03/10/23

KVV St.-Denijs Sport – KVK Westhoek

Zondag 1 oktober 2023, KVV St.-Denijs Sport – KVK Westhoek 0 – 3
KVK op het goede spoor

Een zomerse dag bij 25 °C, een goed veld in een groen kader en een staanplaats uit de felle zon onder een afdakje. KVK ging fel van start tegen de 4e gerangschikte in het klassement die 9 punten uit 4 wedstrijden sprokkelde. KVK’ s kort gebonden passenspel deed de gastheren de das om en aan de rust pronkte de eigen ploeg met een heel verdiende 0 – 2 voorsprong. Tijdens de tweede helft viel al heel vlug het derde KVK-doelpunt en was er nadien nauwelijks nog sprake van een degelijke voetbalmatch. KVK consolideerde haar voorsprong en de gastheren waren niet meer bij machte een vuist te maken.

Eerste helft. KVK was op vreemde bodem heel de eerste helft zeer dominant en voetbal een karrevracht kansen bijeen. De groen-witte gastheren konden in die periode nauwelijks de neus aan het venster steken. Binnen het kwartier bouwde KVK een viertal snelle en gevaarlijke acties op. De aalvlugge E. Guenoune nam de KVV-doelman J. De Jonghe op de korrel die het leer onrechtstreeks in hoekschop duwde (3’). De KVV-reactie liet niet op zich wachten. KVK-doelman R. Dutoit sloeg een vlammend schot van B. De Meyer uit zijn doel terug het veld in (6’). Op een inzenden van E. Guenoune liftte E. Mourmanne het leer centimeters naast de paal (8’). Op voorzet van E. Mourmanne stuurde de onhoudbare E. Guenoune het leer naar de verste paal van het KVV-doel, maar doelman J. De Jonghe mepte de bal uit het doelvlak (10’). J. Degels’ afstandsschot scheerde rakelings over de doellat (12’). Een KVK-doelpunt zat er aan te komen. Een vlugge balwissel tussen J. Degels en E. Mourmanne bracht het leer bij E. Guenoune die zijn geplaatste bal in de verste hoek van het KVV-doel zag verdwijnen, 0 – 1 (19’). Een prachtig doelpunt in voorbereiding en in afwerking. S. Gantois bediende O. Scholaert die hard op doel schoot, terwijl doelman J. De Jonghe het leer in hoekschop sloeg (38’). De druk op het KVV-doel bleef maar toenemen. Enkele minuten voor de rust velde N. Langeraert de doorgebroken S. Gantois in de 16-zone en scheidsrechter R. Allewaert wees meteen naar de stip. O. Scholaert trapte het leer beheerst en zuiver naast de paal binnen, 0 – 2 (42’).

Tweede helft. De tweede helft was in niets te vergelijken met de eerste. Nauwelijks was de tweede helft gestart of E. Guenoune waagde zijn kans vanop 45 meter van het KVV-doel. Hij lepelde het leer over iedereen, ook over de ver uitgelopen KVV-doelman en zorgde voor zijn tweede en KVK’ s derde treffer, 0 – 3 (47’). Het droomdoelpunt getuigde van de gave traptechniek van KVK ’s aanvaller. De ver doorgeschoven Y. Mbarga richtte zijn inzenden naar M. Van Lerbeirghe, aan de tweede paal, die het leer in de handen van R. Dutoit kopte (58’). Maar het laatste wapenfeit hield KVK voor zich. E. Guenoune wrong zich door een paar KVV-verdedigers en besloot van dichtbij op de goed geplaatste J. De Jonghe (62’). Het spel viel stil en er kwamen nauwelijks nog dreigende of verrassende bewegingen in de match. KVK verdedigde de verworven voorsprong en de groen-witte formatie forceerde wat druk die echt geen gevaar meer inhield.

De eigen ploeg speelde een voortreffelijke eerste helft. Toen KVK haar derde doelpunt aantekende viel de spanning weg. Tijdens het laatste halfuur was het veeleer wachten op het eindsignaal, terwijl de gastheren niet in staat waren in eigen huis het eer reddend doelpunt aan te tekenen. De KVK-ploeg krijgt stilaan vaste vorm en enkele twijfels uit de startfase zijn nu al weggenomen. Volgende week verwelkomt KVK de Oost-Vlaamse jonge club E. Elene-Grotenberge. We kijken uit naar deze thuismatch en hopen dat de eigen ploeg haar goede vorm kan doorzetten. Ciao.

Doelpunten: [19’] E. Guenoune, 0 – 1; [42’] O. Scholaert, 0 – 2 (penalty); [47’] E. Guenoune, 0 – 3.

KVK-opstelling: R. Dutoit, G. Gaillez, T. Lorthiois, E. Guenoune (70’ B. Kasmi), O. Scholaert, J. Degels (70’ K. Kullaj), E. Mourmanne (81’ M. Willemyns), D. Rogie, A. Decock, K. Gallo, S. Gantois. Wisselspelers: T. Delmotte, M. Willemyns, B. Kasmi, K. Kullay.

Volgende competitiematch: zondag 8 oktober 2023 om 15.00 u. KVK Westhoek – E. Elene-Grotenberge. Supporters op post.

Voor KVK Westhoek is het de eerste voetbal-kennismaking met Eendracht Elene-Grotenberge. Zowel Elene als Grotenberge zijn deelgemeenten van Zottegem. Hun beide voetbalclubs, Eendracht Elene en Eendracht Grotenberge fuseerden in 2014 tot Eendracht Elene-Grotenberge die toen uitkwam in tweede provinciale afdeling Oost-Vlaanderen. Sedertdien promoveerde E. Elene-Grotenberge naar 3e klasse A Amateur.