19/09/21

KSK Ronse - KVK Westhoek 4 - 3

Zaterdag, 18 september 2021, KSK Ronse – KVK Westhoek 4 – 3
Spectaculair slot, maar KVK ontwaakt veel te laat.

Het hele KVK-team trok in de late namiddag naar Ronse, soms de “koningin of parel der Vlaamse Ardennen” genoemd, omwille van de ligging, het landschap en de groene omgeving. Het Orphale Crucke  - stadion is genoemd naar de eerste voorzitter van de gefusioneerde voetbalclubs (ASSA en RFC in 1987) en die tevens burgemeester was van Ronse van 1982 tot 1994. KSK Ronse verloor haar twee eerste wedstrijden van de competitie, echter niet tegen de minste ploegen, thuis van Sparta Petegem met 1 – 2 en in Brakel van OLSA met 2 – 1. KSK Ronse wilde die scheve situatie rechtzetten. KVK had vorige week de smaak van de zege geproefd en was zinnens ook vandaag het onderste uit de kan te halen.

Een stadion met kunstgras, een dun bevolkte tribune en een zachte zonnige zomeravond waren het decor voor deze zaterdagavondpartij. Beide teams presenteerden een rommelige start, wat niet belette dat KSK tussen het kwart en het halfuur een 2 – 0 voorsprong opbouwde. KVK stond nergens en moest ook nog in de slotminuut van de eerste helft een derde doelpunt toestaan. Dankzij een vlotte balcirculatie kwam de thuisploeg aan een vlotte 4 – 0 voorsprong, vroeg in de tweede helft. Toen, geheel in donkerblauw, KSK, haar snelle aanvallers, D. Botoko en R. Itoua even na het uur verving, verloor de ploeg ook het ritme in de spelopbouw. KVK ontwaakte een kwartier voor affluiten met een ongeziene druk op het vijandige doel. Dit resulteerde in 3 doelpunten en nog tal van kansen die KVK zelfs de zege hadden kunnen opleveren. Of hoe het onmogelijke toch nog bijna waar werd.

Eerste helft. Terwijl de balvaardige M. Falzone naar hartenlust voorzetten uitdeelde, brachten KSK’ s zwarte parels, D. Botoko en R. Itoua voortdurend paniek in de KVK-defensie. D. Botoko kopte een inzenden van M. Falzone over de doellat (11’) en R. Itoua stiftte vanuit een scherpe hoek het leer naast de verste paal (13’). M. Falzone scheerde zijn vrije trap, vanaf enkele meters buiten de 16-zone, over de KVK-defensie en het leer verdween in de dichte kruishoek van het KVK-doel, buiten bereik van Y. Colley, 1 – 0 (16’). De druk op het KVK-doel nam toe. Op inzenden van M. Foucart, spijkerde D. Botoko een harde kopbal in de kruishoek van het KVK-doel, 2 – 0 (28’). Weer had de KVK-doelman geen verhaal. KVK speelde op dat moment in  de schaduw van de individuele sterkte en beweeglijkheid van de thuisploeg. Toen J. Cremers tot in de 16-zone was doorgedrongen, werd hij duidelijk ten val gebracht en bezeerde zich, maar de scheidsrechter keek de andere richting uit (43’). M. Falzone nam zijn vrije trap op links en na wat geharrewar in KVK’ s defensieve zone, tikte D. Botoko zijn tweede doelpunt van de avond gemakkelijk over de doellijn, 3 – 0 (45’).

Tweede helft. De thuisploeg zette haar spelmethodiek verder met beweeglijkheid en het zoeken naar open ruimtes. Zo stond de aangespeelde S. Sylla, moederziel alleen in de 16-zone en schoof een lage harde schuiver naar de verste hoek van het KVK-doel, 4 – 0 (56’). Doelman Y. Colley kon enkel de schade vaststellen en de eigen spelers waren er het hart van in. De KVK-stelling dreigde ineen te storten. De ingevallen A. Gjoka stuurde zijn vrije trap nipt naast de paal, in het zijnet (66’). De spurtende KVK-doelman haalde M. Falzone onderuit enkele meters buiten de penaltyzone, maar J. Flamant liftte de vrije trap over de KVK-muur in de handen van Y. Colley (69’). De KSK-trainer had intussen de betere blauwe pionnen van het veld gehaald. En toen ontwikkelde zich die ene flitsende aanval die een totale ommekeer in het spel teweegbracht. J. Cremers rukte vanuit het middenveld op en bediende de meegekomen Y. Dewilde die vanuit een vrij scherpe hoek, meteen hard en precies het leer in de verste hoek van het KSK-doel vuurde, 4 – 1 (77’). K. Chateau ontsnapte aan zijn belager in de strafschopzone en keilde de bal op de doellat (78’). De ingevallen H. Coutigny bemachtigde een voorzet in de 16-zone en tikte van dichtbij de bal moeiteloos tegen de netten, 4 – 2 (80’). Het mirakel zat er aan te komen. KSK-verdediger J. Erroelen velde J. Robaeys in de gevaarlijke zone en J. Cremers zette de strafschop feilloos om, 4 – 3 (89’). Diep in de blessuretijd devieerde M. Foucart nog een kopbal van K. Chateau uit het KSK-doelvlak, hoewel het leer duidelijk de doellijn zou hebben overschreden (93’). Ook hier verkeerden de scheidsrechter en zijn assistenten in het ongewisse.  

KVK zocht tijdens de eerste helft vruchteloos naar de juiste offensieve combinaties, maar vond ze niet. Tijdens de tweede helft en na de vervanging van het aanvallend individueel KSK-talent, veerde KVK recht en probeerde in het laatste kwartier van de match de zware achterstand ongedaan te maken. Dit bleek een onmogelijke opdracht. KVK ontwaakte te laat, in het spektakelrijke slot en moest alle punten in Ronse laten. Volgende week zondag, 26 september 2021 is er om 15.00 u. de wedstrijd tegen KVV Zelzate. Fusieclub KVV Zelzate, met de groen-witte kleuren, ontstond in 2008 uit KSLV Zelzate en KFC Zelzate. De Oost-Vlamingen spelen sedert het seizoen 2020-2021 in de tweede klasse van Amateurs VV. De vierde competitiewedstrijd van het seizoen, een thuismatch, moet opnieuw een zege worden, KVK. Ciao.

Doelpunten: [16’] M. Falzone, 1 – 0; [28’] D. Botoko, 2 – 0; [45’] D. Botoko, 3 – 0; [56’] S. Sylla, 4 – 0; [77’] Y. Dewilde, 4 – 1; [80’] H. Coutigny, 4 – 2; [89’] J. Cremers, 4 – 3 (penalty).

KVK-opstelling: Y. Colley, S. De Deygere, V. Mahieu, J. Robaeys, S. Himpe, O. Diakho (46’ J. Coppin), J. Cremers, O. Luckx (46’ H. Coutigny), Y. Dewilde, S. Gantois, L. Simoens. Wisselspelers: M. Coffyn, H. Coutigny, J. Coppin, K. Chateau.
K. Chateau kwam in voor de gekwetste J. Coppin (63’).

Volgende match: zondag 26 september 2021 om 15.00 u., KVK Westhoek – KVV Zelzate. Supporters op post.

Volgende match 31/10/21 om 15:00
R. FC Wetteren
K. VK Westhoek
Vorige Matchen
K. VK Westhoek - K. RC Harelbeke
2 - 3