25/02/19

Tempo Overijse - KVK Westhoek

Zaterdag 23 februari 2019, Tempo Overijse – KVK Westhoek 1 – 3 
Druiven zijn niet te groen voor KVK

Overijse is een Vlaams - Brabantse gemeente in het arrondissement Halle - Vilvoorde, maar vooral, ligt in het hart van de Druivenstreek die op haar beurt deel uitmaakt van de landstreek “Dijleland”. “De Druivenkoninginverkiezing houdt op te bestaan” bloklettert een andere bron. De zo begeerde titel en kroon werden opgeborgen en vervangen door de verkiezing van een druivenambassadrice of -ambassadeur, dit jaar georganiseerd tijdens de laatste week van augustus. Het klinkt minder poëtisch, maar meer mondain. Meer nog, dit jaar krijgen de feesten als thema “Overijse klinkt” omdat er tijdens de stoet muziek door de straten zal weerklinken. Met een glaasje van deze edele drank zal ook geklonken worden op de naderende druivenoogst. En wat komt er nog allemaal uit het Overijse klankbord? Tempo Overijse doet het sportief weinig beter dan de eigen club. Met 24 punten en 7 overwinningen uit 21 wedstrijden en een negatief doelpuntensaldo van 7 eenheden, mogen de Druivenplukkers echt niet tevreden zijn. Ook zij bengelen tussen hemel en aarde. KVK weet maar al te goed wat haar opdracht is en zeker de spelers zijn ervan overtuigd dat er zover van huis punten te rapen vallen. Of moet KVK toch nog beducht zijn voor het tempo van de lokale club aan het Begijnhof te Overijse?       

“Wij zijn Tempo Overijse” riep de stem vanuit de microfoon kort na de aftrap in het Begijnhofstadion. De wedstrijd startte aanvankelijk evenwichtig, maar KVK nam gaandeweg het commando over en creëerde de betere kansen. Dolle vijf minuten rond het halfuur volstonden voor de eigen ploeg om op een verdiende 0 – 2 voorsprong te komen. Twee klasrijke doelpunten van K. Ternier en S. Gantois, in voorbereiding en afwerking. KVK behield de greep op de match ook tijdens de tweede helft, maar de Tempo - spelers kwamen na 65 minuten naderbij met de aansluitingstreffer. De thuisploeg kon haar wil niet verder opdringen, het spel verruwde enigszins en verdediger K. Taelemans mocht met zijn tweede gele kaart gaan douchen, ongeveer 20 minuten voor affluiten. Wat Tempo ook ondernam om te egaliseren, KVK zette haar goed georganiseerd defensief blok. Op een razendsnelle tegenaanval tien minuten voor tijd, scoorde de ingevallen M. Sahuke, zonder genade, het derde KVK - doelpunt. Wat een deugddoende en terechte zege na een match vol spanning en emotie. Bravo, KVK.     

Eerste helft. De match opende met een inzenden van J. Hermans door D. Deflem in de handen gekopt van KVK - doelman, B. Londot (11’). Een gericht schot van S. Gantois vanuit een zeer scherpe hoek vloog over de eerste kruishoek van het TO - doel (14’). KVK stak het vuur aan de lont met een viertal goed opgebouwde aanvallen tussen de 24e en de 32e minuut, wat ook een 0 – 2 voorsprong opleverde en de wedstrijd in een beslissende plooi zou leggen. Eerst stuurde S. Misiatu de bal in de richting van de vragende K. Ternier die S. Gantois de diepte in stuurde, maar die besloot vanuit een scherpe hoek op doelman D. De Boodt (24’). Daarna bediende J. Robaeys de mee opgerukte J. Vandermarliere die op zijn beurt K. Ternier verduidelijkte om door te gaan. De teruggetrokken spits kapte en knalde, TO - doelman D. De Boodt, dook en plukte het leer, vallend (27’). De klaar kijkende J. Robaeys initieerde een nieuwe derde aanval en wist weer de naar rechts uitgeweken K. Ternier te bereiken. Vanuit een heel scherpe hoek maakte K. Ternier het onmogelijke toch mogelijk en schoof het leer laag tegen de TO - netten, 0 – 1 (28’). Wat een heerlijke opener. KVK smeedde het ijzer terwijl het heet was en trok voor de vierde keer aan de bel. Y. Loisel liet aan de rand van het 16 - gebied het leer aan S. Gantois over, die met een gestrekt schot in de hoge kruishoek raak trof, 0 – 2 (32’). Een klasrijk doelpunt. Doelman D. De Boodt keek machteloos toe. KVK wilde meer en een voorzet van Y. Loisel kwam bij de aanstormende J. Sucaet terecht die in de handen van de hoog opverende TO - portier kopte (35’). In de slotseconden aarzelde Y. Loisel tussen doorgaan en op doel knallen: vertwijfeling bij hem en zijn schot vloog hoog over de transversaal (45’). Tevredenheid alom bij koffie en gebak en lachende gezichten bij de meegereisde supporters. 

Tweede helft. KVK wilde op zekerheid spelen en drong aan voor een derde doelpunt. Y. Loisel kapte en draaide ter hoogte van de 16 - zone en knalde jammerlijk op de buitenkant van de paal (52’). K. Terniers’ vrije trap belandde bij J. Sucaet die vanuit een onmogelijke hoek op doelman D. De Boodt besloot (58’). Aan de overkant, op inzenden van B. Vander Elst, devieerde S. Ndione de bal met het hoofd op de doellat (59’). De voorzet van S. Gantois bereikte de vrijstaande K. Ternier die de buitenspelval goed had omzeild. De KVK - spits schoof het leer behendig naast de uitgekomen TO - doelman, maar het ontbrak de bal aan kracht om over de doellijn te rollen en een TO - verdediger zuiverde net op tijd zijn kamp (62’). H. Borahsasar die handig de buitenspelval had ontweken, kopte een verre voorzet van O. Waite hoog onder de kruishoek binnen, 1 – 2 (67’). Ook hier stond KVK - doelman, B. Londot, machteloos. Wat later knalde de onrustige H. Borahsasar na vrije trap een open doelkans van dichtbij in één tijd rakelings naast de verste paal (73’). Het spel verruwde ietwat, er ontstonden lichte irritaties bij de druivenplukkers en verdediger K. Taelemans diende het veld te verlaten. De vrijstaande M. Sahuke ontving een gave voorzet van J. Sucaet, omspeelde doelman D. De Boodt en tikte het leer tegen de TO - netten, 1 – 3 (79’). Op voorzet van B. Vander Elst kwam H. Borahsasar alleen voor KVK - doelman, B. Londot, maar faalde in de afwerking (87’). Tempo en kracht waren eruit bij de thuisploeg. In de slotminuut trapte S. Misiatu nog onbesuisd op de lokale doelman (90’).

KVK speelde een beresterke partij voetbal in het verre Overijse. “De druiven zijn nog te groen” predikte de vos met een knipoog en een schalkse lach, maar ze hingen te hoog die rijpende vruchten. KVK plukte de trossen, graaide ze mee en klonk op de zege. Een dik verdiende trofee, na een match waarin de eigen ploeg de tegenstrever voortdurend bij de keel greep, terwijl die zelf onmachtig was om op een adequate manier te reageren. Over 14 dagen dient KVK alweer een klip te omzeilen, dan tegen de leider in het klassement, VC SE Winkel Sp. We verwachten een wervelend KVK bij kalme zee en danken nu al de weergoden. Ciao!               

Doelpunten: [28’] K. Ternier, 0 – 1; [32’] S. Gantois, 0 – 2; [67’] H. Borahsasar, 1 – 2; [79’] M. Sahuke, 1 – 3.
KVK - opstelling: B. Londot, J. Robaeys, A. Embrechts, K. Ternier (89’ P. Vangheluwe), J. Vandermarliere, S. Misiatu, S. Gantois (66’ M. El Hajji), J. Sucaet, F. Petitpretz, N. De Loof, Y. Loisel (76’ M. Sahuke). Wisselspelers: G. Lemaire, M. El Hajji, P. Vangheluwe, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 10 maart 2019 om 15.00 u., KVK Westhoek – VC SE Winkel Sp. Supporters op post.