVK-team dat het gebeuren van nabij gadesloeg, beoordeelde het doelpunt als een buitenspelgeval. Noch scheidsrechter C. Windels, noch de gasten stoorden zich aan het protest en het spel ging verder. Zo kreeg M. Dannel de harde knal van J. Vercauteren niet onder controle en trapte A. Maes met de rebound zijn ploeg op een 0 – 2 voorsprong (40’).   

Tweede helft. Het duurde wat vooraleer het spel opnieuw op dreef kwam. Ter hoogte van de doellijn trok A. Maes de bal naar binnen, centraal voor doel. Hij vond de vrijstaande G. Van Walle die het leer over de verste kruishoek krulde (58’). KVK kreeg het toen even moeilijk en zette alle zeilen bij. J. Vercauteren bediende de meegekomen G. Van Walle die weer KVK-doelman, M. Dannel met een knappe reflex, op zijn weg naar doel vond (67’). Na een reeks korte passen in het KVK-doelgebied, posteerde A. Maes de bal op de KVK-doellat (69’). Aan de overkant probeerde O. Scholaert de bal van heel ver over de uitgekomen KSC-doelman te lobben, maar het leer vloog hoog over het kader (78’). En J. Robaeys gerichte trap verdween naast de kruishoek (85’). G. Van Moerzeke deed een ingezonden bal afwijken, maar doelman M. Dannel keerde het gevaar en sloeg de bal in hoekschop (86’). En in de slotminuut leverde de haastige combinatie tussen Y. Dewilde en L. Simoens niets meer op. L. Simoens richtte leer naast de staander.        

De leiders in het klassement, met hun snelle bewegingen en vlotte balbehandeling, hadden het niet onder de markt met de KVK-aanpak. Hun spel had weliswaar meer maturiteit, maar niets wordt afgedongen op de voortreffelijke prestatie van de eigen ploeg. Ook KVK’ s naaste belagers beten in het zand (FC Gullegem – RC Gent 1 – 3 en Cercle Brugge U23 – RC Harelbeke 1 – 0), wat meebrengt dat de situatie onderaan het klassement geen wijzigingen ondergaat. Maar er is goede hoop nu blijkt dat er voor de eigen ploeg versterking op komst is. Volgende week zaterdag reist KVK naar Oostakker om KRC  Gent in de Chillax arena (i.p.v. PGB-stadion) te ontmoeten. KRC Gent is inmiddels opgeklommen naar de 6e plaats in het klassement met 31 punten uit 18 wedstrijden. Alweer een stevige opdracht, KVK. Ciao.     

Doelpunten: [33’] S. Vermeiren, 0 – 1; [40’] A. Maes, 0 – 2.

KVK-opstelling: M. Dannel, G. Gaillez, S. Himpe, J. Cremers, Y. Dewilde, O. Lekhecine, S. Gantois, J. Coppin, O. Scholaert (79’ J. Robaeys), J. Jodts, L. Simoens. Wisselspelers: G. Vercruysse, B. Timmerman, J. Robaeys, J. Musenge.  

Volgende competitiematch: 19e competitiedag, KRC Gent – KVK Westhoek op zaterdag 21 januari 2023 om 20.00 u. Supporters op post.  

Adres stadion:  CHILLAX ARENA - Eikstraat 85A - 9041 Oostakker     

Ter inlichting. De KRC Gent - website meldt dat vanaf maandag 9 januari 2023 de voorbereidingswerken op de nutsvoorzieningen ter hoogte van het kruispunt van de Antwerpsesteenweg en Drieselstraat zouden opgestart worden en die het doorgaand verkeer kunnen bemoeilijken.  

Volgende match 25/03/23 om 19:00
K. VK Westhoek
K. SC Dikkelvenne
Vorige Matchen
Erpe Mere United - K. VK Westhoek
2 - 3