11/09/22

KVK Westhoek - KSV Oostkamp

Zondag 11 september 2022, KVK Westhoek – KSV Oostkamp 1 – 1.
Eerlijke puntendeling

Nieuwkomer KSV Oostkamp versloeg op de openingsdag van de competitie verrassend FC Sparta Petegem met 4 – 2. Het betekende zware verliescijfers voor de Oost-Vlamingen die sinds jaren een toonaangevende rol hebben gespeeld in 2e klasse Amateur, uitblonken in regelmaat en steeds in de top van het eindklassement terug te vinden waren. KVK maakte vorige week brandhout van Jong SV Zulte-Waregem, op The Farm (1 – 4). In het laatste halfuur van de match scoorde blauw-rood viermaal, wat van verbazing de wenkbrauwen van de eigen supporters deed fronsen. Welk spektakel bieden beide ploegen vandaag in het Crackstadion?       

Bewolkt weer en een grasmat met een redelijk groene kleur, rekening houdend met de voorbije weersomstandigheden. KSV demonstreerde haar technische vaardigheid en trof vroeg raak. Toen KVK beter in de match kwam, na ongeveer 20 minuten, diende KVK-doelman, G. Vercruysse wat later met een zware handblessure naar het ziekenhuis gebracht. Het zat eraan te komen, want bij momenten stapelden de harde contacten zich op en de hoge foutenlast zou ook in de loop van de tweede helft aanhouden. Tijdens de eerste minuut van de 2e helft stelde KVK gelijk, 1 – 1, ook de eindscore. Periodes van nerveus en weinig precies voetbal kwamen geregeld voor en de open doelkansen bleven uit.  Geen van beide ploegen kon de zege opeisen.        

Eerste helft. De bezoekers trokken het laken naar zich toe. Op hoekschop van P. Canoot, kopte B. Willem het leer zuiver in de bovenhoek van het KVK-doel, 1 – 1 (10’). L. Prez drong op links door en viseerde, randje 16-zone, met een lage schuiver de verste hoek van KSV-doel. Doelman M. Iket duwde vallend de bal uit zijn doel (17’). Op hoekschop van J. Jodts, kopte V. Mahieu rakelings over de doellat (21’). KVK-doelman, G. Vercruysse kreeg het hard te verduren. Eerst kreeg hij een trap in de buik, kwam daarna ongelukkig ten val na een tussenkomst in een luchtduel en werd tenslotte aangetrapt door J. Vanhaecke. Hij liep een handletsel op en M. Dannel nam zijn plaats in. De wedstrijd kende een halfuur vertraging. De doorgebroken Y. Dewilde zag zijn actie gestuit door verdediger D. Bragard (30’). J. Coppins devieerde met het hoofd de hoekschop van J. Jodts naast de verse staander (34’). Een prachtige doorsteekpas van L. Simoens bereikte de spurtende L. Prez die alleen voor doel kwam, maar vanuit een scherpe hoek naast de verste paal mikte (38’). Y. Dewilde besloot in de handen van M. Iket en doelman M. Dannel pakte een hard grond scherend schot van J. Vanhaecke (42’).    

Tweede helft. KVK nam van de vroege verwarring gebruik om gelijk te stellen. Doelman M. Dannel trapte het leer tot over de middenlijn in de loop van de centraal ontsnapte J. Coppin. De KVK-spits stoomde door en schoof het leer naast M. Iket tegen de netten, 1 – 1 (46’). J. Cremers drong door tot in de 16-zone en de Oostkamp-doelman ranselde het schot uit zijn doel (62’). Toch kwam KVK tijdens het laatste halfuur onder druk door de scherpere tegenaanvallen van de bezoekers. Een teruggetrokken voorzet van N. Dildick vanaf de doellijn belandde bij J. Vanhaecke die vuurde, maar M. Dannel had een uitstekende beenreflex in huis om het leer te ontzetten (67’). De KVK-doelman toetste de vrije trap van P. Canoot met de vingertoppen over de verste doelhoek (72’). N. Dildick bediende de aanstormende D. Bragard die de buitenkant van de paal trof (78’). En KVK-verdediger G. Gaillez haalde een bal van de doellijn toen D. Bragard, bediend door N. Dildick, zijn schot van dichtbij op het KVK-doel richtte (84’).

De grote winnaars van vorige week, moesten vandaag tevreden zijn met een puntendeling. Het leek niet alleen een fysieke uitputtingsslag, maar de verbetenheid in de duels gaf aanleiding tot een overlast aan fouten. Toch klaagde de KVK-entourage niet na de wedstrijd en met een 4 op 6 wordt de volgende competitiematch met een gerust gemoed voorbereid. Erpe Mere United is toekomende week de tegenstander, die samen met RFC Wetteren de laatste plaats bekleedt in het klassement. Beide ploegen konden nog geen enkel punt sprokkelen. Twee andere Oost-Vlaamse ploegen delen de leiding met het maximum van de punten, RC Gent en SV Oudenaarde. Ciao.           

Doelpunten: [10’] B. Willem, 0 – 1; [46’] J. Coppin, 1 – 1.

KVK-opstelling: G. Vercruysse (28’ M. Dannel), G. Gaillez, S. Himpe, J. Cremers, L. Prez, Y. Dewilde (79’ F. Mando), J. Coppin, V. Mahieu, O. Scholaert (71’ J. Musenge), J. Jodts, L. Simoens. Wisselspelers: M. Dannel, B. Timmerman, J. Musenge, F. Mando.

Volgende competitiematch: zondag 18 september 2022, om 15.00 u. KVK Westhoek – Erpe Mere United. Supporters op post.

Volgende match 04/12/22 om 15:00
K. VK Westhoek
Cercle Brugge KSV