30/09/19

KVK Westhoek - RC Harelbeke

Zondag 29 september 2019, KVK Westhoek – RC Harelbeke 0 – 4
KVK, onmachtig en inspiratieloos.

Een voetbalclub kan soms vreemde dribbels uitvoeren in de loop van haar geschiedenis. Zo speelde KRC Harelbeke tussen 1995 en 2001 in de eerste klasse van de Belgische competitie, ging in vereffening en fusioneerde nadien met KSV Ingelmunster tot SW Harelbeke. In 2016 nam de Harelbeekse voetbalclub opnieuw haar historische naam aan, Racing Club Harelbeke. Vandaag staat RC Harelbeke op de negende plaats in het klassement van 2A, met 5 punten uit 4 wedstrijden, het resultaat van 1 overwinning en twee gelijke spelen. Zoals zoveel ploegen uit de rechterkolom van de stand, ondervinden ook de Ratjes moeilijkheden bij het scoren van doelpunten, 5 gemaakt en 6 tegendoelpunten. KVK moet met nog minder tevreden zijn, scoorde slechts 3 keer in vier matchen en kijkt aan tegen een negatief doelpuntensaldo van 5 stuks. Rood-blauw staat op de 12e plaats met 3 punten uit 4 wedstrijden, maar is ervan overtuigd dat er beterschap op komst is. Kan KVK de sterke thuisprestatie met winst tegen KSK Ronse van een paar weken geleden, herhalen? Een haalbare kaart of nu al een verloren veldslag?       

Vervelende letsels hielden O. Diakho en H. Legname weg van het speelveld. KVK startte zonder veel overtuiging, creëerde nauwelijks kansen en stond aan de rust al met 0 – 2 in het krijt. Ondertussen had de aanhoudende regen gevoelig het ritme uit de wedstrijd genomen. Tijdens de tweede helft trok RCH - aanvaller C. Betremieux, een spoor van vernieling in de KVK - gelederen. Hij dreigde voortdurend met gerichte schoten vanuit diverse posities, scoorde het derde doelpunt en had een voet in de vierde treffer. Na de 0 – 3 (60’) controleerden de Ratjes autoritair de match op het domein en lokten de eigen ploeg moeiteloos de val in.  

Eerste helft. De bezoekers namen een gezwinde start. K. Serpieters verhinderde L. Vandenheede ’s poging dicht bij het KVK - doel (2’) terwijl C. Betremieux kort nadien zijn kogel over het KVK - kader zag vliegen (3’). V. Notebaert schoof aan de tweede paal een inzenden van G. Derieuw naast het doel (8’). J. Cremers' strak schot in de benedenhoek van het KVK - doel werd afgekeurd wegens voorafgaand buitenspel (10’). Op het kwartier weerde V. Mahieu een bal voor de eigen doellijn weg, na kopstoot van V. Notebaert. Ook M. Sahuke’s doelpunt was ongeldig wegens buitenspel, na hoekschop van J. Vandermarliere (17’). A. Degrendel duwde de goed genomen vrije trap van M. Demets in hoekschop (20’). En op corner van J. Vandermarliere kopte F. Petitpretz aan de tweede paal het leer in de handen van de goed geplaatste RCH - doelman, A. Degrendel (25’). Een door de wind gedreven regenbui bemoeilijkte het spelverloop. Het deerde de bezoekers niet, want op hoekschop van A. Vanneste kopte V. Notebaert het eerste doelpunt gaaf binnen, 0 – 1 (37’). En drie minuten later devieerde C. Noppe rustig een voorzet vanop links naast D. Olievier in het KVK - doel, 0 – 2 (40’). KVK kon heel die eerste helft weinig inbrengen tegen de bezoekende demonstratie. Enkel op stilstaande fases schuilde wat gevaar in de KVK-acties.           

Tweede helft. RCH - spits C. Betremieux (°14-05-1982), sluwe vos of gesel, etaleerde zijn talenten op overvloedige wijze. Hij kwam op een ingezonden bal alleen voor doel en kopte het leer over de verste kruishoek (49’). Aan de overkant duwde A. Vanneste een ingezonden bal van M. Sahuke bijna in eigen doel (51’). Toen C. Betremieux aan de rand van de 16 - zone, een stevige pegel loste, kreeg D. Olievier het leer niet meteen onder controle. Het glipte door zijn handen en viel in het lege doel, 0 – 3 (60’). De Ratjes bleven zelfverzekerd aanvallen en voelden zich toen al gewonnen. Toen C. Betremieux voor de zoveelste keer zijn zwaar kanon in stelling bracht, weerde KVK - doelman, D. Olievier de kogel eerst af en trapte J. Cremers, na enig geharrewar, de rebound van dichtbij tegen de netten, 0 – 4 (65’). KVK, uitgeteld, was de vernedering nabij en zag geen enkele mogelijkheid om recht te grabbelen. Op een pijlsnelle tegenaanval trok L. Vandenheede het leer voor doel en de aanstormende V. Notebaert vuurde in één tijd het leer onbesuisd naast het KVK - kader (74’). M. Demets’ vrije trap, hard en goed gericht, belandde in de handen van A. Degrendel (78’). En alsof het voor de rusteloze C. Betremieux nog niet genoeg was, kogelde hij het leer warempel nog eens op de KVK - doellat (80’). Neen KVK, met of zonder handschoenen waren de Ratjes vandaag niet aan te pakken.     

Wie dacht dat met de topploegen als R. Knokke FC, RC Gent en FC Sparta Petegem enkele zware confrontaties achter de rug lagen, heeft het verkeerd voor. RC Harelbeke, in de rechterkolom, herrijst en komt ineens op de 6e plaats in het klassement. Volgende week reist KVK naar Hamme op 110 km van Ieper verwijderd. Vigor Wuitens is ook op de sukkel en staat na de match van vandaag op de voorlaatste plaats met 1 punt uit 5 wedstrijden. Grijpt KVK deze kans met beide handen? Ciao.

Doelpunten: [37’] V. Notebaert, 0 – 1; [40’] C. Noppe, 0 – 2; [60’] C. Betremieuw, 0 – 3; [65’] J. Cremers, 0 – 4.

KVO - opstelling: D. Olievier, A. Jansen Da Silva, V. Mahieu, J. Vandermarliere, F. Petitpretz, S. Gantois (46’ J. Sucaet), M. Demets, M. De Sousa Ferreira (58’ M. Kirilov), S. Himpe (46’ J. Robaeys), K. Serpieters, M. Sahuke. Wisselspelers: G. Lemaire, M. Kirilov, J. Robaeys, J. Sucaet.  

Volgende competitiematch: zondag 6 oktober 2019 om 15.00 u., FC VW Hamme – KVK Westhoek. Supporters op post.