25/03/19

KVK Westhoek - KSK Ronse

Zondag 24 maart 2019, KVK Westhoek – KSK Ronse 1 – 2
Pijnlijk verlies, KVK.

KVK Westhoek stond in het klassement in de schaduw van de Oost-Vlamingen. Met 2 punten minder, had de eigen ploeg één gewonnen wedstrijd meer, maar baalde van het negatieve doelpuntenverschil. Winst op eigen veld zou een wereld van verschil betekenen en vooral een energiestoot teweegbrengen voor het verdere verloop van de competitie. Na een beperkte rondvraag in de KVK - entourage, stemde de overgrote meerderheid op een “1”, een thuisoverwinning voor de eigen club. Er zijn blijkbaar nog veel aanhangers van het KVK Westhoek - voetbal en supporters die op het behoud van KVK in 2A stemmen. Hoe verliep de eerste lentematch van KVK en hoe liggen de vooruitzichten?

De temperatuur wees 16 °C aan de witte wand, echt lenteweer en een zon die het brede veld bestreek. Maar het spel wou maar niet op gang komen en KVK was nergens te bespeuren in de eerste helft. De bezoekers presteerden beter en gingen de rust in met een verdiende 0 – 1 voorspong. Tijdens de tweede helft toonde het bord al vlug 0 – 2 en het kalf leek al half verdronken. De kansen van de bezoekers bleven zich opstapelen. De eigen ploeg herpakte zich en trapte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op het bord. Het besef en de reactie kwamen veel te laat, KVK. Tevergeefs waren ook de twee late doelkansen op de gelijkmaker.

Eerste helft. Heel de eerste helft leek het alsof de wedstrijd nog moest beginnen, voor KVK althans. Waar was KVK? Vruchteloos zoeken, maar nergens te bespeuren. Op de vlucht? Al in de eerste minuut trapte A. Frutos een verre vrije trap die KVK - doelman B. Londot pas in 2 tijden kon pakken. S. Misiatu, centraal, besloot veel te ver naast het vijandige doel, na een razendsnelle actie over J. Robaeys en Y. Loisel (13’). Echt slecht uitverdedigen in de eigen defensie, bracht het leer in de SK Ronse - voeten. A. Frutos profiteerde van de misstap en trok vanop links een krachtige streep naar de hoge rechterhoek van het KVK - doel, 0 – 1 (28’). KVK reageerde nauwelijks of onmachtig. M. Achahbar, technisch heel vaardig, trok in een dribbelnummer wel drie KVK - verdedigers op zich en mikte een listige curve nipt naast de verste paal (37’). Met nog 8 minuten te gaan bleef KVK zo goed als machteloos. Waar waren de broodnodige inspiratie en creativiteit gebleven om de vijand van antwoord te dienen? 

Tweede helft. SK Ronse bleef maar komen tijdens de tweede helft. B. Londot pakte de ontsnapte M. Achahbar bij de enkels net buiten de 16 - zone, maar uiteraard ook een gele kaart. M. Achahbar, met goede traptechniek, zette zich achter het leer en krulde het rond de KVK - muur in de benedenhoek van het doel, 0 – 2 (50’). KVK was radeloos. Tot overmaat van ramp ontwikkelde zich een misverstand tussen verdediger P. Vangheluwe en doelman B. Londot. Maar M. Achahbar profiteerde niet en besloot in de handen van de overeind komende B. Londot (56’). En de KVK - doelman versmalde de korte hoek bijzonder fraai op een nabije poging van de snelle M. Appiah (57’). Uiteindelijk diende KVK de bezoekers van antwoord. S. Misiatu kapte en trapte een boogbal naar de verste hoek die de Ronse - doelman, L. Knipping, in hoekschop devieerde (71’). Op een kwartier van het einde, kegelde J. Sucaet de aansluitingstreffer binnen. Met een halve volley, op de volle schoen, trapte hij een onvoldoende weggewerkte inworp, buiten bereik van de Ronse - portier L. Knipping, in het doel, 1 – 2 (74’). Paniek ontstond in de vijandige gelederen. De vrije trap van K. Ternier belandde in de defensieve meute, viel af in de voeten van J. Vandermarliere die een halve volley krachtig op de doellat keilde (85’). En in de blessuretijd kopte J. Sucaet een inzenden van N. De Loof nipt over het SK - kader. De intense reactie van KVK tijdens het laatste kwartier kwam te laat. Een verkeken kans?

De eerste lentematch bracht weinig hoopvol nieuws, in die zin dat er nu nog vijf zware duels in aantocht zijn. En de vooruitzichten zijn somber. Staartploegen voelen nattigheid en beginnen zich te roeren zoals SC Dikkelvenne en Tempo Overijse die beide hun match wonnen. Andere concurrenten mengen zich in het debat voor het behoud: FC Gullegem, FC Eppegem en RC Harelbeke verloren vandaag niet. KVK dobbert onzeker in het rond, terwijl de strijd onderaan in alle hevigheid woedt. Tussen RC Harelbeke, negende in de stand met 30 punten en rode lantaarn OLSA Brakel met 26 punten, is de marge heel miniem. Volgende week reist KVK naar Ingelmunster om er te kampen met een andere fusieploeg uit de top van het klassement. FC Mandel United vergaarde 25 punten meer dan de eigen ploeg en dat is een heel duidelijk verschil. Hoop doet leven. Ciao.      

Doelpunten: [28’] A. Frutos, 0 – 1; [50’] M. Achahbar, 0 – 2; [74’] J. Sucaet, 1 – 2.
KVK - opstelling: B. Londot, J. Robaeys, A. Embrechts, K. Ternier, J. Vandermarliere, S. Gantois (46’ M. Bah), S. Misiatu, J. Sucaet, P. Vangheluwe, N. De Loof, Y. Loisel  (74’ M. Kirilov). Wisselspelers: J. Dumesnil, M. Bah, M. El Hajji, M. Kirilov.
Volgende competitiematch: zaterdag 30 maart 2019 om 19.30 u., FC Mandel United – KVK Westhoek. Supporters op post.      

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek