12/09/21

KVK Westhoek - KSV Oudenaarde

Zondag 12 september 2021, KVK Westhoek – KSV Oudenaarde 2 - 0.
Eerste verdiende zege is binnen.

Ook KSV Oudenaarde beet op de openingsdag van de competitie verrassend in het gras en verloor thuis van OLSA Brakel met 1 – 3. KVK bleef vorige week in Merelbeke aanklampen, kreeg tijdens de laatste 10 minuten van de match nog twee goede kansen om gelijk te stellen, maar het lukte niet om een puntje te sprokkelen. Hoe presteert KVK vandaag tegen deze Oost-Vlaamse ploeg die tussen 2016 en 2019 nog drie opeenvolgende jaren in de 1e klasse Amateurs VV uitkwam? Een gemakkelijke opgave wordt het geenszins, tegen een ploeg die vandaag volledig in het geel aan de aftrap verscheen.     

Eerste helft. Hoewel KVK domineerde, zat het spel potdicht, meer dan een halfuur. Het gele gevaar bleef uit, tenzij dat de bezoekers heel wat fouten uitlokten en een verzameling gele kaarten konden voorleggen. KVK was tijdens het eerste halfuur tevreden met spelvoordeel, hoekschoppen, vrije trappen en enkele schuchtere doelpogingen. Maar toen viel het openingsdoelpunt in de 36e minuut. Het hek was van de dam. De klaarziende Y. Dewilde, op links, bracht een voorzet over de bezoekende defensie naar de tweede paal, waar V. Mahieu opdaagde en met een simpel tikje het leer tegen de netten duwde, 1 – 0. Een ruim verdiende voorsprong aan de rust, was dat. De bezoekers met een rijk verleden, hadden heel die tijd maar een bleke indruk nagelaten.

Tweede helft. Het was duidelijk dat KVK haar voorsprong niet wilde consolideren. Maar de KSVO - weerstand bleek plots groter dan verwacht. Na een uur spel kwamen de bezoekers uit de omknelling en namen het initiatief. J. Maertens’ vrije trap werd door N. Mulliez, nipt naast het KVK-doel gekeild (62’). Een hard schot van G. Van Herreweghe toetste KVK-doelman Y. Colley over de doellat (63’). Doelman Y. Colley greep naast het leer en er ontstond een geharrewar van jewelste voor het eigen doel. Een geluk dat centrale verdediger, S. De Deygere, toen het leer op de doellijn kon keren (70’). Wanneer de ingevallen M. Vercauteren het leer vanop links naar het centrum trok tot bij J. Vanwildenmeersch, schoot die de geboden kans torenhoog over het KVK-doel (76’). Op voorzet van W. Coopman loste M. Vercauteren, aan de overkant, een gekraakt schot dat in het zijnet belandde (79’). En plots viel het verlossende doelpunt aan de overkant. J. Cremers, vanuit het middenveld, bediende op links S. Gantois die het leer inzond en J. Robaeys bereikte. De KVK-middenvelder besloot met een precies strak schot in de rechter benedenhoek van het SVO-doel, 2 – 0 (83’). Bezoekende doelman G. Verbrugge was echt machteloos. En precies zoals de week voordien, creëerde KVK in de slotminuten nog enkele wenkende kansen. S. Gantois liftte een gedreven bal met de hiel over de verste kruishoek van het SVO-doel (88’). De hardwerkende J. Cremers stuurde vanuit het middenveld een voorzet op J. Robaeys, op links, die inzond. De aanstormende J. Coppin gleed aan de tweede paal naast het leer (89’).

KVK loste de verwachtingen in en won heel verdiend deze match. De eerste zege is binnen. De eigen ploeg was creatief en efficiënt, speelde een slimme wedstrijd en putte ook energie en vertrouwen uit het onvermogen van de bezoekers. Die creëerden wel enkele kansen, maar gedroegen zich zo onbeholpen in de afwerking. Volgende week reist KVK naar Ronse, gelegen in de Vlaamse Ardennen, op een kleine 65 km van Ieper. SK Ronse verloor vandaag in Brakel tegen OLSA met 2 – 1 en blijft puntenloos.     

Doelpunten: [36’] V. Mahieu, 1 – 0; [83’] J. Robaeys, 2 – 0

KVK-opstelling: Y. Colley,S. De Deygere, V. Mahieu, J. Robaeys, S. Himpe, O. Diakho (79’ K. Chateau), J. Cremers, O. Luckx (71’ S. Gantois), J. Degels (65’ J. Coppin), Y. Dewilde, L. Simoens. Wisselspelers: M. Coffyn, J. Coppin, K. Chateau, S. Gantois.

Volgende competitiematch: op zaterdag 18 september 2021 om 19.30 u., KSK Ronse – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 31/10/21 om 15:00
R. FC Wetteren
K. VK Westhoek
Vorige Matchen
K. VK Westhoek - K. RC Harelbeke
2 - 3