11/04/22

KVK Westhoek - KRC Gent

Zondag 10 april 2022, KVK Westhoek – KRC Gent 1 – 4
KVK, behoud even uitgesteld?  

KVK verloor op 27 november 2022 in het PGB-stadion te Oostakker van KRC Gent met 3 – 1. De gasten van vandaag bekleden de 12e plaats in het klassement met 30 punten uit 26 wedstrijden, waarvan 9 zeges en 3 gelijke spelen. KVK staat al geruime tijd op de 13e plek met 27 punten, verdiend uit 8 overwinningen en 3 gelijke spelen. Ook de doelpuntenverhouding spreekt in het Gentse voordeel, - 9 voor KRCG tegenover - 15 voor KVK. Maar de eigen ploeg beschikt over het thuisvoordeel en dat moet een stimulans betekenen om de Gentenaars te kloppen en bij te benen. En ze verkeren in een mindere periode met 3 verliespartijen op een rij. Maar de Gentenaar staat bekend om zijn taaie weerbaarheid en dus zal het zwaar strijden zijn om te zegevieren.

Fris weer met veel zon, een vlakke grasmat en goed voetbalweer. Behoorlijk wat volk was komen opdagen voor deze niet onbelangrijke voetbalmatch van de eigen ploeg. Een zware aderlating voor KVK met J. Robaeys, O. Luckx en O. Diakho op de gekwetstenboeg. E. Nys (°2004) en G. Gaillez (°2002), nog zo jong, deden een geslaagd optreden en voldeden aan de verwachtingen van trainer B. Debo.

Maar het boterde niet tijdens de eerste helft. Het trage tempo herleidde de beginfase soms tot een wandeling in het park. De gevolgen waren nauwelijks te overzien en in 2 minuten tijd keek KVK op tegen een achterstand van 0 – 2. KVK kreeg kleine kansen en die gingen verloren. De bezoekende flankaanvallers, K. Hebbelinck en S. Addo, beiden razend snel, zetten de KVK-defensie voortdurend in rep en roer. Met een omgezette penalty van V. Mahieu keerde de eigen ploeg terug tot 1 – 2, ook de ruststand. Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers op een 1 – 3 voorsprong en leek het oordeel over de eigen ploeg geveld. Toch versierde KVK nog enkele kansen, maar de doelpunten bleven uit. Een kwartier vóór tijd namen de bezoekers alle twijfels weg en scoorden een vierde maal, 1 – 4.        

Eerste helft. Op een voorzet van S. Davies, schoof J. Triest onder de bal door (3’). Doelman B. Londot stootte het leer vallend met de vuisten in hoekschop, na een korte combinatie van J. Coppin met J. Cremers, waarbij laatstgenoemde de benedenhoek van het RCG-doel viseerde (5’). L. Simoens, op ontsnapping, schoof het leer naar de verste paal, terwijl J. Cremers het recupereerde en pal in de handen van B. Londot besloot (13’). K. Hebbelinck bediende in de grote rechthoek J. Triest die onvergeeflijk over de KVK-doellat besloot (15’). Net na het halfuur viel een verliesbal voor de voeten van V. Vankerkhoven die van heel dichtbij binnentikte, 0 – 1 (33’). Nauwelijks 2 minuten later stond V. Vankerkhoven weer op de goede plaats toen hij centraal, een inzenden van K. Hebbelinck opportuun tegen de netten kopte, 0 – 2 (35’). Aan de overkant ontzette S. Davies een zwaar schot van L. Simoens op de doellijn (36’). Door een haakfout in de 16-zone op S. De Deygere, kwam KVK aan een penalty, zuiver omgezet door V. Mahieu, 1 – 2 (38’). M. Dannel greep een voorzet van K. Hebbelinck voor de neus van de aanstormende J. Triest uit de lucht (45’). De KVK-entourage twijfelde en zag de tweede helft somber in.

Tweede helft. Inderdaad, de bezoekers bouwden hun voorsprong vroeg op tot 1 – 3 (47’). B. Caryn’s voorzet kwam aan de tweede paal bij S. Addo terecht, die onhoudbaar in de verste benedenhoek van het KVK-doel besloot. De ingevallen M. Volckaert recupereerde een afgevallen bal en besloot op de buitenkant van de paal (52’). En de onrustige K. Hebbelinck bediende in een vlugge actie, aan de tweede paal de inlopende J. Triest die rakelings naast de paal kopte (54’). Aan de overzijde zette Y. Dewilde, RCG-verdediger M. Volckaert onder druk, ontfutselde hem de bal en knalde vanuit een scherpe hoek op de vuisten van doelman B. Londot (57’). S. Gantois zuiverde het eigen kamp door voor de voeten van de opdringerige S. Addo, een voorzet van B. Caryn op te ruimen (58’). Een voorzetschot van de opdrijvende Y. Dewilde scheerde langs de verste paal (60’). En toen viel plots centrale verdediger S. De Deygere gekwetst uit, wat een leemte naliet in de opbouw van de KVK-aanval (63’). S. Addo, een gesel voor de KVK-defensie, op ontsnapping, serveerde centraal voor K. Hebbelinck die het leer in één tijd in de verste benedenhoek van het KVK-doel joeg, 1 – 4 (76’). Doelman M. Dannel ging goed plat op een lage schuiver van de ingevallen I. Erturk (81’). Na een late combinatie J. Cremers - L. Prez, besloot laatstgenoemde zwak in de handen van B. Londot (84’).      

KVK was vandaag niet bij de les en ging zwaar onderuit. Na de wervelende prestaties op Daknam en aan de Poezelhoek, viel de motor plots stil. De eigen ploeg had zich in het klassement naast de bezoekers van vandaag kunnen hijsen, verlost van die vervelende 13e plaats, tot grote tevredenheid van de eigen spelers zelf, de technische leiding en de KVK-entourage. Maar het lukte niet. Ook RFC Wetteren verloor haar partij, gelukkig, waardoor de KVK-voorsprong op 8 punten stagneert. Met nog 3 wedstrijden te gaan moet deze veiligheidsmarge voldoende zijn voor het behoud in 2e klasse Amateur. Volgende week zaterdag komt rode lantaarn KSK Ronse op bezoek. Winst betekent behoud. Ciao.    

Doelpunten: [33’] V. Vankerkhoven, 0 – 1; [35’] V. Vankerkhoven, 0 – 2; [47’] S. Addo, 1 – 3; [76’] K. Hebbelinck, 1 – 4.

KVK-opstelling: M. Dannel, S. De Deygere (65’ G. Gaillez), V. Mahieu, S. Himpe, J. Cremers, Y. Dewilde, E. Nys (46’ B. Timmerman), L. Prez, J. Coppin, L. Simoens (65’ K. Chateau). Wisselspelers: M. Coffyn, G. Gaillez, B. Timmerman, K. Chateau.

Volgende competitiematch: zaterdag 16 april 2022 om 19.00 u. KVK Westhoek – KSK Ronse.