18/09/22

KVK Westhoek - Erpe-Mere United

Zondag 18 september 2022, KVK Westhoek – Erpe Mere United
KVK in de kop van het klassement!

De twee eerste wedstrijden van de competitie zijn voorbij en KVK kan nu al terugblikken op een geslaagde start. Met 4 op 6 diende de eigen ploeg wel het wiel van de 2 koplopers (RC Gent en KSV Oudenaarde) los te laten, maar het geboden voetbalspel was van degelijke kwaliteit. De ploeg van vandaag, Erpe Mere United, kon nog geen punt sprokkelen en verwacht wordt dat zij hevige weerstand zal bieden en de rode lantaarn wil doorgeven. KVK-doelman G. Vercruysse is goed herstellende van een handblessure en J. Robaeys en S. Gantois liepen hun eerste trainingen: ze popelen van ongeduld om competitief te voetballen, aldus trainer B. Debo.

Winderig maar droog weer en een grasmat die langzaam herstelt, gelijkend op lentegroen met de herfst in aantocht. KVK domineerde de Oranjehemden en liep in de eerste helft uit tot 2 – 0. De bezoekers stelden aanvallend weinig voor, speelden met veel moeite halve kansjes bijeen en lieten achteraan af en toe een steek vallen. EMU begon met volle overgave aan de tweede helft. Toch was het wachten tot de laatste tien minuten, waarin de bezoekers de aansluitingstreffer, 2 – 1 scoorden en KVK het verdict moest uitstellen. In die periode lag de EMU-aanval loodzwaar op de eigen defensie en kon KVK nauwelijks nog de bal in eigen rangen houden. Niets lukte nog, noch voor L. Prez, noch voor J. Coppin.

Eerste helft. Goede start voor KVK, toen op hoekschop van L. Prez, G. Gaillez, aan de tweede paal de bal zuiver in de bovenhoek van het EMU-doel kopte, 1 – 0 (11’). KVK-doelman, M. Dannel dook het leer uit de benedenhoek van zijn doel toen D. Rodrigo De Oliveira op hoekschop van T. De Kegel, krachtig gericht kopte (16’). Y. Dewilde bediende J. Cremers doorheen de EMU-defensie, maar die besloot zwakjes in de handen van doelman J. Godijn (21’). L. Simoens trok langs de zijlijn ten aanval, zond strak in naar de eerste paal waar J. Coppin het leer tegen de netten duwde, 2 – 0 (29’). Ook O. Scholaert drong door tot in de 16 meter zone, maar verzorgde zijn afwerking niet. Hij joeg de kans veel te hoog over het kader (39’). Y. Dewilde besloot de eerste helft, maar knalde van dichtbij de bal ver boven de doellat (45’). Met die riante voorsprong ging het KVK-team met kalmte de rust in, maar …  

Tweede helft. KVK dacht op rozen te zitten, maar misrekende zich. De EMU-dreiging hield nadrukkelijk aan. Eerst liftte D. Rodrigo De Oliveira vanuit het niets het leer naast de verste staander (50’) en later trapte W. Kabera aan de tweede paal over de doellat (59’). Op inzenden van D. Rodrigo stuurde ook K. Laurent het leer over het kader. En de  ingevallen T. Beerens zag zijn poging van heel dichtbij afgeblokt in de KVK-defensie (72’). Er zat bij de bezoekende aanvallers onvoldoende opportuniteit om de redelijke kansen af te maken. KVK reageerde met L. Prez en J. Cremers in de hoofdrol. Eerst serveerde L. Prez voor de meegekomen J. Cremers, maar die mikte naast de verste paal (75’). Weinig later bevoorraadde L. Prez opnieuw de wendbare J. Cremers die nu de korte benedenhoek van het EMU-doel viseerde en doelman J. Godijn tot een uiterste redding dwong. (77’). De gevaarlijke D. Rodrigo De Oliveira, goed in de  diepte gestuurd, besloot vanuit een scherpe hoek in de verste benedenhoek van het KVK-doel, 2 – 1 (84’). Er rees twijfel. Het was nog niet gedaan. Want, wat een flitsende redding van KVK-doelman M. Dannel die het vluchtschot van T. Beerens in hoekschop sloeg (90’). En tenslotte trapte de rijzige G. Delmoitie de bal rakelings naast de paal. Hier kroop KVK door het oog van de naald.       

KVK kende een terugval tijdens de eerste 20 en de laatste 10 minuten van de tweede helft. Waren de eigen jongens te zeker van hun voorsprong, waarbij de bezoekers dan ook nog keer voor keer faalden voor het KVK-doel? Toch mag de eigen ploeg niet klagen over de voorbije 3 wedstrijden. Het is zeer lang geleden dat Rood-blauw nog de leiding in het klassement pakte, met 7 op 9 en een doelpuntenverhouding van 7 – 3. De cijfers laten hopen dat de betere voetbaltijden zijn aangebroken. Volgende week zondag reist KVK naar Wetteren. Ook RFC Wetteren kende een moeilijke start, maar won vandaag haar wedstrijd in Merelbeke met 1 – 2. Laat u niet verrassen, KVK! Ciao.

Doelpunten: [11’] G. Gaillez, 1 – 0; [29’] J. Coppin, 2 – 0; [84’] D. Rodrigo De Oliveira, 2 – 1.

KVK-opstelling: M. Dannel, G. Gaillez, S. Himpe, J. Cremers (82’ J. Musenge), L. Prez, Y. Dewilde (69 J. Degels), J. Coppin, V. Mahieu (74’ B. Timmerman), O. Scholaert, J. Jodts, L. Simoens. Wisselspelers: B. Timmerman, J. Musenge, J. Degels, F. Mando.

Volgende competitiematch: zondag 25 september 2022 om 15.00 u., RFC Wetteren – KVK Westhoek. Supporters op post.    

Volgende match 04/12/22 om 15:00
K. VK Westhoek
Cercle Brugge KSV