07/04/19

KVK Westhoek - OSC Wijgmaal

Zaterdag 6 april 2019, KVK Westhoek – OSC Wijgmaal 3 – 0
Eindsprint knap ingezet, KVK!

Olympia Wijgmaal met 13 zeges uit 26 wedstrijden, 46 punten rijk en een hoog scorend vermogen van 2 doelpunten per wedstrijd, staat op de derde plaats in het klassement. Het werkt verontrustend als de eigen club het met zoveel minder moet stellen, terwijl KVK vanaf dit moment in de competitie geen enkel punt mag laten liggen. Meer nog, winst is vandaag eigenlijk een pure noodzaak. De concurrenten in de kelder van het klassement zitten mekaar te dicht op de hielen.   

Een zeer mooie lenteavond in het Crackstadion, maar geen spoor van goed voetbal te zien tijdens het eerste halfuur. Aarzelen en afwachten, pogen en falen. Toen bedacht scheidsrechter R. Lefever, KVK - verdediger N. De Loof met een licht toegekende tweede gele kaart. De eigen ploeg ontwaakte met springlevend voetbal, domineerde en scoorde tweemaal in vijf minuten tijd. Tijdens de tweede helft ging KVK op hetzelfde elan door en in de slotminuten spijkerde de ingevallen Y. Loisel de droge 3 – 0 cijfers op het scorebord. Niet te vergeten natuurlijk was die verbluffende actieradius van de middenvelders S. Misiatu en J. Vandermarliere, die bijdroeg tot de voortreffelijke zege. De bezoekers hadden heel die tweede helft nauwelijks een halve kans bijeen gevoetbald. Proficiat KVK, dit is een mooie stap in de richting van het behoud in 2A.

Eerste helft. M. Sahuke, in goede doen vandaag, kwam aan de tweede paal een fractie van een seconde te laat om de voorzet van N. De Loof met het hoofd te verzilveren (11’). De ongelukkige N. De Loof keek aan tegen een tweede gele kaart en verliet het veld (31’). Het oordeel van scheidsrechter R. Lefever was streng. M. Sahuke aarzelde, stak het leer toch binnendoor op K. Ternier die scoorde, maar de ref keurde terecht zijn doelpunt af wegens buitenspel (36’). KVK voerde de druk op. K. Ternier, op een diefje, snoepte het leer van de twijfelende Olympia - doelman af en stuurde zijn gelobde bal tegen de netten, 1 – 0 (39’). De altijd attente K. Ternier kreeg zijn gelijk. Vijf minuten later en net voor de 16 - zone loodste hij, M. Sahuke doorheen de buitenspelval. De KVK - spits krulde het leer beheerst naast de hulpeloze doelman Y. Vanwelkenhuysen in de verste benedenhoek van het Olympia - doel, 2 – 0 (43’). En de minuut daarop markeerde de wervelende M. Sahuke bijna voor de tweede maal. In het straatje gestuurd door K. Ternier, botste hij nu met de bal op de goed uitgekomen portier, Y. Vanwelkenhuysen (44’). Zou KVK deze riante score aan de rust, in de tweede helft kunnen consolideren?

Tweede helft. OSC Wijgmaal voetbalde bij momenten nog aardig mee met vlotte, maar te trage combinaties, creëerde geen kansen en liet zich dikwijls verrassen. KVK doelman B. Londot zwiepte met de vingertoppen eerst nog een voorzetschot van A. Masselis over de doellat (60’). Aan de overzijde ging het festival M. Sahuke - K. Ternier gewoon zijn gang. Op een goede doorsteek van J. Sucaet, strandde K. Ternier met de bal op de goed uitgekomen Olympia - doelman (65’). M. Sahuke kogelde vanuit een scherpe hoek het leer nipt over het OSC - kader (67’). De mooiste actie van de match ontspon zich op de linkerflank van het veld. K. Ternier schoof het leer breed op de centraal aanstormende M. Sahuke, wiens kogel door Y. Vanwelkenhuyse in hoekschop werd geduwd (71’). Aan de overkant vuurde A. Bongiorno, doelman B. Londot plukte (75’). Toch kwamen de bezoekers tijdens het laatste kwartier niet meer in het stuk voor. M. El Hajji stuurde de ingevallen Y. Loisel doorheen de buitenspelval en die stormde op het vijandige doel af. Met een strak schot in de verste hoek van het OSC - doel, liet hij doelman Y. Vanwelkenhuysen volledig kansloos, 3 – 0 (89’). Duidelijke cijfers, maar ook een correcte weergave van het spel.                    

KVK keek niet op naar de Vlaams - Brabantse reus, maar voetbalde haar eigen spel en voegde daar nog een grote dosis moed en zelfopoffering aan toe. KVK leverde gestructureerd spel en doelgericht voetbal. Deze zege is geenszins een mirakel, de score evenmin overdreven. De reus die naar het Crackstadion was afgereisd, bleek er veeleer een te zijn op lemen voeten en strompelde af en toe van de ene hoek van het veld naar de andere zijlijn, was onzichtbaar in de 16 - zone. Deze vlotte prestatie en zege sterken de overtuiging in het behoud. Ze brengen het nodige vertrouwen in het team dat nodig zal zijn om de finale confrontaties aan te gaan: thuis tegen FC Petegem, vervolgens de derby in Gullegem en tenslotte die andere derby in het Crackstadion tegen SCT Menen. Ciao.

Doelpunten: [39’] K. Ternier, 1 – 0; [43’] M. Sahuke, 2 – 0; [89’] Y. Loisel, 3 – 0.  
KVK - opstelling: B. Londot, J. Robaeys, A. Embrechts, K. Ternier (86’ M. El Hajji), J. Vandemarliere, S. Gantois, S. Misiatu (84’ P. Vangheluwe), J. Sucaet, F. Petitpretz, N. Deloof, M. Sahuke (80’ Y. Loisel). Wisselspelers: J. Dumesnil, M. El Hajji, P. Vangheluwe, Y. Loisel.
Volgende competitiematch: vrijdag 12 april 2019 om 20.30 u., KVK Westhoek – FC Sparta Petegem. Supporters op post.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek