11/02/19

Londerzeel SK - KVK Westhoek 1 - 1

Zondag 10 februari 2019, Londerzeel SK – KVK Westhoek 1 – 1
In onweer en met strijdlust naar gelijkspel.

KVK trok naar Londerzeel voor de 20e wedstrijd van het seizoen, de 10e van de tweede periode. Londerzeel SK stond met 26 punten en 7 zeges op de 6e plaats in het klassement en realiseerde het kleinste positief doelpuntensaldo, nl. 1 goal. KVK, 6 plaatsen lager, moest zich tevreden stellen met evenveel overwinningen en een zwaar negatief doelpuntensaldo (-14). Een krachtige wind die de koude regen over de lengteas van het veld blies en de glibberige toestand van de grasmat bemoeilijkten het vlotte voetbalspel.
KVK startte goed, maar keek al na 8 minuten tegen een 1 – 0 achterstand aan. De eigen ploeg verwierf meer balbezit, maar de thuisploeg hanteerde de tegenaanval en was bij momenten veel gevaarlijker. Ook tijdens de tweede helft hadden beide ploegen meer hinder van het gure weer dan van hun tegenstander. KVK nam de meeste initiatieven en plukte daarvan ook de vruchten. Op het uur ontwikkelde zich op het middenveld de mooiste actie van de match, die J. Sucaet met een prachtschot succesvol kon afronden, 1 – 1. Beide ploegen namen vrede met die score en bij gebrek aan beter kunnen, kabbelde de wedstrijd naar haar einde. Het eigen team vergat dat het beter was in de tweede helft en liet met de beste kansen ook de zege liggen. Uitgeput en afgemat van de zware inspanningen en de mentale druk, trokken trainers en spelers heel tevreden met het behaalde resultaat, terug naar huis.

Eerste helft. SK - aanvaller, R. Alhoul, de diepte ingestuurd, vuurde hard en precies op de vuisten van doelman J. Dumesnil die het leer terug het veld in klopte (5’). Ook de snelle T. Nzinga kreeg het leer in zijn loop aangeboden, omzeilde de buitenspelval en eens oog in oog met de KVK - doelman, schoof hij het leer naast de eigen portier in het doel, 1 – 0 (8’). Een tweede SK - treffer leek in de maak, maar A. Embrechts verijdelde een poging van de doorgebroken R. Alhoul op het moment dat J. Dumesnil te ver zijn doel had verlaten (15’). Aan de overkant ving SK - doelman J. Otte gemakkelijk de schoten op van J. Sucaet en M. Sahuke. De KVK - spits deed het bij een volgende actie een stuk beter en schoof het leer vanuit een scherpe hoek nipt naast de verste paal (35’). Op een inzenden van jawel, weer M. Sahuke, twijfelde Y. Loisel te lang aan de tweede paal en besloot naast het SK - doel (38’). Het kopje sterke koffie, het stukje gebak en vooral de geurende “ouwe klare” verwarmden de inwendige mens aan de rust.

Tweede helft. KVK ging voluit in de aanval en drong de thuisploeg met de rug tegen het eigen doel. SK - doelman J. Otte sloeg met volle kracht een vrije trap van K. Ternier terug het veld in. Een vlotte balcirculatie over het middenveld via Y. Loisel en M. Bah, bracht het leer aan de overkant tot bij M. Sahuke die aan de tweede paal klaar stond. De KVK - spits kon de bal terugleggen in de loop van de aanstormende J. Sucaet die met volle kracht de gelijkmaker tegen de SK - netten joeg, 1 – 1 (59’). KVK bleef creatief en drong aan. Invaller S. Gantois besloot vanuit een scherpe hoek rakelings over de lengterichting van de doellat (67’). SK - doelman J. Otte duwde een verraderlijk schot van J. Sucaet uit de benedenhoek van zijn doel in hoekschop (70’). De laatste prikjes waren een maat voor niets. De match viel stil, de energie was op en er zat geen overtuiging meer in de resterende acties.

De jongens van trainer R. Verkempinck streden vandaag alsof het voor hun eigen leven was. Ze keken op geen inspanning en haalden een vroege achterstand uit de eerste helft terug op in de 2e helft. De stugge aanpak van de gastheren en de helse weersomstandigheden bemoeilijkten KVK’ s aanpak. Toch is de eigen ploeg niet uit de zorgen. In de onderste gelederen van het klassement zoeken ook andere degradatiekandidaten naar een oplossing voor hun benarde positie. Zo won rode lantaarn Diegem Sport in Brakel van OLSA met 0 – 1 en versloeg SC Dikkelvenne thuis OSC Wijgmaal met 2 – 1. RC Harelbeke en FC Gullegem deelden de taart, 1 – 1. Tussen koploper in de rechter kolom, Tempo Overijse, en staartploeg Diegem Sport liggen nauwelijks 5 punten. Volgende week start de cruciale derde periode in 2A. SC Dikkelvenne is de gast in het Crackstadion. KVK lijkt klaar voor de confrontatie. De eigen ploeg kreeg een flinke duw in de rug met het herwonnen zelfvertrouwen en de niet aflatende inzet, waarvan we vandaag getuigen waren. Ciao!     

Doelpunten: [8’] T. Nzinga, 1 – 0; [59’] J. Sucaet, 1 – 1. 
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys, A. Embrechts, K. Ternier, J. Vandermarliere, J. Sucaet, P. Vangheluwe, F. Petitpretz (46’ M. Bah), N. De Loof, M. Sahuke (79’ M. El Hajji), Y. Loisel (60’ S. Gantois). Wisselspelers: B. Londot, M. Bah, S. Gantois, M. El Hajji.
Volgende competitiematch: zondag 17 februari 2019 om 15.00 u. KVK Westhoek – SC Dikkelvenne. Supporters op post. Fruits de mer in De Zeeparel op de middag, voorafgaand aan de match. Hartelijk welkom.                

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek