11/03/19

KVK Westhoek - VC SE Winkel Sp.

Zondag 10 maart 2019, KVK Westhoek – VC SE Winkel Sp. 0 – 1
Verdienstelijk werk zonder beloning

Wind, wind en nog eens die vervelende wind – soms met kracht 10 op de schaal van Beaufort – in het Crackstadion. Was het anders voor de ploegen die in de andere voetbalstadions vandaag hun wedstrijd moesten afwerken? Wind zou het voetbalspel nadelig beïnvloeden in die zin dat spelers moeilijker de bal kunnen controleren en vooral dat zij zich nooit zeker voelen over het resultaat van hun eigen actie. Liever wat frisse regenvlagen dan die aanhoudende razende wind. Toch bleven de maartse regenbuien gelukkig beperkt tijdens de match en blies de wind veeleer over de breedte van het voetbalveld. KVK met 25 punten uit 22 wedstrijden nam het op tegen de leider in de competitie met dubbel zoveel punten, 50 om precies te zijn. De spelkwaliteit op het veld bleek geen weerspiegeling te zijn van het grote puntenverschil tussen beide clubs in het klassement. KVK vocht voor de zege, een bereikbaar objectief, heel de match door en moest zich pas in de slotminuten gewonnen geven.

Wat was de leider in het klassement voorzichtig en behouden gestart! Het wit - witte Winkelse team domineerde wel, maar liet de aanvalslustige eigen ploeg, nooit tot open doelkansen komen. Z. Lambo Jr. kreeg de beste kans, maar verkwanselde die. Tijdens de tweede helft kwamen de bezoekers met meer zweepslag aan bod. Vooral beide doelmannen speelden zich in de kijker. KVK - doelman, B. Londot werd terecht aangewezen als de man van de match. Na een gemeten voorzet van Z. Lambo Jr., kopte M. Herrera het winnende doelpunt tegen de netten. Ontgoocheling alom en vooral komt KVK Westhoek, na een degelijke partij voetbal, niet weg uit de pijnlijke zone.  

Eerste helft. Na een vrije trap van J. Sucaet devieerde Y. Loisel het leer naar de benedenhoek van het SEW - doel, maar het vloog naast de paal (13’). KVK stak enkele constructieve aanvallen in elkaar. SEW - doelman S. Dhoest dook in de voeten van de ontsnapte K. Ternier, blokte het leer af en vermeed een vroege achterstand voor zijn ploeg (20’). De hoog opspringende S. Dhoest plukte een boogbal uit de lucht die K. Ternier naar de verste kruishoek had gestuurd (29’). J. Sucaet wist met zijn vrije trap J. Robaeys te bereiken, die het leer in één tijd laag en nipt naast de paal schoof (41’). Geen beloning voor de hardwerkende eigen ploeg, wel viel op slag van rust bijna een doelpunt aan de overkant. Z. Lambo Jr., ontsnapt aan KVK’ s defensieve aandacht en alleen voor het KVK - doel, mikte op de goed reagerende KVK - doelman, B. Londot, die daarbij nog de schietruimte behoorlijk had verkleind (45’).  

Tweede helft. Er stak heel wat meer vaart in de tweede helft. KVK initieerde een snelle combinatie op links, waarbij K. Ternier het leer centraal in de voeten van Y. Loisel schoof. J. Vandermarliere knalde de teruggelegde bal nipt naast de staander (53’). Maar tussen de 65e en de 75e minuut moest KVK de dolle Winkelse tien minuten ondergaan. Door twijfel in de KVK - defensie belandde de bal in de voeten van de aardsgevaarlijke M. Herrera die pal op de goed uitgekomen doelman B. Londot besloot (65’). De KVK - portier duwde met de vingertoppen een kogel van Z. Lambo Jr., vrij op het middenveld, vanop 25 meter over de doellat (72’). De beweeglijke S. Oumedjeber circuleerde voorbij jan en alleman, inclusief de eigen doelman, week te ver uit en duwde het leer in de richting van de doellijn, waar de teruggekeerde B. Londot de bal nog net voor zijn doel languit kon grijpen (73’). En wat een schicht op links toen S. Oumedjeber een bal, gedreven door de wind voor doel bracht en de aanstormende spits M. Herrera rakelings over de doellat kopte (75’). De Winkelse storm ging wat liggen en K. Terniers’ vrije trap vloog over het SEW - doel (79’). Goed gestuurd vanuit het KVK - middenveld, dribbelde M. Sahuke voorbij zijn belager en trapte het leer gericht naar de benedenhoek van het Winkelse doel. S. Dhoest dook en ranselde het leer voorbij de paal in hoekschop (80’). B. Londot wierp zich met een snelle reflex op een afgeweken schot van J. Dujardin (82'). Naarmate de wedstrijd vorderde loerden de bezoekers op de zege. Z. Lambo Jr., oprukkend in het middenveld, zocht en vond het hoofd van M. Herrera die het leer onhoudbaar in de kruishoek binnenkopte, 0 – 1 (85’). Of hoe het Winkelse team, enigszins gediend door het geluk, het gepaste moment uitkoos om genadeloos toe te slaan.

De KVK - jongens waren er het hart van in, na hun voortreffelijke prestatie in weer en wind. Aftastend voetbal, voorzichtig en berekend spel, met deze listige tactiek grepen de bezoekers de zege. Met de winst van OLSA Brakel, Diegem Sport en FC Gullegem, zakt de eigen ploeg wat verder weg in de gevarenzone. Volgende week reist KVK Westhoek naar Eppegem, een deelgemeente van Zemst, langs de Zenne, ten noorden van de provincie Vlaams-Brabant, gelegen aan de provinciegrens met Antwerpen. Volgt u nog? Ciao.                             

Doelpunten: [85’] M. Herrera, 0 – 1.
KVK - opstelling: B. Londot, N. De Loof, A. Embrechts, F. Petitpretz, J. Robaeys, P. Vangheluwe, J. Sucaet, J. Vandermarliere, S. Gantois, Y. Loisel (60' M. Sahuke), K. Ternier. Wisselspelers: J. Dumesnil, T. Deconinck, M. El Hajji en M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 17 maart om 15.00 u., FC Eppegem – KVK Westhoek. Supporters op post.