03/04/22

FC Gullegem - KVK Westhoek

Zaterdag 2 april 2022, FC Gullegem – KVK Westhoek 1 – 1
Gerechtigheid in blessuretijd.

Voor de 26e competitiedag trok KVK Westhoek naar de Poezelhoek in Gullegem. Alweer een derby, nadat KVK (4 – 1 winst) vorige week korte metten maakte met de andere buren uit Menen. FC Gullegem startte de competitie bijzonder goed en nestelde zich gedurende een bepaalde periode net onder de middenmoot van de linker kolom. De ploeg van trainer P. Devos (Ex-KVK) is terug gevallen naar de rechterkolom, staat op de 10e plaats in het klassement met 32 punten uit 25 wedstrijden, waarvan 9 zeges en 5 gelijke spelen. KVK, op de 13e plaats met 26 punten, liep intussen met 7 punten, ruimschoots uit op haar naaste achtervolger, RFC Wetteren. Maar het werk is nog niet af en KVK, met groeiend optimisme, wil absoluut weg uit de degradatiezone.  

Wel selectiezorgen voor KVK-trainer B. Debo. O. Luckx, Y. Dewilde en J. Robaeys stonden vrijdag nog op de blessurelijst en S. De Deygere en L. Prez hadden zich midden de voorbije week ziek gemeld. Op O. Luckx na, tekenden deze spelers present en speelden een degelijke wedstrijd. Alle ontmoetingen in 2A kwamen aan de beurt en moesten op zondag wijken voor Vlaanderens Mooiste, die blijkbaar ook in de hele wereld haar gelijke niet kent. Iedereen wil haar zien, haar beleven. Wij ook.
Een kille avond, kunstgras en staalharde muziek boven ons hoofd. Net voor de aftrap viel een stil moment ter nagedachtenis van de overleden Cercle Brugge - doelman, M. Vandamme.

De spannende eerste helft, met veel kansen, waarvan de betere langs KVK-zijde, bracht niets op. Snelle balwissels en creativiteit, dat wel, maar aan de rust toonde het bord een blanco score, 0 – 0. Het vlotte aanvalsspel van de eerste helft sublimeerde en de derby-rivaliteit scheen te groot om nog eens voluit te gaan. Beoogden beide teams een kleurloze stand, het zou KVK niet eens zo nadelig uitkomen. Maar R. Dekiere scoorde voor zijn club, 1 – 0 (66’) en FCG zou de poort dicht gooien, wat niet bleek. KVK leek frisser dan de opponent en bleef aandringen. Luttele seconden voor het einde van de match, ver in blessuretijd, kopte J. Coppin de gelijkmaker binnen, 1 – 1. Gerechtigheid was geschied.                    

Eerste helft. L. Prez had heel vroeg de opener aan de voet, maar zijn schot vloog rakelings naast de paal (1’). Op hoekschop van L. Prez, duwde O. Diakho het leer naast het FCG-kader (6’). Aan de overkant ontzette S. De Deygere met het hoofd een paar gevaarlijke voorzetten vanaf de flanken, in evenveel minuten tijd. KVK domineerde, dankzij het technisch overwicht. L. Prez bediende L. Simoens op links en diens schot schampte af op de doellat (15’). Dan opereerde L. Prez op rechts met een prachtige solo - actie, waarbij hij een drietal FCG-verdedigers in de wind zette en meteen centraal O. Diakho aanspeelde. De teruggetrokken KVK-spits vuurde van dichtbij de open doelkans de wijde wereld in (19’). Halverwege deze helft reageerden de gastheren met drie niet ongevaarlijke bewegingen. J. Braekeveld vuurde vanop zowat 20 meter; KVK-doelman M. Dannel kreeg het leer in 2 tijden onder controle (20’). M. Dannel doorzag de situatie, verliet zijn doel, dook randje 16-zone, in de voeten van de ontsnapte L. Callens en riep hem een halt toe (22’). Een vluchtschot van V. Van De Wiele, die in één tijd een voorzet van I. Vancraeyveldt had overgenomen, vloog over de KVK-doellat (24’). KVK reageerde met een voorzet van Y. Dewilde op J. Coppin die van dichtbij naast de verste paal mikte (32’). R. Dekiere, aan de overkant, joeg zijn halve volley nipt over het KVK-kader (34’). En tenslotte serveerde J. Coppin voor L. Prez die ongestoord kon aanleggen, maar die zijn schot naast de paal zag vliegen (40’). “Zoveel kansen, zo goed als geen ballen die binnen het kader terecht kwamen” merkte een KVK-fanaat op en hij had gelijk ook.           

Tweede helft. Het spelbeeld vertoonde minder attractief voetbal, wel 2 fraaie doelpunten. De start was in elk geval matig tot het uur, toen doelman B. Vanderbeken een vluchtschot van L. Simoens boven het hoofd van de aandringende J. Coppin, uit de lucht greep (60’). Daarna zette FC Gullegem een splijtende aanval op waarbij K. Henneuse op rechts de inlopende R. Dekiere aan de tweede paal bediende. De FC-aanvaller vlamde in volley de late opener tegen de netten, 1 – 0 (66’). KVK recupereerde en J. Coppin kwam een voetje te kort om gelijk te stellen en de verslagen FCG-doelman te kloppen (68’). L. Callens sloeg op de vlucht en KVK-doelman M. Dannel onderschepte zijn voorzet in duikvlucht (71’). Ook de ontsnapte A. Dewaele, ingevallen, stuitte op de KVK-portier (82’). Het laatste en beslissende woord viel de eigen ploeg te beurt. V. Mahieu bracht vanaf de cornerhoek een gemeten voorzet centraal voor doel. De toelopende J. Coppin wrong zich doorheen een drietal FCG-verdedigers en knikte de gelijkmaker opportuun binnen, 1 – 1 (93’). Wat in Lokeren tijdens de blessuretijd een tegenvaller was na een geweldige prestatie van de eigen ploeg, bleek nu een meevaller te zijn, dankzij de volharding en verbetenheid van de eigen spelers. Deze keer bracht de blessuretijd wel gerechtigheid.

RFC Wetteren verloor kansloos in eigen huis haar partij voetbal van KVV Zelzate met 0 – 3. Op 4 wedstrijden van het einde van de competitie heeft de eigen ploeg haar voorsprong uitgebreid tot 8 punten op de naaste concurrent, RFC Wetteren (19 punten). Die voorsprong moet voldoende zijn voor het behoud in Amateur 2A. Dat is een ferme opluchting voor KVK’ s entourage en tegelijk een grote voldoening voor de spelers en hun trainer. Zij hebben de laatste weken alles in het werk gezet om die doelstelling te bereiken. Volgende week zondag komt KRC Gent naar het Crackstadion. De Gentenaars vallen terug naar de 12e plaats in het klassement met 30 punten, na een nieuw verlies van OLSA Brakel op eigen terrein met 1 – 3. Dit was de derde verliespartij op een rij voor de gasten van volgende week. Ciao.      

Doelpunten: [66’] R. Dekiere, 1 – 0; [93’] J. Coppin, 1 – 1.

KVK-opstelling: M. Dannel, S. De Deygere, V. Mahieu, J. Robaeys (65' J. Cremers), S. Himpe, O. Diakho (88’ G. Gaillez), Y. Dewilde, L. Prez, J. Coppin, S. Gantois (53’ B. Timmerman), L. Simoens. Wisselspelers: M. Coffyn, G. Gaillez, B. Timmerman, J. Cremers.

Volgende competitiematch: zondag 10 april 2022 om 15.00 u. KVK Westhoek – KRC Gent. Supporters op post.