05/10/20

KVK Westhoek - KVV Zelzate

Zondag 4 oktober 2020, KVK Westhoek – KVV Zelzate 1 – 1
Lange blessuretijd weerhoudt KVK van zege.

Ook KVV Zelzate is een fusieploeg, die vorig seizoen kampioen speelde in 3A. Sedert 2008 klommen de ambitieuze Oost-Vlamingen op van tweede provinciale afdeling naar Amateur 2A, waar ze nu de 8e plaats innemen met 2 punten uit 2 wedstrijden. Vorige week, tegen RC Harelbeke startte KVK in elke helft uitstekend, maar liet het daarna telkens afweten en kreeg een 5 – 2 pandoering aangesmeerd. De eigen ploeg wil deze namiddag in eigen huis het heft in eigen handen nemen, in het klassement de eerste punten achter haar naam inschrijven en de rode lantaarn doorgeven. KVK’ s ervaring en maturiteit moeten toch opwegen tegen het onbekende, het ongewone waarvoor de promovendus staat? S. De Deygere, G. Verhelst en O. Luckx waren geblesseerd, maar trainer B. Debo recupereerde S. Gantois, J. Robaeys en Y. Hornois. Ze kwamen aan de start of vielen in en speelden een behoorlijke match.

De eindeloze studieronde duurde wel tot aan de koffie. Iets meer druk en gevaar op het eigen doel door de bezoekers die daar geen echt voordeel konden uit putten, dat was het scenario. Veel dode momenten in een wedstrijd met heel wat op de doelman teruggespeelde ballen, afgebroken aanvallen in volle opbouw en vooral veel middenveldvoetbal zonder uitkomst. De tweede helft had dit voordeel dat er doelpunten werden gescoord en dat KVK de rode lantaarn met genoegen kon doorgeven. Maar op een kwartier van het einde van de match stond het nog 0 – 0 en vreesde de KVK - entourage voor het ergste.    

Eerste helft. Dat de bezoekers wat meer veldoverwicht afdwongen, kwam wellicht door de fel opzettende zuid - westen wind die in hun voordeel blies. P. Grootaert trapte een bal die afweek in de KVK - defensie naast de paal (7’). Aan de overkant rukte J. Robaeys op, zond een gemeten voorzet op J. Cremers aan de tweede paal, die het leer niet onder controle kreeg en een goede kans zag verloren gaan (9’). N. Van Buyten richtte zijn schot recht in de handen van KVK - doelman, B. Paepe (15’). En daarna viel het spel gedurende een halfuur stil, ten prooi van onvoorspelbare acties, zonder evenwel een gunstig of spectaculair verloop. Vooral de KVK-entourage vreesde dat de eigen ploeg haar doelstellingen niet zou halen, nl. de eerste punten binnenhalen en de rode lantaarn opzij gooien.

Tweede helft. Eerst stond B. Paepe goed opgesteld bij een vrije trap van N. Van Buyten (50’) en J. Cremers die oprukte en enkele belagers achterop liet, besloot een paar meter naast de verste paal (52’). Een gevaarlijk vijandig inzenden kwam op de schoen van V. Mahieu terecht en verdween rakelings naast de paal, in hoekschop (60’). Toen J. Robaeys centraal op Y. Dewilde serveerde, trapte die het leer onder de vallende KVVZ - doelman, F. De Vleessschauwer, door en het leer verdween over de doellijn (62’). Buitenspel vlagde de assistent hevig en het feestje ging niet door. KVV - doelman, F. De Vleesschauwer reageerde met een sublieme reflex op de knal van J. Robaeys van heel dichtbij. De weggeklopte bal kwam in de voeten terecht van de meegetrokken V. Mahieu die de bal over de doellijn duwde, 1 – 0 (73’). De opnieuw aantredende J. Robaeys was in menig offensieve actie betrokken. De ingevallen D. Mertens devieerde met het hoofd het leer naast de verste paal (74’). E. Martens velde J. Cremers in volle vaart ter hoogte van de 16 - zone, kreeg geel, maar de vrije trap kwam recht in de handen van doelman F. De Vleesschauwer (79’). Het venijn zat in de staart van de match. KVVZ kreeg een vrije trap en de ingevallen S. Cools-Ceuppens kopte het leer ver in blessuretijd, buiten bereik van doelman B. Paepe, tegen de netten, 1 – 1 (95’). Het deksel op de neus en de kopjes naar beneden. De Oost-Vlamingen hadden bereikt wat ze beoogden met dat gelijkspel, maar de KVK - entourage lachte groen toen het eindsignaal viel, ver in de toegevoegde tijd.

KVK liet een uitstekende kans verloren gaan om tegen deze promovendus 3 punten te sprokkelen en hogerop in het klassement te arriveren. Het trage wedstrijdritme, het gebrek aan inspiratie en het ontbreken aan reële doelkansen trokken het spelgehalte gevoelig naar beneden. 4 oktober 2020, de dag van de klant, bood weinig vermaak voor de echte voetbalsupporter, die toch ook als een klant van zijn favoriete club mag aanzien worden. Misschien zal in de kantine voor een compensatie worden gezorgd. Kan een heel trouw voetbalgezelschap 6 pintjes geleverd krijgen voor de prijs van 3? Maar ook dat was buiten de waard gerekend. Ook dat bleek een misslag. 1 op 9 is weinig en volgende week wacht een verplaatsing naar Merelbeke. Hoe moet het nu eigenlijk verder, KVK? Ciao.        

Doelpunten: [73’] V. Mahieu, 1 – 0; [95’] S. Cools-Ceuppens, 1 – 1.
KVK - opstelling: B. Paepe, V. Mahieu, J. Robaeys (75’ S. Gantois), S. Himpe, O. Diakho, J.Cremers, V. Nyoni, Y. Dewilde (72’ R. Mitchell), F. Petitpretz, A. Verkindere, Y. Hornois (88’ G. Tanghe). Wisselspelers: M. Kirilov, G. Tanghe, S. Gantois, R. Mitchell.
Volgende competitiematch: zondag 11 oktober 2020 om 15.00 u., KFC Merelbeke – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 06/12/20 om 15:00
K. VK Westhoek
K. RC Gent