02/03/20

KVK Westhoek - FC VW Hamme

Zondag 1 maart 2020, KVK Westhoek – FC VW Hamme 2 – 1
Cijfers die spreken. 15 op 15 en alleen nummer 1 in de 3e periode.

KVK deelde zwaar in de klappen, toen op zondag 6 oktober 2019, van FC VW Hamme met 4 – 1 werd verloren. Toch blijven de Hammenaars, met 3 zeges en 5 gelijke spelen, goed voor 14 punten, de hekkensluiters in het klassement. KVK acteert al enkele weken, met 12 punten op 12, beregoed. Er waait een nieuwe “wind” doorheen de eigen ploeg. De tijdens de winterstop drie aangeworven spelers hebben zich volkomen geïntegreerd in een team dat als blok op het veld opereert. Meer nog, vorige week zaterdagavond 22 februari, gingen de eigen spelers in Sint-Niklaas voor elkaar door het vuur en pakten de kleine, maar ruim verdiende zege mee naar huis. Die strijdlust, dat hebben de Klaasjes aan den lijve ondervonden. Wat presenteert KVK vandaag thuis in een wedstrijd die op 9 februari jl. werd uitgesteld wegens stormwind en eigenlijk als eerste wedstrijd van de derde periode moet doorgaan? Vandaag stonden de 4 verdaagde matchen van 09-02 in 2A op het programma.

Na Ciara, Dennis en Ellen, was vandaag Jorge aan de beurt om zijn duivels te ontbinden. Maar het viel gelukkig mee, geen neerslag en nauwelijks wind van betekenis. Dus het veld in en voetballen. Het stond vast dat met een zege, KVK over KSV Temse zou wippen, naar de 11e plaats in het klassement. J. Sucaet en S. Himpe waren opnieuw van de partij, maar nu zaten M. Reece en A. Verkindere op de gekwetstenboeg. De jonge 16-jarige M. Dejonghe nam plaats tussen de wisselspelers.   

KVK kwam toch zo traag uit de startblokken. Geen snedige gerichte acties, noch doelrijpe kansen zoals we die de voorbije wedstrijden zo dikwijls hadden gezien. Integendeel, Vigor opende de score met een prachtig doelpunt en er was voor KVK een eigen doelpunt van de bezoekers nodig, om op gelijke hoogte te komen. De zelfzekere J. Robaeys, heel de wedstrijd in veel offensieve acties betrokken, scoorde het doelpunt van de zege, 2 – 1. De tweede helft verwaterde in een kleurloos spektakel. KVK slaagde er nauwelijks nog in Vigor te bedreigen en de Wuitens wilden wel, maar waren vleugellam en vlogen telkenmale in op de goed georganiseerde KVK - defensie. Hoewel KVK, het was bij momenten pompen of verzuipen, vooral tijdens het laatste halfuur van de match.         

Eerste helft. De atletische Wuitens begonnen sterk. Een strak schot van J. Triest belandde op de vuisten van KVK - doelman, D. Olievier (10’). S. Chemin probeerde aan de overzijde hetzelfde, maar Vigor - doelman M. Van Den Wildenburg pakte zijn geplaatst balletje met gemak (18’). D. Smet ving voor Vigor het leer op in het centrum en knalde over de doellat (23’). Vigor middenvelder, B. Ponnet doorboorde de KVK - defensie met een uitstekende voorzet in de baan van D. Smet die de bal naast D. Olievier haarfijn tegen de netten schoof, 0 – 1 (24’). Na een vlotte combinatie met J. Sucaet en S. Himpe in de hoofdrol, bereikte het leer op links de zich vrijlopende M. Demets die inzond. De paniekerige Vigor - verdediger N. Sikumoya devieerde ongelukkig het leer in eigen doel, 1 – 1 (30’). Iets na het halfuur kopte V. Mahieu de bal op vrije trap van S. Chemin, naast de verste paal en besloot O. Diakho een hoekschop van J. Vandermarliere hoog over het FC - doel. O. Diakho, weer heel actief, recupereerde de bal net over de middenlijn, trok zich op gang en bediende de langszij mee spurtende J. Robaeys. Die bewaarde zijn ijzige kalmte en oog in oog met de VW - doelman, duwde hij het leer in de verste benedenhoek van het Vigor - doel, 2 – 1 (40’). Een 18 karaat doelpunt. Echt veel overschot was er niet, KVK.          

Tweede helft. KVK trok zich terug in verdediging en dacht genoeg te hebben aan de krappe voorsprong om de zege binnen te halen. De Wuitens daarentegen kwamen heel dikwijls in de buurt van het KVK - doelgebied, maar nooit tot een doelrijpe kans. De vrijwel alleenstaande J. Triest kopte een inzenden van P. Deman van dichtbij over de dichte bovenhoek van het KVK - doel (50’). Aan de overkant belandde een voorzet - schot van O. Diakho naar de tweede paal, eerst op de doellat, waarna een Vigor - verdediger voor de neus van de aanstormende J. Robaeys de bal in hoekschop devieerde (64’). Vigor dreef de druk op en KVK beleefde enkele bange momenten in haar doelgebied. KVK speelde met vuur en een geluk dat de rode lantaarn nooit bij machte was die druk in kansen om te zetten. K. Serpieters kopte tussendoor nog een hoekschop van S. Chemin over de doellat (83’). In de slotfase van de match kwamen de bezoekers nog bijna langszij toen J. Triest een voorzet van de ingevallen R. Ringoet, naar de verste benedenhoek van het KVK - doel kopte (87'). Doelman D. Olievier dook en sloeg het leer in hoekschop.            

Cijfers. 15 op 15 en nummer 1 in de 3e periode. Na drie matchen in de derde periode speelt KVK zich naar de top in het derde periodekampioenschap. Het is de wereld op zijn kop. De KVK - metamorfose is compleet. En de sfeer en het enthousiasme in de spelersgroep zijn dermate dat de zege - honger nog niet gestild is. Volgende week speelt KVK in eigen huis tegen KSKV Zwevezele, met 38 punten, op de 7e plaats in het klassement. Op zaterdag 26 oktober 2019 ging de eigen ploeg zwaar onderuit in Zwevezele en verloor met 3 – 0. Kan KVK opnieuw stunten tegen de verrassend goed spelende Zwevezeelse ploeg? Hoe legt trainer B. Debo het aan boord om Voorwaarts het vuur aan de schenen te leggen? Tot zondag, in het Crackstadion. Ciao.       

Doelpunten: [24’] D. Smet, 0 – 1; [30’] N. Sikumoya, 1 – 1 (Eigen doelpunt); [40’] J. Robaeys, 2 – 1.
KVK - opstelling: D. Olievier, A. Jansen Da Silva, V. Mahieu, J. Robaeys (79’ A. Decock), J. Vandermarliere, S. Chemin (89’ M. Dejonghe), J. Sucaet, M. Demets (67’ F. Petitpretz), O. Diakho, S. Himpe, K. Serpieters. Wisselspelers: G. Lamaire, A. Decock, F. Petitpretz, M. Dejonghe.
Volgende competitiematch: zondag 8 maart 2020 om 15.00 u., KVK Westhoek – KSKV Zwevezele. Supporters op post.