Nieuws

Voorzitter WIlly Lamaire schreef een mooie afscheidstekst voor André Ollevier. Vaarwel André

Tekst van voorziiter Willy Lamaire als afscheid van André Ollevier

24/04/21

André Ollevier is op dinsdag 20 april 2021 overleden. In een korte bijdrage drukt de raad van bestuur van KVK Westhoek haar dank uit tegenover de jarenlange hoofdsponsor en haar medeleven tegenover de nabestaanden van André Ollevier. 

20/04/21

We vernemen het droevig nieuws van het overlijden van onze hoofdsponsor André Ollevier! KVK Westhoek betuigt oprechte deelneming en dankt André voor de trouwe steun!

Verdere info volgt.

De amateurcompetitie voetbal 2020-2021 is stopgezet op 25 januari 2021. De aanloop tot de stopzetting en de gevolgen van de pandemie voor de voetbalsport voor amateurs komen aan bod. De uiteenzetting is kort en er is gepoogd om de eigen club, in al haar geledingen, zo volledig mogelijk bij de pandemie, het drama te betrekken. Competitie seniores en jeugd, wedstrijdkalenders, sociale, educatieve en restauratieve activiteiten, communicatie met de pers: corona haalde alles overhoop. Niets bleef overeind, behalve twijfel, onzekerheid en in veel gevallen ook onwetenheid. Is de weg definitief ingeslagen naar het "nieuwe normaal"?   

Het doek is gevallen over de amateurcompetitie, seizoen 2020-2021. Op maandag 25 januari 2021 nam de Overlegcommissie van de KBVB het besluit om de voetbalcompetitie voor amateurs stop te zetten. Meer informatie met tekst, uitleg en gevolgen van de stopzetting bevindt zich in de PDF-bijlage.

Voetbal Vlaanderen gaf op dinsdag 12 januari 2021 een weinig hoopvol bericht door nopens de herstart van de voetbalcompetitie voor amateurs, seizoen 2020-2021. 

Beste KVK Westhoekers,

Bestuursleden, spelers, trainers, medewerkers, supporters en sponsors

Op 7 & 8 december 2019 organiseerde KVK Westhoek – jeugd in samenwerking met de Premier League Academy een nieuwe editie van het Christmas Truce Tournament. 

Uit Engeland waren Manchester City, Crystal Palace, Stoke City en Burnley geselecteerd op basis van hun resultaten in de kwalificaties. 

Middlesbrough en Watford werden beloond met deelname aan het prestigieus tornooi op basis van de kwaliteit van hun educatief werk. 

De Engelse jongens hadden dit jaar als opdracht een studie over de Spaanse Griep, een pandemie ten tijde van de WO I.

De besten (Middlesbrough en Watford) brachten het resultaat op vrijdag 6 december de vooravond van Christmas Truce Tournament naar voren.

Een beter onderwerp kon er niet gekozen worden. Want dit jaar is zelfs het tornooi afgelast. Niemand dacht eraan dat 100 jaar na het uitbreken van de 

gevaarlijke en moorddadige Spaanse Griep de wereld opnieuw zou geconfronteerd worden met een nieuwe pandemie Covid-19.

Op 12 maart 2020 (mijn verjaardag nota bene) besloot de Belgische regering om vanaf 13 maart middernacht alle cafés en restaurants te sluiten.

Alle sportieve manifestaties en dus ook voetbal afgelast. Einde competitie. Na een bar slechte start stonden we zelfs 1ste in de derde periode en was ons behoud verzekerd.

Op 13 augustus deelt Vlaams minister van sport Ben Weyts mee dat in september alle competities mogen hervatten mits bepaalde voorzorgsmaatregelen .

Maar de tweede golf komt eraan half september.  De maatregelen worden strenger. De toeschouwers worden beperkt, de kantines moeten dicht enz.

Na 4 matchen ligt de competitie weer stil.

Een nieuwe start is voorzien half februari! 

Maar de volgende versoepeling kan maar ingaan drie weken nadat er slechts gemiddeld 800 nieuwe positieve gevallen zijn en slechts 75 ziekenhuis opnames per dag.

Het is nu al duidelijk dat dit zeer moeilijk haalbaar zal zijn om de deadline van 14 februari te halen.

Hoe het huidige seizoen zal aflopen is koffiedik kijken.

De bestuursleden volgen nauwgezet de richtlijnen van de Voetbalbond.

Spelers en trainers doen hun best om tijdig klaar te zijn voor een nieuwe start. Dit is zeker niet gemakkelijk door alle coronamaatregelen.

De jeugd is nog beperkt actief en vervult haar sociale en opvoedende rol zoveel als kan.

Medewerkers en supporters missen de ambiance van de activiteiten en de matchen.

Onze sponsors zijn zelf meestal onderhevig aan de coronacrisis en hopen op betere tijden.

2020 is een verschrikkelijk schrikkeljaar.

Sommigen hebben de ziekte aan de lijve ondervonden.

Bepaalde families hebben zelfs dierbaren verloren.

Met de vaccins is het einde van de tunnel in zicht.

2021 wordt vast en zeker een beter jaar.

Zoals velen mis ik de competitie, onze spelers die vechten voor de overwinning, onze supporters in de tribune en  de derde time in de kantine!

Nu moet ik mij tevreden stellen met een aperitiefje nu en dan, een bubbeltje nu en dan….

Leren genieten van kleine dingen …. La joie de vivre.

Ik hef alvast het glas 

en al genietend van de champagne

wens ik iedereen een goede gezondheid in 2021 

en een nieuw jaar met terug het oude normaal

Santé 

Willy

Voetbal Vlaanderen publiceerde de nieuwe voetbalkalenders voor de eerste ploeg en de beloftes om het resterende gedeelte van de competitie 2020-2021 af te werken.  Dan toch een herstart na 4 maanden inactiviteit? De wedstrijdkalenders op de KVK-website worden binnenkort aangepast.