14/10/19

KSV Oudenaarde - KVK Westhoek

Zaterdag 12 oktober 2019, KSV Oudenaarde – KVK Westhoek 3 – 2
Sterke KVK - remonte na stroompanne, net onvoldoende voor een punt.

KSV Oudenaarde degradeerde vorig voetbalseizoen van de hoogste amateurklasse naar amateur 2A. De Oost-Vlamingen staan momenteel goed geklasseerd op de 7e plaats met 10 punten uit 6 wedstrijden, 3 zeges en een gelijkspel, maar hun doelpuntensaldo is negatief, -1. KVK, in gezelschap van FC Sint-Niklaas, bekleedt de voorlaatste plaats in de stand met slechts 3 punten uit één zege en sluit de doelpuntenrekening af met een negatief saldo van -12. KVK - trainer P. Devos kampt met selectieproblemen. Rood-blauw ziet haar kern weer uitgedund en naast O. Diakho, H. Legname en A. Verkindere, moet nu ook A. Jansen Da Silva verstek laten gaan. In deze mindere periode en met een grondig gewijzigd elftal, kan KVK in de Vlaamse Ardennen de lat moeilijk hoog leggen. Of zorgen de KVK - spelers vanavond met extra inzet en strijdlust toch nog voor een gunstig resultaat?            

Een nogal statige inkompartij, halfhoge hagenrijen die naar de kantine en de tribune  leiden, een degelijk voetbalveld en een uitgebreide atletiekaccommodatie, het verleden spreekt in het “Sportcentrum burgemeester Thienpont”. De Oudenaardse burgervader liet het sportcentrum oprichten in de periode 1948-1949. KVK kreeg geen voet aan de grond en speelde een bleke eerste helft. De Oudenaardisten kwamen nog voor het kwartier op voorsprong via D. Habbas die iets na het halfuur de voorsprong voor zijn ploeg verdubbelde met een strakke penaltygoal. Vroeg in de tweede helft scoorde D. Habbas met een tweede penalty zijn derde doelpunt van de avond. Op het uur onderbrak een stroompanne gedeeltelijk de verlichtingsinstallatie en zette het stadion voor tien minuten in halve duisternis. De heropgestarte verlichting leverde vernieuwde kracht voor het eigen elftal. J. Vandermarliere scoorde eerst vanuit het niets een machtig doelpunt en M. Sahuke kopte op het einde een ingezonden bal op de doellat. In de blessuretijd knikte M. Sahuke dan toch de 3 – 2 eindcijfers op het scorebord. De stroomonderbreking kwam iets te laat. En weer verdedigde KVK - doelman, D. Olievier op een uitmuntende wijze zijn doelgebied.           

Eerste helft. KVK combineerde veel te traag en de 16 - zone leek veel te veraf om gevaarlijk door te dringen. D. Olievier pakte voor de neus van de doorgebroken D. Habbas het leer op (7’) en een vlam van een schot vanop 25 meter van J. Maertens suisde naast de paal (11’). Een breedtepas van R. Vandenheede bereikte centraal de vrijstaande D. Habbas die de bal heel beheerst naast de KVK - doelman laag binnenschoof, 1 – 0 (12’). KVK reageerde met 3 prikjes. J. Robaeys stak de spurtende M. Sahuke de diepte in, wiens schot afschampte en naast het SVO - kader verdween (16’). Op hoekschop van M. Demets knalde J. Vandermarliere direct op doel, maar G. De Vroe, de SVO - portier, ranselde het leer uit de benedenhoek van zijn doel (17’). J. Sucaet schoot, G. De Vroe pakte (20’). Toen D. Habbas vanuit een scherpe hoek van heel dichtbij op doel knalde, stootte D. Olievier het leer in hoekschop (24’). De SVO - druk nam toe en M. De Sousa Ferreira vloerde L. Heirwegh in het strafschopgebied. D. Habbas knalde de penalty onweerstaanbaar tegen de netten, 2 – 0 (34’). J. Maertens krulde zijn vrije trap naar de korte hoek van het KVK - doel en D. Olievier sloeg met volle kracht het leer uit zijn doelvlak (36’). De doorgebroken D. Habbas omspeelde de uitgekomen D. Olievier, week te ver uit en verknalde een open doelkans (40’). De alerte KVK - doelman trapte voor de neus van de aanstormende O. Verstraete de bal terug het veld in. En de goed genomen vrije trap van J. Maertens pakte D. Olievier in twee tijden (44’). KVK lag heel de tijd onder zware SVO - druk en bleek voor een moeilijke opgave te staan tijdens de tweede helft.    

Tweede helft. J. Vanwaeyenberghe werd al vroeg in de 16 - zone foutief gestuit door V. Mahieu en D. Habbas schoof vanaf de stip zijn derde doelpunt tegen de KVK - netten, 3 – 0 (56’). De wedstrijd was gespeeld en toen enkele minuten later ook nog de verlichting uitviel was iedereen daar heel zeker van. Maar de thuisploeg liet de teugels los en verkrampte. En KVK herpakte zich plots wonderwel. J. Vandermarliere trok onschuldig door de vooruitgeschoven SVO - defensie en trapte het leer heerlijk in de verste bovenhoek van het vijandige doel, 3 – 1 (65’). Ontsteltenis in het geel - zwarte team. G. Devroe klopte M. Kirilovs krachtige kopbal uit de verste hoek van zijn doel (70’). Aan de overkant toetste D. Olievier met de vuisten, het schot van de ontsnapte L. Heirwegh in hoekschop (77’). En 3 minuten later deed hij precies hetzelfde met de harde trap op doel van J. Maertens (80’). SVO - doelman G. De Vroe duwde de kopbal van S. Gantois terug het veld in, maar J. Robaeys stuurde de rebound, een goede kans, onbeheerst over het doel (85’). S. Gantois dribbelde zijn belager voorbij, zond in en M. Sahuke devieerde het leer met het hoofd van heel dichtbij tegen de doellat (86’). Pech en in de blessuretijd kwam dan toch de aansluitingstreffer. Doelman G. De Vroe misrekende zich op een hoge bal en M. Sahuke kopte het leer in het lege doel, 3 – 2 (92).     

KVK’ s remonte na de stroompanne, die dus duidelijk te laat kwam, was indrukwekkend, na die povere eerste helft. Pech verstoorde het dolle eindoffensief, waardoor de eigen ploeg het verdiende gelijkspel misliep. Het water in de Scheldevallei stond vandaag te diep voor KVK. Een prettige terugreis naar Ieper is het zeker niet geweest. De eigen ploeg moet zich tevreden stellen met een magere 3 op 21. Na 2 uitwedstrijden op een rij, speelt KVK toekomend weekend terug thuis, tegen FC Sint - Niklaas, die na het gelijkspel in de derby met VW Hamme, over KVK naar de 14e plaats springt. Mogen we ons zondag aan een verdubbeling van KVK’ s punten verwachten? Ciao.

Doelpunten: [12’] D. Habbas, 1 – 0; [34’] D. Habbas, 2 – 0 (penalty); [56’] D. Habbas, 3 – 0 (penalty); [65’] J. Vandermarliere, 3 – 1; [92’] M. Sahuke, 3 – 2.
KVK - opstelling: D. Olievier,V. Mahieu, J. Robaeys, J. Vandermarliere, J. Sucaet, F. Petitpretz, M. Demets (66’ S. Gantois), M. De Sousa Ferreira (66’ M. Kirilov), S. Himpe (66’ J. Beirlaen), K. Serpieters, M. Sahuke. Wisselspelers: M. Kirilov, J. Beirlaen, A. Decock, S. Gantois.
Volgende competitiematch: zondag 20 oktober 2019 om 15.00 u., KVK Westhoek – SK Sint-Niklaas. Supporters op post.

Volgende match 22/02/20 om 20:00
SK Sint-Niklaas
K. VK Westhoek
Vorige Matchen
K. VK Westhoek - K. SV Oudenaarde
4 - 3