15/08/22

Croky cup 2022-2023

Croky cup – 3e ronde
Zondag 14 augustus 2022, KVK Westhoek – RSC Habay-La-Neuve 3 – 2
KVK naar de vierde ronde in de Beker van België na spectaculaire slotminuten.

KVK won vorige week te Boezinge verdiend van Sassport met 1 – 2 en kwam hiermee in de derde ronde van de Croky cup terecht. Het team van Habay-La-Neuve moet ruim vóór middag zijn vertrokken om tijdig in Ieper te arriveren. De afstand is 300 km en de bustocht duurt vier en een half uur. Is het nog wel verantwoord de bekercompetitie met dergelijke formule te organiseren, waarbij ploegen uit de verre uithoeken van het land elkaar toevallig ontmoeten om een partij bekervoetbal te spelen? Tradities willen gerespecteerd worden, maar kosten dikwijls veel tijd en geld. 

Eerste helft. Zwoel weer bij een temperatuur van 33 °C, met in elke helft een voorziene drankpauze. De bezoekers lieten een drietal kansen liggen, maar KVK kwam opportuun op voorsprong. B. Gillet stuurde L. Molinari de diepte in, die hard naast de paal knalde (8’). J. Serwy bediende N. Copette, aan de KVK-defensie ontsnapt, en de KVK-doelman greep het leer voor de neus van de gevluchte RSC-middenvelder (10’). Op het kwartier duwde J. Coppin, aan de tweede paal, een goed genomen vrije trap van L. Prez tegen de netten, 1 – 0 (14’). Opnieuw bediende J. Serwy de snelle L. Molinari die krachtig over de doellat knalde (22’). Aan de overkant drong L. Prez door op links, vuurde en de RSC-doelman, A. Reichert, klemde het leer in de korte benedenhoek van zijn doel (35’). In de slotminuut bereikte M. Toussaint de ontsnapte L. Molinari die zijn schot naast de verste paal zag buiten vliegen (45’). Een geluk dat de Habay-kanonnen niet op scherp stonden.   

Tweede helft. Weinig opbeurend voetbal te zien tijdens de tweede helft, tot de bezoekers op gelijke hoogte kwamen 10 minuten vóór de reguliere speeltijd. KVK ging wel voor het tweede geruststellende doelpunt, maar het lukte niet. L. Prez, bijzonder actief, serveerde voor O. Scholaert die van dichtbij onbegrijpelijk hoog over de doellat knalde (49’). Op een inzenden van S. Himpe kopte L. Prez naast de verste paal (56’) en kort daarop kon hij de bal niet hoog genoeg liften om doelman A. Reichert te verslaan. De doorgebroken J. Coppin, alleen voor doel, mikte het leer op de uitgekomen RSC-doelman (68’). De ingevallen L. Leonard, langs de doellijn, trok het leer centraal voor doel, waar de eveneens ingevallen M. Jacob krachtig afwerkte, 1 – 1 (79’). De ingevallen J. Cremers liet zich zien en trapte vanuit een scherpe hoek rakelings naast de verste paal (85’). Het verging KVK van kwaad naar erger toen M. Jacob met een afgeweken bal doelman M. Dannel versloeg, 1 – 2 (87’). J. Cremers lag voortdurend op de loer en devieerde een door F. Mando verlengde bal in het Habay-doel, 2 – 2 (90’). De invallers deden het vandaag opperbest, ook in de volgende fase. F. Mando dook op volle snelheid de strafschopzone binnen en verdediger M. Hotua haalde hem onderuit. Koel en beheerst trapte L. Prez de winnende treffer binnen, 3 – 2 (93’). En in de allerlaatste minuut kwam J. Cremers nog bijna aan de 4 – 2, maar doelman A. Reichert pakte zijn schot in 2 tijden (95’).
Volgende week ontvangt KVK Westhoek, derde klasse club (A) KVC Jong Lede, die in de derde ronde A.C. Hombourg (Provincie Luik) versloeg met 0 – 1. Ciao.   

KVK-opstelling: M. Dannel, G. Gaillez, B. Timmerman, S. Himpe, L. Prez, Y. Dewilde (87’ J. Gantois), J. Coppin, J. Degels (68’ J. Cremers), O. Scholaert (87’ F. Mando), J. Jodts, L. Simoens. Invallers: G. Vercruysse, V. Mahieu, J. Cremers, J. Gantois, O. Lekchechine, T. Baes, F. Mando.      

Volgende bekerwedstrijd: zondag 21 augustus 2022 om 16.00 u., KVK Westhoek – KVC Jong Lede. Supporters op post.     

Volgende match 02/10/22 om 15:00
K. VK Westhoek
K. SV Oudenaarde