21/10/19

KVK Westhoek - FC Sint-Niklaas

Zondag 20 september 2019, KVK Westhoek – FC Sint-Niklaas 1 – 0
Kleine winst houdt hoop levendig.

KVK nam het deze namiddag op tegen FC Sint-Niklaas, een topmatch in de kelder van het klassement, voor de gelegenheid in het Crackstadion. De bezoekers telden één puntje meer en konden een beter doelpuntensaldo voorleggen, weliswaar zitten beide ploegen op dat vlak nog flink in rode cijfers. Deze wedstrijd moest voor KVK de match van de kentering worden en met niets minder dan een overwinning zouden we vandaag genoegen nemen.

Eerste helft. De wedstrijd kende een voorzichtige start met na 4 minuten een eerste pittige tussenkomst van A. Da Silva met een berisping van de scheidsrechter van dienst. Kort daarna stak KVK met een voorzichtig schot van S. Gantois de neus aan het venster van de Klaasjes. De poging bleek echter van te ver. A. Da Silva werd nu op zijn beurt foutief getuit. Echter de vrijschop daarop volgend ontstond er geen gevaar. Het kanon van J. Vandermarliere stond ook nog niet op scherp op de 10e minuut. Op het kwartier werd M. Sahuke echter knap aangespeeld in de diepte en van dichtbij kon hij mooi de bal in doel verwerken. De bezoekende keeper B. Londot (Ex KVK) kwam echter in deze fase frontaal in botsing met onze spits die meteen na het scoren, kermend van de pijn bleef liggen. M. Sahuke werd afgevoerd naar het Jan Yperman ziekenhuis en het verdict viel bijzonder zwaar uit: een scheenbeenbreuk. Na de operatie wacht een revalidatieperiode van minimaal 3 maanden. Dit terwijl de andere spits O. Diakho ook nog herstellende is van een liesblessure. De jeugdige J. Beirlaen kwam M. Sahuke vervangen en V. Mahieu kwam in de plaats van een geblesseerde A. Da Silva (16e minuut). G. Van Remoortere speelde H. Ertürk aan maar de KVK goalie dook in de voeten en ontfutselde hem de bal. St.- Niklaas kreeg een resem hoekschoppen, echter zonder succes. Toch kwam een kort genomen hoekschop voor dreiging zorgen met een schot van opnieuw G. Van Remoortere. Een knap genomen vrijschop van J. Vandermarliere werd in extremis in corner gekopt door de bezoekende verdediging. KVK dreigde verder met een schot van J. Vandermarliere na een afgeweken bal. De rust werd echter na de nodige extra time bereikt met een verdiende 1 – 0 voorsprong.

Tweede helft. Kort na de rust leverde B. Londot een puike redding op vrijschop genomen door M. Demets. Er bleef echter weinig ritme in de wedstrijd ondanks de goede bedoelingen van beide ploegen. V. Mahieu moest verzorgd worden voor een bloedneus na een kopduel. Een aantal kleinere kansen deden zich voor aan KVK - zijde via J. Beirlaen (doorsteekpas S. Gantois)  en J. Sucaet (kopbal na hoekschop). De bezoekers wisselden G. De Saegher voor T. Van Goethem in de 64e minuut. De knap verdedigende S. De Corte ontsnapte eerder onbegrijpelijk aan een geel karton na fout op M. Demets. H. Ertürk pakte wel geel op de 73e minuut. T. Balogun kwam W. De Smet vervangen bij de bezoekers. Er volgde ook geel voor thuisspelers J. Robaeys (foute tussenkomst) en J. Sucaet (wegtrappen bal). Daar KVK verzuimde om de wedstrijd definitief in handen te nemen en de 2 – 0 uitbleef, hadden de bezoekers nog steeds uitzicht op een gelijkspel. Dit kwam er bijna na een knappe uithaal van de ingevallen T. Balogun op een afgeweken bal. De bal zoefde net voorlangs. Op de 86e minuut zagen we een ultieme redding van de bezoekende doelman op een poging van J. Beirlaen. Ook Gantois kon niet scoren maar dan was de wedstrijd eigenlijk al voorbij. De scheidsrechter liet echter meer dan 4 minuten overspelen (reden?) maar de zege van KVK kwam gelukkig niet meer in gevaar.

De broodnodige thuiszege was een feit en KVK kan zich hieraan optrekken voor de komende wedstrijden. De blessure van M. Sahuke was voor iedereen echter een domper op de feestvreugde. De raad van bestuur wenst de ongelukkige M. Sahuke een vlotte herstelperiode toe. Hoe dan ook de voetbalmolen draait verder. Volgende week (op zaterdagavond) trekt KVK naar Zwevezele om er te kampen met KSKV Zwevezele. Koninklijke Sportkring Voorwaarts Zwevezele wervelde doorheen de lagere afdelingen en kwam in Amateur 2A terecht. KS Voorwaarts behaalde vandaag een 0 – 3 overwinning in Hamme, tegen Vigor Wuitens en bekleedt nu de 11e plaats met 3 zeges en 11 punten. KSKV is zoals elke ploeg uit de rechter kolom weinig productief, maar wist u, geachte lezer, dat deze nieuwkomer in 2A, samen met RC Harelbeke over de beste verdediging van de reeks beschikt? Beide ploegen stonden in de voorbije competitie slechts 7 doelpunten toe. Komaan KVK, voorwaarts en onbevreesd, in de richting van Zwevezele. Ciao.

Met dank aan Xavier Sohier voor het feitenverslag van de match.

Doelpunten: [17’] M. Sahuke, 1 – 0.
KVO - opstelling: D. Olievier, M. Kirilov, A. Jansen Da Silva (17 V. Mahieu), J. Robaeys, J. Vandermarliere, J. Sucaet, F. Petitpretz, S. Gantois, M. Demets, K. Serpieters, M. Sahuke (17’ J. Beirlaen). Wisselspelers: B. Knockaert, V. Mahieu, J. Beirlaen, S. Himpe.
Volgende competitiematch: zaterdag 26 oktober 2019 om 19.30 u., KSKV Zwevezele – FC Sint-Niklaas. Supporters op post. Adres terrein KSKV Zwevezele: Kasteelstraat 74a te 8750 Zwevezele.

Volgende match 22/02/20 om 20:00
SK Sint-Niklaas
K. VK Westhoek
Vorige Matchen
K. VK Westhoek - K. SV Oudenaarde
4 - 3