26/11/18

FC Sparta Petegem - KVK Westhoek

Zondag 25 november 2018, FC Sparta Petegem – KVK Westhoek 3 – 2
KVK strijdend ten onder.   

FC Sparta Petegem zou met 20 punten uit 12 wedstrijden en een 4e plaats in de stand minder hard bollen dan in voorgaande competities. Groen - zwart behaalde één gewonnen match minder dan KVK, maar boekt een positief doelpuntensaldo van 10 eenheden, derde beste score na FC Mandel United en FC Winkel Sp. KVK maakt een moeilijke periode door en kon in de tweede periode, na twee wedstrijden nog geen enkel puntje sprokkelen. Langdurig gekwetsten en voor blessures gevoelige spelers, met name H. Legname, A. Verkindere, A. Decock en P. Vangheluwe, berokkenen trainer H. Vandenheede echte kopzorgen. N. De Loof, links defensief, begon uit voorzorg op de bank. Gelukkig recupereerde de KVK - trainer met J. Robaeys en F. Petitpretz een paar sterkhouders. Grijs en kil herfstweer op een boogscheut van de Leie. In een spectaculaire eerste helft, toonde het scorebord al na 5 minuten een 1 – 1 stand, na 35 minuten een 2 – 2 score en na 45 minuten een 3 – 2 voorsprong voor FC Sparta. Dat was ook de eindstand. Tijdens de tweede helft domineerde KVK doorlopend het spel, maar kwam niet tot scoren. Terwijl de soms flitsende acties van aanvaller Y. Loisel geen zode aarde aan de dijk brachten, J. Sucaet erg ongelukkig was in de afwerking, bleef de tomeloze inzet van J. Vandermarliere eveneens zonder resultaat. KVK verloor de match en zag minstens een punt aan haar neus voorbijgaan. 

Eerste helft. Wervelend spel met om de 9 minuten een doelpunt. Y. Loisel ontwikkelde op de rechterflank een heel snelle actie, bracht het leer laag voor doel en M. Bah schoof het eerste doelpunt gemakkelijk tegen de netten, 0 – 1 (4’). Maar nauwelijks één minuut later bracht A. Vanborm de gelijkmaker op het scorebord. Na balverlies op het KVK - middenveld, trok hij de brede ruimte in en trapte de bal over de machteloze B. Londot in het KVK - doel, 1 – 1 (5’). J. Robaeys omzeilde de buitenspelval, maar stuitte het leer te ver voor zich uit om te kunnen afronden (14’). In de daaropvolgende fase schoof M. Sahuke de bal laag naast de verste paal. KVK speelde gedurende 25 minuten onbevreesd, maar nadien trokken de Spartanen het laken naar zich toe. Op hoekschop van P.J. Deconinck en een doorgekopte bal naar de tweede paal, duwde S. Blancke het tweede Sparta - doelpunt van heel dichtbij over de doellijn, 2 – 1 (28’). De snelle Y. Loisel bleef op de loer liggen. Hij circuleerde rond zijn belager op de rechterflank en trok het leer centraal voor doel. Daar devieerde M. Sahuke met een listige voetlift het leer in de verste hoek van het Sparta - doel, 2 – 2 (35’). Doelman T. Vandenbossche was volkomen verrast. Na een nieuwe flitsende actie, zag Y. Loisel zijn schot naast de verste paal vliegen (39’). En M. Sahuke’ s omhaal verdween over de doellat (44’). Toen A. Embrechts in de KVK - defensie de bal verloor aan A. Vanborm, stonden de eindcijfers op het bord. De Spartaan duwde de bal naast KVK - doelman, B. Londot, simpelweg binnen, 3 – 2 (45’).                   

Tweede helft. Dat KVK het betere voetbal bracht staat buiten kijf, maar dat zou de latere winnaars nauwelijks een zorg wezen. In elk geval kwam er tijdens heel het tweede matchgedeelte weinig nieuws van het Sparta - front. Het was toch weer Y. Loisel die een goede kans onbeheerst naast de verste paal trapte (48’). En J. Sucaet kopte een goed genomen hoekschop over het Sparta - doel (53’). KVK - doelman, B. Londot, verliet gepast zijn doelgebied om de ontsnapte A. Vanborm van zijn derde doelpunt te houden (61’). Aan de overkant trok J. Sucaet het leer terug in de richting van J. Vandermarliere die zijn schot op de buitenkant van de paal zag afschampen (70’). In dezelfde minuut vloog een halve omhaal van J. Sucaet op het dak van het doel. De KVK - druk, deels steriel, hield de Spartanen in hun defensieve stelling. Y. Loisel, heel dikwijls in de offensieve acties betrokken, bediende doorheen de Sparta - verdediging, de meegekomen J. Sucaet. De KVK - middenvelder, oog in oog met doelman T. Vandenbossche, trapte het leer recht op de Petegemse portier. J. Vandermarliere probeerde een eigen initiatief. Hij verplichte FC - doelman T. Vandenbossche met een zwaar afstandsschot tot een diepe duik naar de verste hoek van zijn doel (86’). En in de slotminuut van de match viel dan toch nog bijna de gelijkmaker, toen J. Sucaet een inzenden van M. Sahuke millimeters naast het Sparta - kader kopte (90’).          

Ook in de derde opeenvolgende zware wedstrijd van de tweede periode kon KVK geen zegevierend gebaar maken en blijft de eigen ploeg vruchteloos achterop. De eigen ploeg ging strijdend ten onder en zal noodgedwongen punten moeten pakken op de komende derbydagen. Ook de twee koplopers, FC Mandel United en SE Winkel Sp. beten vandaag in het gras, terwijl OSC Wijgmaal hekkensluiter FC Gullegem een gelijkspel moest toestaan. Een kloof van 4 punten tekent zich af tussen SCT Menen en KVK Westhoek, respectievelijk 6e en 7e in het klassement.       

Doelpunten: [4’] M. Bah, 0 – 1; [5’] A. Vanborm, 1 – 1; [28’] S. Blancke, 2 – 1; [35’] M. Sahuke, 2 – 2; [45’] A. Vanborm, 3 – 2.
KVK - opstelling: B. Londot, J. Robaeys, A. Embrechts, M. Bah (80’ M. El Hajji), J. Vandermarliere, S. Misiatu, J. Sucaet, F. Petitpretz, G. Loisel, M. Sahuke, Y. Loisel. Wisselspelers: M. El Hajji, M. Kirilov, N. De Loof, G. Lemaire.
Volgende competitiematch: zondag 2 december 2018 om 15.00 u., KVK Westhoek – FC Gullegem. Supporters op post.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek