08/11/21

KVK Westhoek - SC Lokeren-Temse

Zondag 7 november 2021, KVK Westhoek – SC Lokeren-Temse 0 – 1
Lege handen na moedige strijd.

Risicomatch? Met de tiende match van het voetbalseizoen werd de eerste ronde of een derde van de competitie afgewerkt. KVK verwelkomde KSC Lokeren-Temse op het Crackstadion. Verrassend genoeg stond de ontmoeting geprogrammeerd als een risicomatch. Het KVK-bestuur werkte hiervoor een grondig veiligheidsplan uit: de te volgen toegangswegen voor de eigen en bezoekende supporters, de voor hen voorziene 2 toegangen tot het stadion met gescheiden tribunecompartimenten, het voorleggen van de reservatieformulieren voor het bijwonen van de wedstrijd en de controle op het bezit van de coronapas. De tickets waren vooraf door het bezoekende publiek betaald en voor deze groep was naast het stadion een bar met bier en frisdrank – in plastieken bekers geserveerd – geïnstalleerd. Een frietkot stond ter plekke, om het hoekje. Het uitgewerkte veiligheidsplan strookte met de opgelegde richtlijnen en het gastvrij consumptief aanbod door het KVK-bestuur, stemde het bezoekend publiek tot tevredenheid.           

Op 22 april 2020 werd bekend gemaakt dat er een fusie was tot stand gekomen tussen KSV Temse en de failliet verklaarde profclub KSC Lokeren. De fusieclub, KSC Lokeren-Temse nam het stamnummer van KSV Temse over en koos het Daknamstadion in Lokeren als thuishaven. Na 9 speeldagen staat SC Lokeren-Temse op de 5e plaats in het klassement met 17 punten, verdiend met 5 zeges en 2 gelijke spelen. In tegenstelling tot de verwachtingen, hebben de Oost-Vlamingen veel moeite om de echte kopgroep in de rangschikking te vervoegen. KVK speelde vorige week de tegenstand op een hoopje. RFC Wetteren incasseerde liefst 4 doelpunten in de tweede helft (0 – 1 aan de rust) en verloor in eigen huis uiteindelijk met forfaitcijfers. De KVK-entourage hoopt vandaag te kunnen genieten van een vervolg van deze knappe prestatie.

Stadion en omgeving waren onder controle inzake veiligheid en coronadreiging. Op de staantribune weerklonken aanmoedigingen, met trompet en gezang, “Allez geel en zwart”, van een bezoekende meute, een kleine 300 man sterk. Geen groots vertoon van de bezoekers tijdens de eerste helft, hoewel die na een klein halfuur op voorsprong kwamen, 0 – 1. Een uitgekiende aanval met opportune afwerking besliste over het resultaat van de partij. Ondertussen profiteerden de bezoekers onvoldoende van een licht overwicht en een half dozijn hoekschoppen. Tijdens de tweede helft speelde KVK zich in de kijker. KVK vond gewoon de laatste schakel in de aanval niet om de ketting te sluiten en op gelijke hoogte te komen. Toch liet de eigen ploeg een paar goede kansen jammerlijk verloren gaan.        

Eerste helft. Beide clubs zochten rusteloos naar de zwakke plekken in elkaars gelederen tijdens het eerste kwartier. Tevergeefs. Op hoekschop van P. De Man, stuurde G. Van Moerzeke zijn kopstoot nipt over het kader (17’). Op de hoek van de 16 meter zone stuitte de uitgelopen Y. Colley heel moedig de doorgebroken G. Van Moerzeke (22’). En na een voorzet van opnieuw G. Van Moerzeke, loste S. Vermeiren een schot die een geweldige reflex teweeg bracht van KVK-doelman, Y. Colley, waardoor de bal in hoekschop verdween (24’). Op een gemeten voorzet van J. Cremers, week J. Robaeys, op ontsnapping, te ver naar links uit en verkeek de kans om op voorsprong te komen (27’). Op inzenden van P. De Man knikte de inlopende G. Van Moerzeke, het leer knap tegen de netten, 0 – 1 (29’). KVK was op achtervolgen aangewezen en deed dat ook. Y. Dewilde wrong zich tussen 2 bezoekende verdedigers en lobde de bal nipt over de kruishoek (31’). Y. Ben Omar probeerde Y. Colley nog te verontrusten, maar de KVK - doelman pakte zijn zwak schot (32’). Rusten bij 0 – 1 in afwachting van een gepaste KVK-reactie.

Tweede helft. Na 10 minuten in de tweede helft zond Y. Ben Omar gaaf in en G. Deneve kopte, moederziel alleen in de 16-zone, hoog over het KVK-doel (55’). De streep van J. Robaeys vanop 35 meter, was geen wanhoopspoging, maar belandde klemvast in de handen van SCLT-doelman, J. Merckx. Een veel betere kans was die van L. Simoens die aan de eerste paal een voorzet van J. Cremers nipt naast het vijandige doel tikte (58’). De bezoekers kwamen niet meer in het stuk voor en KVK bleef maar aanvallen opzetten. Een inzenden van J. Robaeys kwam ter hoogte van de 16 meterrand bij Y. Dewilde terecht die het leer net niet kon mee graaien om te besluiten (64’). Een verrassende omhaal van J. Cremers belandde in de handen van doelman, J. Merckx (67’). De heel bedrijvige J. Cremers leverde weer een gemeten voorzet af op O. Luckx die in het middenveld oprukte, maar te zwak in de handen van doelman J. Merckx besloot (81’). In de blessuretijd bediende de ingevallen D. Van Vaerenbergh de volledig vrijstaande T. Janssen die van dichtbij de geboden kans torenhoog boven het KVK-doel joeg (92’). Neen, KVK is voor de geleverde inspanning, onvoldoende beloond.      

Met de 10e match van het seizoen is precies een derde van de competitie afgewerkt. KVK Ninove is de verrassende eerste periodekampioen, na een 1 – 2 zege tegen KSKV Zwevezele. Met 2 zeges en 1 gelijkspel haalt KVK 7 punten op 30. De eigen club is verzeild geraakt onderaan de rechterkolom en vertoeft in gezelschap van een viertal clubs zoals SCT Menen (9 punten), KSV Oudenaarde (6 punten), RFC Wetteren (6 punten) en KSK Ronse (4 punten). Het is de eerste ernstige voetbalervaring in het voorlopige post - coronatijdperk. Zijn de prestaties of de inspanningen behoorlijk, de resultaten vallen tegen, KVK. Het zou mooi zijn mocht de eigen club zich nog vóór de winterstop kunnen optrekken naar een plaats in de top van de rechterkolom. Volgende week begint de derbyperiode met op zondag 14 november 2021, de confrontatie tegen SCT Menen, een decennia oud burenduel. En de week erop komt FC Gullegem op bezoek om de eigen ploeg partij te geven. Daar daagt een harde, maar mooie voetbalperiode op. Ciao.

Doelpunten: [29’] G. Van Moerzeke, 0 – 1.

KVK-opstelling: Y. Colley, S. De Deygere, G. Vervacke, V. Mahieu, J. Robaeys (78’ O. Diakho), S. Himpe, J. Cremers, H. Coutigny (77’ O. Luckx), Y. Dewilde, S. Gantois, L. Simoens. Wisselspelers: M. Coffyn, O. Diakho, O. Luckx, E. Ekangamene.

Volgende competitiematch: zondag 14 november 2021 om 15.00 u., SCT Menen – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 03/09/22 om 18:30
SV Zulte Waregem
K. VK Westhoek