18/02/19

KVK Westhoek - SC Dikkelvenne 0 - 2

Zondag 17 februari 2019, KVK Westhoek – SC Dikkelvenne 0 – 2
KVK struikelt thuis over een rode lantaarn

Terwijl de koplopers in het klassement, FC Mandel United en SE Winkel Sp., hun voorsprong in het klassement langzaam maar zeker opdrijven, komt er nieuwe onderlinge aansluiting in de onderste gelederen van het klassement. Na twee derde van de competitie blijven de titelkandidaten sterk aan elkaar gewaagd. FC Mandel United en SE Winkel Sp. wonnen elk 14 maal, trokken hun doelpuntensaldo op tot meer dan 20 eenheden en namen, elk met 44 punten, 8 punten voorsprong op hun naaste concurrenten. Het heeft er alle schijn van dat beide clubs tot de laatste snik strijd zullen leveren voor de titel. Onderaan in het klassement is er nauwelijks een verschil van 3 punten tussen 11e geklasseerde, KVK Westhoek en rode lantaarn SC Dikkelvenne met 19 punten. Ze ontmoeten elkaar vandaag. Terwijl KVK, OLSA, FC Gullegem en RC Harelbeke hun wedstrijden verloren, waren Diegem Sport en de hekkensluiter volop bezig aan een stille remonte. KVK heeft vandaag geen keuze: in eigen huis wordt gewonnen, niet meer, niet min. Het zal het zelfvertrouwen aanscherpen voor de derde, o zo belangrijke periode. Avanti KVK.

Het was genieten van de stralende lentezon (14°C) in het putje van de winter. Maar het viel tegen voor KVK toen J. Dumesnil zich tijdens de opwarming bezeerde en moest vervangen worden. Deze tegenvaller deinde zich uit in de loop van de match. Het was te horen tot ver in de kantine aan de rust: “Wat een draak van een eerste helft”. Ontevredenheid alom. Onderbroken aanvallen, geen doelgevaar noch doelkansen, traag lusteloos voetbal, missers, blindelings trappen, balverlies en te korte of te verre voorzetten waren schering en inslag. Hoe slaperig en lusteloos het vertoon in de eerste helft ook was, hoe opwindend en verrassend de tweede helft verliep. KVK domineerde, creëerde kansen, maar scoorde niet. De eerste match van de derde periode zit erop, de eerste nederlaag van een nieuwe reeks veldslagen is geleden.       

Eerste helft. V. Nyoni kreeg na 22 minuten voor het eerst een bal, een schot tussen de palen. KVK - doelman B. Londot pakte het leer. Aan de overkant was KVK ongewoon gevaarlijk toen SC - verdediger G. Van De Geuchte, onder druk, met een terug gekopte bal, bijna zijn eigen doelman versloeg (23’). V. Nyoni, zeer beweeglijk, trapte van redelijk ver de bal naast de verste paal (26’). KVK - verdediger N. De Loof, heel dikwijls in de eigen aanvalsacties betrokken, strooide kwistig met voorzetten, maar vooraan in de punt van de aanval was bij KVK geen man te vinden om af te ronden. De mooie doelpogingen, eerst van J. Belmans (37’) en later van J. Callebaut vlogen gelukkig naast het KVK - kader. En KVK had heel de tijd wat aangemodderd, vanop afstand toegekeken en genoten alsof de zon vandaag niet zou ondergaan. 0 – 0 aan de rust, met vurige hoop op beterschap.

Tweede helft. Het ordeloze weinig boeiende spel had plaats gemaakt voor opwinding en verrassing in de opbouw en afwerking, maar dat kwam niet van de zijde van de eigen ploeg. De KVK - defensie blokte schoten af van E. Neve en J. Belmans (48’). M. Sahuke’ s vizier stond niet op scherp: hij mikte naast (49’). KVK - doelman, B. Londot pakte M. Delaruelle’ s hard schot klemvast (53’). En M. Sahuke, goed diep gestuurd en op de vlucht, liet zich de bal uit de voeten ontfutselen door een alerte uitgekomen SC - doelman, Q. Steelant (54’). In dezelfde minuut vloog een ingezonden bal naar de tweede paal, waar A. Balaj moederziel alleen de wacht hield. Rustig controlerend en draaiend plofte hij het leer hoog in het KVK - doel, 0 – 1 (54’). KVK schrok en wankelde. Nog meer toen M. Sahuke aan de overkant een nooit eerder geziene doelkans verkwanselde. Na goed voorbereidend werk op rechts van Y. Loisel die naar de tweede paal inzond, trapte M. Sahuke, vrijstaand in de schaduw van het doel, nog naast het kader (61’). Een onbegrijpelijke misser voor de KVK - spits. Tijdens de 10 laatste minuten van de match verrichte de SC - doelman, Q. Steelant nog 2 miraculeuze reddingen. Op hoekschop van K. Ternier, pakte hij uit met een sublieme parade en sloeg de kopstoot van S. Misiatu opnieuw in hoekschop (80’). En één minuut later, op inzenden van S. Gantois naar de tweede paal, stootte hij het harde schot van Y. Loisel met de voet uit zijn doel (81’). Toen iedereen dacht dat het gordijn gevallen was, vertrok Q. Panneel in de middencirkel met de bal aan de voet in de richting van het KVK - doel. De rechte lijn hield hij aan, ontweek de lichte zijdelingse druk van een KVK - verdediger en trapte het leer in de verste hoek zuiver binnen, 0 – 2 (88’). De ontsteltenis was nu compleet, in de rangen van de ploeg en op de tribune. Het duurde wel enige tijd alvorens de dikke rook volledig was opgetrokken.              

KVK struikelde thuis over een rode lantaarn, brak geen been, maar liep wel ernstige kneuzingen op. De vlotte spelpatronen waren er niet, de offensieve stuw in de KVK - ploeg ontbrak. Wie zag matchritme, gedrevenheid of merkte tempo op? “De oorlog duurt voort, nog negen veldslagen te gaan” overtuigde een KVK - speler in de perstribune. Rode lantaarns Diegem Sport en SC Dikkelvenne komen op gelijke hoogte van KVK Westhoek en OLSA Brakel. RC Harelbeke en FC Gullegem wonnen elk hun partij, schuiven op en nemen wat voorsprong. Met zijn vieren staan ze nu ongeduldig te trappelen om weg te vluchten van die laatste plaats. Waarom? Of is er nog voldoende tijd om gezellig een potje kaart te spelen, net voor de beslissende veldslagen? Ciao.  

Doelpunten. [54’] A. Balaj, 0 – 1; [88’] Q. Panneel, 0 – 2
KVK - opstelling. B. Londot, J. Robaeys, A. Embrechts, K. Ternier, J. Vandermarliere, S. Misiatu, J. Sucaet, P. Vangheluwe, F. Petitpretz (46’ Y. Loisel), N. De Loof, M. Sahuke (68’ S. Gantois). Wisselspelers: S. Gantois, M. El Hajji, Y. Loisel.
Volgende match: zaterdag 23 februari 2019 om 20.00 u., Tempo Overijse – KVK Westhoek. Supporters op post.