06/05/19

KVK Westhoek - SCT Menen

Zondag 5 mei 2019, KVK Westhoek – SCT Menen 5 – 0
Sterk KVK overklast grensclub in derby met forfaitscore.

SCT Menen heeft een opmerkelijk sterk voetbalseizoen achter de rug. De grensploeg staat met 12 gewonnen wedstrijden en 42 punten uit 29 wedstrijden op een afgescheiden 6e plaats in het klassement. KVK kon pas vorige week haar positie met absolute zekerheid in 2A handhaven. De eigen ploeg speelde een overtuigende partij voetbal tegen buur en concurrent FC Gullegem en won met 2 – 3 aan de Poezelhoek. Vandaag staat er weer een derby op het programma en gezien beide ploegen hun plaats al eerder veilig konden stellen, komt nu de eer op de eerste plaats. Wie zou in een derby niet tot het uiterste knokken om te winnen in de laatste wedstrijd van het seizoen? Avanti KVK en toon wat je in je mars hebt.

Mooi en ideaal voetbalweer, veel volk op de voorafgaande footlunch en op de tribune. Weinig te zien nochtans tijdens de eerste helft en typisch voor een eindeseizoenmatch waarin voor beide partijen geen belangen meer op het spel stonden, tenzij de eer. K. Ternier spijkerde na bijna een halfuur spel met een wondermooie vrije trap de 1 – 0 op het bord, een verademing. Tijdens de tweede helft overklaste de eigen ploeg de bezoekers in alle geledingen van het voetbalspel. J. Sucaet, M. Sahuke, K. Ternier en opnieuw M. Sahuke dreven de score op tot 5 – 0. De grensjongens brachten er heel de match toch zo weinig van terecht: een hinkende aanval en een defensie op lemen voeten. Een onverwachte score van een goed combinerend KVK tegen een moegestreden buur, vrolijkte de gemoederen op en ontwikkelde zich achteraf tot een gezellig feestje in de KVK - kantine.

Eerste helft. Wat een rustige matchaanhef, maar op voorzet van D. Meulenyzer, toetste D. Habbas het leer naast het KVK - doel (4’). De attente K. Ternier graaide een te kort teruggespeelde bal mee, maar geraakte niet voorbij SCT - doelman, D. Olievier. J. Sucaet lanceerde de spurtende M. Sahuke op links die centerde en de opverende K. Ternier kopte het leer nipt over de doellat (11’). J. Sucaet bediende de infiltrerende J. Vandermarliere en doelman D. Olievier duwde aan de eerste paal de bal in hoekschop (14’). Opschudding toen M. Sahuke op de doellat kopte, na mooi inzenden van N. De Loof (27’). Een doelpunt kon niet uitblijven, want de KVK - druk nam alsmaar toe. K. Ternier krulde zijn vrije trap, even buiten de 16 - zone, enig mooi in de kruishoek van het SCT - doel, 1 – 0 (29’). Aan de overkant miste de glijdende G. Vanhaecke vóór de neus van doelman B. Londot, de gelijkmaker op inzenden van D. Habbas (31’). En de KVK - doelman sloeg een vrije trap van B. Buysse over de kruishoek in hoekschop (37’). Weinig prangende fases, maar toch een aangenaam kijkstuk, die eerste helft.     

Tweede helft. KVK dreef de score in iets minder dan tien minuten op van 1 – 0 naar 4 – 0 en in die periode kwamen de grensjongens er nauwelijks aan te pas. Zo goed als elk KVK - initiatief had toen tot een doelpunt kunnen leiden. Toen K. Ternier zijn vrije trap voor doel bracht, kopte de inlopende J. Sucaet, aan de tweede paal, de 2 – 0 gemakkelijk tegen de netten (48’). En S. Misiatu’ s inzenden kwam centraal laag voor doel terecht, waar de vrijstaande M. Sahuke het leer van dichtbij tegen de netten prikte, 3 – 0 (55’). De KVK - pressie op het Menense doel hield aan. Toen D. Meulenyzer de in de 16 - zone op dreef geslagen M. Sahuke haakte, floot referee R. Ghijselincks terecht voor penalty. K. Ternier nam zijn verantwoordelijkheid en plofte de bal hoog in het SCT - doel, 4 – 0 (57’). Nog vóór het uur was de kous al af. De ingekomen frisse Y. Loisel stuurde zijn voorzet naar de overkant, aan de tweede paal, waar de aanstormende J. Sucaet de bal in één tijd naast het Menense doel knalde (73’). Geen nieuws van het Menense front, dat zweeg. Op voorzet van J. Sucaet devieerde M. Sahuke, nauwelijks belaagd, van dichtbij het leer voorbij de hulpeloze SCT - doelman, D. Olievier, 5 – 0 (82’). Y. Loisel viel op met een hard schot van ver, net boven de kruishoek van het Menense doel (84’). En doelman D. Olievier toetste het voorzetschot van G. Loisel met de vingertoppen tegen de verste paal (88’). Zo kon het éénrichtingsvoetbal nog een tijdje doorgaan, maar de hoge score bewees duidelijk het niveauverschil. Ook scheidrechter R. Ghijselincks leek voldaan en floot de wedstrijd gemakshalve iets te vroeg af.                           

Het voetbalseizoen 2018-2019 is voorbij gevlogen, echter niet zonder zorgen. Maar KVK hield stand en vocht tijdens de laatste weken van de competitie met succes terug. De eigen ploeg, met 12 zeges en 37 punten uit 30 wedstrijden eindigt op de 10e plaats in het klassement. Het bestuur van KVK Westhoek dankt alle sympathisanten, supporters, sponsors en medewerkers voor hun steun en aanmoedigingen tijdens de voorbije competitie. Een gemeend woord van dank gaat naar alle spelers en de technische staff voor hun sportieve samenwerking binnen de club. Tot volgend seizoen, 2019-2020. Kapitein K. Ternier vertrekt en wordt geprezen voor zijn positieve ingesteldheid, onverdroten inzet en trouwe dienst aan KVK Westhoek. Veel succes voor zij die KVK Westhoek verlaten en hun voetbalcarrière bij een andere club verderzetten. Voor de eigen club houdt het niet op en is het nu al uitkijken naar de sportieve schikkingen voor volgend voetbalseizoen. Ciao.

Doelpunten: [29’] K. Ternier, 1 – 0; [48’] J. Sucaet, 2 – 0; [55’] M. Sahuke, 3 – 0; [57’] K. Ternier, 4 – 0 (penalty); [82’] M. Sahuke, 5 – 0.
KVK - opstelling: B. Londot, A. Embrechts, K. Ternier (68’ G. Loisel), J. Vandermarliere, S. Gantois (58’ M. El Hajji), S. Misiatu, J. Sucaet, P. Vangheluwe, F. Petitpretz, N. De Loof (58’ Y. Loisel), M. Sahuke. Wisselspelers: J. Dumesnil, M. El Hajji, G. Loisel, Y. Loisel.