03/12/18

KVK Westhoek - FC Gullegem

Zondag 2 december 2018, KVK Westhoek – FC Gullegem 0 – 1
KVK strompelt en struikelt.

November, de slachtmaand volgens de scheurkalender, is voor KVK Westhoek een droevige maand geweest in de huidige voetbalcompetitie. KVK botste op drie top - 4 ploegen in het klassement met FC Mandel United, Olympia Wijgmaal en FC Sparta Petegem, en kon in de 2e periode nog geen enkel puntje rapen. De eigen ploeg ontgoochelde niet, maar telkens ontbrak voldoende macht om zich door te zetten, om de tegenstrever op de knieën te krijgen. Het blijft een eentonig klaaglied: sinds het begin van november is de gekwetstenboeg volzet, wat de man aan het roer de klare kijk op de competitie ontneemt. Brengt december, de donkere maand, wat licht aan het einde van de tunnel? Komt de gekwetstenboeg straks vrij, dan zal die felle golfslag wat minder koud aanvoelen. En vooral dan kan KVK zich wagen aan een broodnodige inhaalbeweging. Met confrontaties tegen FC Gullegem en SCT Menen, de laatste 2 wedstrijden uit de heenronde, gaat de eigen ploeg de derby - tour op. De spanning is duidelijk voelbaar, maar de overtuiging in eigen kunnen en de volharding zijn al evenzeer aanwezig, zowel bij de spelers, het technisch team als bij de KVK - entourage. FC Gullegem, de gast van vandaag, met 9 punten uit 13 wedstrijden, 2 zeges en 3 gelijke spelen, bengelt onderaan in het klassement, net vóór rode lantaarn Diegem Sport. Het moet te doen zijn. Avanti KVK!                 

Het grijze weer met regen en wind en het gladde veld namen een gedeelte van de pret weg, zowel bij spelers als bij toeschouwers. Toch was het bang afwachten wat de match zou brengen. Tijdens de eerste helft presenteerden beide ploegen traag, eentonig en weinig sprankelend voetbal. Mogelijkheden wel, maar de kracht om doelkansen af te dwingen was er niet, noch bij het eigen team, noch bij de bezoekers. Rusten bij 0 – 0 en gelukkig, bij koffie en gebak. KVK wilde het voetbalspel over een andere boeg gooien, maar dat verliep niet zo vlot. Gebrek aan inspiratie en verrassing in het opzet, ontmoedigden het eigen team. De bezoekers sloegen toe tien minuten voor het einde van de match. Een misstap in de KVK - defensie en een FC - aanvaller op de juiste plaats, waren voldoende voor de zure thuisnederlaag van KVK. De eigen ploeg reageerde nadien nog wel, maar de overtuiging en de aanpak volstonden niet.           

Eerste helft. Het was van meet af aan zichtbaar: het spel stokte, het enthousiasme laaide niet op en de open kansen bleven uit. FC - middenvelder, E. Vansuypeene kopte, na hoekschop, het leer hard in de handen van B. Londot, de KVK - doelman die goed stond opgesteld (7’). Op een inzenden van M. Bah, devieerde de voor doel opgedoken M. Sahuke het leer met het hoofd over de doellat (12’). En daarna was er veel kommer en kwel in het voetbalspel. Toch was er nog even opluchting toen M. Sahuke met de punt van de schoen en in de vlucht een voorzet van S. Misiatu over het FC - doel toetste (37’). S. Misiatu, centraal op het middenveld, bediende op links M. Sahuke die het leer voor doel bracht. Y. Loisel stond klaar aan de eerste paal en vlamde de bal van dichtbij toch nog op de doellat (42’). En dat was het voor de eerste helft. Rusten bij 0 – 0. Les petits fours à la mi-temps, quelle merveille!

Tweede helft. Die bood weinig beter dan de eerste helft. J. Sucaet lanceerde Y. Loisel die veel te zwak besloot (46’). J. Robaeys diep op rechts doorgedrongen, centerde de bal naar de tweede paal, waar M. Sahuke een voetje te kort kwam om de score te openen (48’). En Y. Loisel stuurde zijn vrije trap terug op J. Robaeys die in één tijd over de verste kruishoek vlamde (60’). Aan de overkant en op een voorzet van de ingevallen J. Bayunga, besloot I. Vancraeyveld nipt naast de staander (70’). De bezoekers kregen even vleugels en scoorden ook met een doelpunt dat uit de lucht viel. Op een voorzet van M. Monteyne centraal voor het KVK - doel, verkeek KVK - verdediger A. Embrechts zich en R. Dekiere was er als de kippen bij om de bal in de verste hoek binnen te schuiven, 0 – 1 (78’). Doelman B. Londot moest vervolgens nog goed plat om een schuiver van invaller G. Derieuw uit de verste hoek van zijn doel te duwen (80’). Boeken toe en vooral voor KVK, veel te laat om nog doelmatig te reageren. En dat was het voor de tweede helft.       

Vier nederlagen op een rij, die komen zwaar aan, KVK. Het is roeien met de riemen die voorhanden zijn. Volgende week zondag trekt KVK naar de grensstreek om er SCT Menen partij te geven. SCT moest vandaag de duimen leggen tegen het sterke Olympia in Wijgmaal met 2 – 1. De grensjongens staan wel met 22 punten op een gedeelde 5e plek in de stand, net achter de grote vier, wat een verrassing van formaat is. KVK ziet in een ruk SK Ronse, FC Eppegem en Londerzeel SK voorbijvliegen en verzeilt nu naar de 10e plaats in de rechterkolom van het klassement. Meer nog de eigen ploeg tuimelt, samen met Tempo Overijse en Diegem Sport, naar de laatste plaats in het 2e periodeklassement. Kan de eigen ploeg volgende week, tijdens de laatste match van de heenronde, haar eigen grenzen verleggen en opnieuw haar plaats veroveren in de linker kolom? Het zal zwaar zijn, maar het zou mooi zijn. Ciao!          

Doelpunten: [78’] R. Dekiere, 0 – 1.
KVK - opstelling: B. Londot, J. Robaeys (62’ G. Loisel), A. Embrechts, M. Bah (72’ M. El Hajji), J. Vandermarliere, S. Misiatu, J. Sucaet, F. Petitpretz (46’ M. Kirilov), N. De Loof, M. Sahuke, Y. Loisel. Wisselspelers: G. Lemaire, M. El Hajji, M. Kirilov, G. Loisel.
Volgende competitiematch: zondag 9 december 2018 om 15.00 u. SCT Menen – KVK Westhoek. Supporters op post.