17/10/21

KSC Dikkelvenne - KVK Westhoek 1 - 1

Zaterdag 16 oktober 2021, KSC Dikkelvenne – KVK Westhoek 1 – 1
Een gelijkspel, een schamele troost, KVK

Voor de zevende competitiematch van het seizoen trok KVK op zaterdagavond naar het Oost-Vlaamse Dikkelvenne, een kleine 70 km van Ieper. KSC Dikkelvenne staat 11e gerangschikt met 5 punten op 18, won éénmaal en speelde tweemaal gelijk. Het doelpuntensaldo zit diep in de rode zone (- 8) en op KVK na, hebben de Oost-Vlamingen het hoogste aantal tegendoelpunten (17). Vorige week zondag verloor KSCD van OLSA Brakel met 6 – 0. De minder gunstige cijfers van de tegenstrever bieden KVK daarom nog geen enkele kans op succes. De eigen ploeg is op de sukkel geraakt met 3 punten op 18 of één enkele zege, maar ook het negatieve doelpuntensaldo (- 19) baart zorgen. Daarenboven was het weeral puzzelen voor trainer B. Debo die niet kon beschikken over de geel geschorste basisspelers, S. De Deygere en Y. Dewilde en bleven K. Chateau, F. Soenens, J. Degels en J. Coppin met diverse kwetsuren aan de kant. Trainer B. Debo mag tegenslag inroepen.

“Welkom bij KSC Dikkelvenne, Est. 1967” hoog op de tribunerand. Een kille herfstavond, een goed verlicht veld en een vlakke grasmat. Was dat geen ideaal decor voor een boeiende partij avondvoetbal? Spanning hing rondom twee elkaar beconcurrerende ploegen, terwijl de kwaliteit van het voetbal er geweldig onder leed. Hoog en ver, hard en luid ging het eraan toe in de eerste helft zonder enige vorm van creativiteit langs beide zijden. Ondertussen miste J. Cremers jammer genoeg een strafschop. 0 – 0 aan de rust, een weerspiegeling van evenwichtig, maar kleurloos voetbalspel. Pas laat in de tweede helft brak V. Mahieu het ijs, toen hij wel een penalty knap omzette. Een klein kwartier voor affluiten bracht G. Desmet met een half volley-schot de stand in evenwicht. Nadien forceerde KSC nog de ene aanval na de andere, maar kon de zege niet meer binnenhalen.      

Eerste helft. O. Diakho combineerde goed met J. Cremers in de 16-zone, maar KSC-doelman, Q. Steelant, maakte zich breed en greep het leer in 2 tijden vóór de neus van laatstgenoemde (8’). K. Pouillon, diep gestuurd, botste op de attente uitgekomen doelman Y. Colley (16’). KSC-keeper Q. Steelant greep de doorgebroken J. Cremers bij de benen in het 16 meter – gebied. Het nerveuze slachtoffer besloot de strafschop ongelukkig op de Dikkelvense doelman (20’). J. Belmans trok een snelle tegenaanval op gang, zond in, maar D. Cardon controleerde het leer niet goed en zag zijn schot rakelings naast de paal vliegen (22’). En ook K. Pouillon, snel in het straatje gestuurd, week te ver uit en verkeek een kans: hij schoot naast de paal (26’). D. Cordon vuurde; Y. Colley sloeg het leer in hoekschop (32’). De snelle  K. Pouillon liftte de bal alweer over het doel (42’). Beide ploegen kregen nauwelijks een bal tussen de palen. Gecreëerde kansen werden verkwanseld. 0 – 0, een logische stand aan de rust.            

Tweede helft. Hoop op beterschap en die kwam er aanvankelijk. KVK nam de teugels resoluut in handen en drukte de tegenstrever terug op de eigen speelhelft. De thuisploeg verzette zich soms met grove middelen en dat leverde tal van gele kaarten op. S. Himpe mocht 2 vrije trappen nemen, beide vanop 30 meter, maar het leer verdween telkens hoog over het Dikkelvense doel (50’ en 56’). Op aangeven van S. Gantois, tikte O. Diakho, centraal voor doel, de bal nipt naast de paal (53’). En toen de KVK - spits, een paar minuten later, doelman Q. Steelant had omspeeld, nog schoof hij de bal naast het KSC-doel. Toen N. Mazouz in het strafschopgebied de bal met de arm controleerde, kreeg KVK haar tweede penalty. V. Mahieu nam het initiatief en plaatste het leer zuiver tegen de netten, 0 – 1 (66’). De reactie van de thuisploeg was ontketenend en weldra raak. Een inzenden van M. Verheuge kwam ter hoogte van de rand van de grote rechthoek terecht bij G. Desmet die met een halve volley het leer onhoudbaar binnen knalde, 1 – 1 (78’). De KSC-druk hield aan, maar haar opgezette aanvallen waren zonder structuur en vielen uiteen. De laatste actie was voor KVK, toen KVK-verdediger G. Vervacke geheel onverwacht een 35 meter schot, nipt naast de paal vuurde (88’). Het had de KVK-zege kunnen zijn.   

Het resultaat brengt KVK nauwelijks een zode aarde aan de dijk en de eigen ploeg blijft onderaan de rangschikking (14e plaats) bengelen, met 4 punten uit 7 matchen. De KVK-spelers gingen weer eens tot het uiterste in deze fysieke slijtageslag. Het puntje op verplaatsing is een magere beloning, een schamele troost. Hopelijk hebben de eigen spelers tegen volgende week hun mentale kracht teruggevonden, want dan komt RC Harelbeke op bezoek in het Crackstadion. RC Harelbeke verloor vandaag op eigen veld van OLSA Brakel met 0 – 2. De Ratjes staan in het klassement op de 9e plaats met 7 punten uit 7 wedstrijden en hebben ook, gezien de doelpuntenbalans (- 1), nog tal van problemen op te lossen. Ciao.   

Doelpunten. [66’] V. Mahieu, 0 – 1; [78’] G. Desmet, 1 – 1;

KVK-opstelling: Y. Colley, G. Vervacke, V. Mahieu, J. Robaeys, S. Himpe, O. Diakho, J. Cremers (85’ H. Coutigny), O. Luckx, S. Gantois, E. Ekangamene, L. Simoens. Wisselspelers: M. Van Oost, H. Coutigny, J. Gantois, L. Verschaete.

Volgende competitiematch: op zondag 24 oktober 2021 om 15.00 u., KVK Westhoek – RC Harelbeke. Supporters op post.

Volgende match 05/12/21 om 15:00
K. VK Westhoek
K. FC Sparta Petegem
Vorige Matchen
K. RC Gent - K. VK Westhoek
3 - 1