14/11/18

KVK Westhoek - FC Mandel United

Zondag 11 november 2018, KVK Westhoek – FC Mandel United 1 – 2
KVK verliest op Ieperse hoogdag.
 

Wat een dag in Ieper! De ceremoniële commemoratie van de Wapenstilstand op 11 november 1918 aan de oorlogsmonumenten lokte duizenden mensen. Vandaag kwam ook een einde aan een periode van 4 jaar plechtige ingetogen herdenkingen aan de Grote Oorlog. Wat verderop, in het Crackstadion, stond een topmatch in 2A gepland. Wat kon KVK inbrengen tegen een in het veld sterke eerste periodekampioen? Toch presenteerde FC MU tot nu toe weinig spectaculaire cijfers: 6 zeges en 20 punten uit 10 wedstrijden, met een doelpuntenscore van 16 voor en 9 tegen. En dan was er nog de komst van Sint - Maarten, patroonheilige van de stad Ieper. De brave man liet KVK nog nooit in de steek en gaf op elegante wijze de aftrap. Veel geluk mocht dit gebaar blijkbaar niet brengen. Geen modderige veldslag, maar een goed verdeelde eerste helft, terwijl de bezoekers het laken naar zich toe trokken tijdens de tweede helft en vredig met de zege naar huis trokken.

Eerste helft. KVK Westhoek stak al snel de neus aan het venster want in de 3e minuut loste S. Misiatu een schot op doel die de Mandel goalie gemakkelijk redde. Amper 2 minuten later dook alweer de bedrijvige KVK - middenvelder op en richtte zijn schot nipt over de doellat. F. Petitpretz stuitte de oprukkende D. Debouvere op foutieve wijze.  Er was enige verzorging nodig voor de onfortuinlijke Mandelspeler die een paar minuten later de match diende te verlaten. J. Vandamme verving hem. N. Mulliez haalde J. Vandermarliere stevig onderuit en zag een geel kartonnetje onder de neus geduwd door de scheidsrechter van dienst, de heer F. Stove. In de 11e minuut volgde een vrije trap voor KVK die K. Ternier in het pak trapte. De gretige J. Sucaet ving het leer op en duwde de 1 – 0 voorsprong tegen de netten (12’). J. Coppin devieerde aan de overzijde een voorzet maar KVK - doelman, B. Londot, keerde het gevaar op de doellijn. Een schot van Vandamme vloog rakelings over het KVK - doel. K. Ternier krulde een enig mooie bal richting vijandige doel, op aangeven van J. Robaeys maar doelman B. Laleman redde op sublieme wijze. Aan de overzijde redde F. Petitpretz de thuisploeg van een gelijke stand na een doorsteekpas van E. Seignez op N. Tamsin. Op een snelle tegenaanval besloot K. Ternier te zwak in de handen van de Mandel-keeper. Beide ploegen verzilverden nog een hoekschop waarna we de rust konden ingaan met een 1 – 0 voorsprong voor KVK, na een best genietbare eerste helft met wisselende kansen.

Tweede helft. FC MU startte onmiddellijk gedreven met een schot op doel van J. Beyens. Na een persoonlijke actie van de sterk spelende M. Clyncke werd de bal op ongelukkige wijze in eigen doel gedevieerd, 1 – 1 (50’). Een te snelle gelijkmaker die KVK maar moeizaam zou te boven komen. Het KVK - middenveld vertoonde direct na de rust plots immense ruimtes die door Mandel United vlot en heel efficiënt werden ingenomen. M. Bah kwam J. Sucaet vervangen en Y. Loisel kwam voor A. Verkindere. De dubbele wissel bracht niet het verhoopte resultaat. Bij FC Mandel United kwam in de 63e minuut R. De Oliveira in het veld voor de eerder bleke E. Seigniez. S. Misiatu beging een fout en op die vrije trap schoot N. Tamsin de bal op de lat. Y. Loisel besloot in de handen van de FC - keeper, een actie waar er mogelijks meer in zat. Het spel wisselde nu snel en N. De Loof moest op de lijn redding brengen van alweer die gevaarlijke M. Clyncke. T. Raes kreeg geel na fout op de doorgebroken M. Sahuke maar de vrije trap mikte K. Ternier over het FC - doel. Opnieuw een fout van S. Misiatu waarna de mooie vrije trap van N. Tamsin met prachtige eenvoud door de ingekomen R. De Oliveira werd binnengekopt, 1 – 2 (78’). En Mandel United zat op rozen. G Loisel verving nog F. Petitpretz en J. Robaeys kreeg zijn 3e gele kaart na een overtreding op J. Beyens. H. Van Marcke verving J. Coppin en de match vorderde stilaan naar zijn einde. KVK bekwam nog een ultieme kans, maar M. Bah kopte op voorzet van G Loisel, de bal ver naast het FC - doel. B. Londot pakte nog een afgeweken bal in de laatste minuut waarna een sterk fluitende scheidsrechter F. Stove, de wedstrijd beëindigde. Mandel United kon, op basis van de sterke tweede helft, verdiend met de zege huiswaarts keren. Iets te weinig overtuiging bij KVK in de tweede helft maakte dat na 2 overwinningen de KVK - entourage opnieuw met een thuisnederlaag vrede moest nemen op deze 11e november.

KVK Westhoek bekleedt nu de 6e plaats in het klassement met 18 punten uit 11 wedstrijden. Volgende week volgt al een nieuwe topmatch, tegen Olympia Wijgmaal die wekenlang en autoritair de leiderspositie innam. De Vlaams-Brabanders speelden afgelopen weekend 3 – 3 gelijk in een andere topmatch met FC Sparta Petegem en staan nu op de 3e plaats in het klassement met 20 punten. Ciao.

KVK - opstelling: B. Londot, J. Robaeys, A. Embrechts, K. Ternier, J. Vandermarliere, S. Misiatu, J. Sucaet (62’ M. Bah), F. Petitpretz 83’ G. Loisel), N. De Loof, A. Verkindere (65’ Y. Loisel), M. Sahuke. Wisselspelers: M. Bah, M. El Hajji, G. Loisel, Y. Loisel.
Volgende competitiematch: zondag 18 november 2018 om 14.30 u. OSC Wijgmaal – KVK Westhoek. Supporters op post.

Met dank aan Xavier Sohier voor de genomen notities tijdens de match.

Volgende match 28/04/19 om 15:00
FC Gullegem
K. VK Westhoek