19/11/18

OSC Wijgmaal - KVK Westhoek

Zondag 18 november 2018, Olympia SC Wijgmaal – KVK Westhoek 4 – 2
Voetbalgoden afwezig op Olympia.
  

Geen noodkreet, wel hoogspanning achter de KVK - coulissen enkele dagen voor de match OSC Wijgmaal – KVK Westhoek. Toen bleek namelijk dat bij de eigen ploeg niet minder dan zes basisspelers omwille van diverse blessures, verstek moesten geven: F. Petitpretz (neusbreuk), K. Ternier (voet), A. Verkindere (knie), H. Legname (kruisbanden), A. Decock (voet) en P. Vangheluwe (gewricht). En J. Robaeys was geel geschorst. Nog vóór de winterstop ontmoet KVK, met Olympia Wijgmaal en FC Sparta Petegem, twee top - drie ploegen, elk met 20 punten. Daarbij komt nog dat KVK geduldig de twee strenge derby’s afwacht - tegen FC Gullegem en SCT Menen -, waarmee de heenronde wordt afgesloten. Harde noten om kraken KVK, tijdens een competitie in volle vaart, zeker met dit uitgedunde spelerspotentieel.
De Vlaams-Brabanders waren met het leiderschap gedurende meerdere weken, de verrassing in de competitie 2A. Ze zijn ietwat teruggevallen, maar dwingen nog steeds ontzag af. De eigen ploeg zal vandaag alle middelen in de strijd moeten gooien en tonen wat ze waard is, vooral om de middenpositie in de subtop te behouden. 

Fris en zonnig voetbalweer, een behoorlijk kunstgrasveld, bomen in herfstkleur en de intrede van de spelers luid aftellen in het Nederlands, dat was het decor. KVK liet zich niet intimideren tijdens de eerste helft, creëerde de beste kansen en kwam zelfs op voorsprong (26’). Een ongelukkig duel in de 16 - zone, waarbij M. El Hajji de snelle P. Ferrari ten val bracht, leverde Olympia een strafschop op, omgezet door P. Kempeneers. De snelle omschakeling en de afwerking ontbraken bij KVK, terwijl de gastheren gretig gebruik maakten van enkele slordigheden in de KVK - defensie in de tweede helft. En dat terwijl het aanvallend ook niet van een leien dakje liep. De aangename voetbalpartij eindigde in een 4 – 2 score, was spektakelrijk, maar KVK kon niet verbergen dat er voldoende gewicht in de schaal ontbrak om de tegenstrever schaakmat te zetten. De KVK - entourage was het volkomen eens: “De spelers hebben het onderste uit de kan gehaald, zonder zich echt weerloos te hebben getoond”.          

Eerste helft. De paniekerige L. Vanherberghen kopte een voorzet van J. Sucaet bijna in eigen doel (6’). K. Weuts devieerde met het hoofd een inzenden nipt over het KVK - kader en A. Embrechts duwde in het strafschopgebied een gevaarlijke voorzet van P. Ferrari in hoekschop (14’). M. Sahuke brak het ijs met een stevige kopstoot in het centrum van het Olympia - doel, op een inzenden van M. El Hajji, 0 – 1 (26’). M. Bah schoot van ver in de handen van OSC - doelman, J. Vanhengel (28’) en aan de overkant trapte S. Misiatu een afstandsschot nipt naast het Olympia - kader (31’). De vlugge P. Ferrari drong gezwind de penaltyzone binnen, duelleerde met M. El Hajji en kwam ten val. P. Kemperneers zette de elfmeter beheerst om, 1 – 1 (38’). Herbeginnen in de tweede helft.

Tweede helft. De gastheren hanteerden de snelle balwissel en lieten bij momenten de KVK - spelers lang achter de bal aanhollen. Eerst kopte M. Bah nog een voorzet van M. El Hajji centimeters naast de verste paal (50’), maar dan was het hek van de dam. Op een inzenden van G. Fannes op links, devieerde de centraal opgekomen K. Weuts het leer voorbij de machteloos toeziende B. Londot, 2 – 1 (51’). De KVK - doelman ving iets later verre schoten op van G. Fannes (58’) en A. Bongiorno (59’). M. Sahuke mikte een laag schot naast de verste paal, na een goede één-twee beweging met G. Loisel in het penaltygebied (64’). Maar een derde OSC - doelpunt viel aan de overkant, een kwartier voor affluiten. A. Bongiorno, handig door het centrum van de KVK - defensie gestuurd, vuurde het leer onhoudbaar binnen, 3 – 1 (74’). KVK reageerde meteen en J. Vandermarliere devieerde de voorzet van M. El Hajji met het hoofd voorbij de reikende handen van Olympia - doelman, J. Vanhengel, 3 – 2 (76’). De vreugde bij de aansluitingstreffer was van korte duur. Een minuut later vluchtte, weer G. Fannes, weg op links, bereikte aan de tweede paal de vrijstaande P. Ferrari die simpelweg binnen duwde, 4 – 2 (78’). A. Embrechts verijdelde een vijfde Olympia - doelpunt door een voorzet van P. Ferrari voor de neus van de aanstormende G. Stockx in hoekschop te ontzetten (87’). En in de slotminuut knalde M. Sahuke de bal onbeheerst over het OSC - doel, op aangeven van M. Bah (90’). Leeg gestreden en hulpeloos, maar van de voetbalgoden geen spoor.                         

De Vlaams - Brabanders wonnen verdiend en verdringen KVK Westhoek naar de drempel van de linker kolom (7e plaats) in het klassement. Volgende week krijgt de eigen ploeg wellicht nog hardere koek geserveerd. Hoe zou het overigens nog met de Spartanen uit Petegem zijn? Al jarenlang draaien die moedige krijgers mee in de top van het klassement, gestaag en bewonderenswaardig. Volgende week dient de KVK - boot onvermijdelijk die tweede zware klip te omzeilen, wil ze gelijke tred houden met die andere snelle klippers uit de reeks. Hopelijk wordt kalme zee verwacht, zondag toekomende. Ciao!       

Doelpunten: [26’] M. Sahuke, 0 – 1; [38’] P. Kempeneers, 1 – 1 (penalty); [51’] K. Weuts, 2 – 1; [74’] A. Bongiorno, 3 – 1; [76’] J. Vandermarliere, 3 – 2; [77’] A. Ferrari, 4 – 2.
KVK - opstelling: B. Londot, A. Embrechts, M. Bah, Y. Loisel, J. Vandermarliere, S. Misiatu, J. Sucaet, M. El Hajji, N. De Loof, G. Loisel, M. Sahuke. Wisselspelers: G. Lemaire, W. Carlier, F. Petitpretz, M. Kirilov.
Volgende competitiematch: zondag 25 november 2018 om 15.00 u. FC Sparta Petegem – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek