09/09/19

KRC Gent - KVK Westhoek

Zaterdag 7 september 2019, RC Gent – KVK Westhoek 2 – 0
Kansarm KVK lijdt tweede nederlaag.   

RC Gent behaalde vorige week op verplaatsing een mooie, doch moeizame zege tegen VW Hamme, 1 – 2. De Gentse club liet het kustgrasterrein opruimen en koos opnieuw voor een natuurgrasveld, dat er vanavond onberispelijk bij lag. KVK hield thuis op de openingsdag een uur goed stand tegen degradant R. Knokke FC. Daarna liet de eigen ploeg, zonder enkele gevestigde waarden (H. Legname, J. Sucaet, M. Sahuke, A. Jansen De Sousa, K. Serpieters) het afweten tegen de sterkere Kustjongens. Kan KVK in het PGB - stadion aan de Eikstraat te Oostakker de Gentse Ratjes kooien nu doelpuntendief, N. Elewaut afwezig is wegens familiale redenen? We lieten de Lourdeswijk met Basiliek links liggen, want pelgrims zijn we niet en veel tijd om hier even rustig te verwijlen was er evenmin. Met kaars en kerk in het achterhoofd rekenden we stiekem op een klein mirakel. Want weer waren een aantal titularissen afwezig.            

Snel en aantrekkelijk voetbalspel op die vlakke grasmat, echter zonder enige doelkans langs beide zijden. Een flater in het lage KVK - middenveld was voor de alerte K. Hebbelinck voldoende om met een raak schot de score te openen. Tijdens de tweede helft daalde het speltempo, verdween de voetbalhonger en viel de stadionverlichting uit iets na een uur spel, tot tweemaal toe. Zouden beide teams het licht terugvinden na die kortstondige pauze van duisternis? KVK probeerde “iets” te forceren in de breedte en langs de flanken, maar vond geen openingen in de diepte. Tot overmaat van ramp viel KVK - spits, O. Diakho geblesseerd uit (72’). Een paar minuten voor affluiten kopte de ingevallen B. Caryn de juiste eindscore op het bord, 2 – 0.

Eerste helft. De Ratjes speelden voor een zes op zes, terwijl de eigen jongens de eerste punten wilden sprokkelen. Maar het viel tegen. De onoplettende KVK - 10, A. Decock, stuurde het leer in de breedte in de voeten van de attente U. Ucak die de snedige K. Hebbelinck bediende. De vlugge spits stevende af op het KVK - doel en eens aan de rand van de 16 meter zone trapte hij het leer met volle kracht tegen de touwen, 1 – 0 (23’). KVK - doelman, D. Olievier, was machteloos. De thuisploeg, dominant zonder veel allure, kon toch nog een drietal keren de KVK - defensie bedreigen. K. Hebbelinck probeerde van vrij ver met een vallende bal die nipt naast de paal vloog (30’). Tien minuten later trapte de goed uitgekomen KVK - doelman D. Olievier, de bal voor de neus van de aanstormende B. Leroy terug het veld in (40’). En een minuut voor de rust mikte R. Leemans gericht en hard naar een benedenhoek van het KVK - doel, maar nu toetste doelman D. Olievier vallend het leer naast de paal in hoekschop.

Tweede helft. De Ratjes zetten hun meesterschap rustig verder. KVK reageerde sporadisch met vertwijfelende omschakelingen, echter veel verder dan de middenlijn kwam zij niet. De ongeduldige K. Hebbelinck omzeilde in volle vaart F. Petitpretz en schoof een schuiver over het gladde groen. Doelman D. Olievier grabbelde en pakte het leer klemvast (51’) in een periode van hevige regenval. A. Luvovadio knalde keihard op de vuisten van de KVK - doelman (57’). A. Jansen Da Silva devieerde aan de tweede paal een goed ingezonden bal voor de neus van twee vrijstaande Gentse aanvallers in hoekschop (61’). De stadionverlichting faalde iets na het uur, tot tweemaal toe. De kortstondige duisternis had geen invloed op het Gentse spelsysteem en KVK kreeg maar geen zicht op het einde van die donkere tunnel. S. Debacker duwde aan de tweede paal de 2 – 0 binnen, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd (67’). O. Diakho bleef met een liesblessure roerloos liggen na een ongelukkige beweging. Hij diende met enige ondersteuning het veld vroegtijdig te verlaten (72’). En de vooruitgeschoven B. Leroy omspeelde handig de uitgekomen KVK - doelman, doch centrale verdediger, M. Kirilov, kopte het leer uit het lege doel terug het veld in (83’). Na een gemeten voorzet vanop links kopte de ingevallen B. Caryn aan de tweede paal in de benedenhoek de uiteindelijke en verdiende 2 – 0 binnen (87’).    

KVK kon heel de match geen vuist maken, geen gelijke tred houden met de thuisploeg. De eigen ploeg streed nochtans met volle overgave, vocht zich het hart uit het lijf, maar kwam nauwelijks tot een halve doelkans. Kansarm KVK was ontgoocheld. Hadden smeekbede en knieval in dit religieuze oord volstaan opdat het mirakel zich zou voltrekken? We denken het niet en trokken na een pintje en een dankbare handdruk met spelers en trainers terug huiswaarts. De bedevaart eiste een zware fysieke tol en het resultaat velde een ongenadig vonnis voor de zwoegende KVK - ploeg. Volgende week ontvangt KVK Westhoek, het Oost-Vlaamse KSK Ronse in het Crackstadion. Hopelijk wordt KVK dan beter beloond voor de geleverde inspanningen. Avanti KVK. Ciao.   

Doelpunten: [23’] K. Hebbelinck, 1 – 0; [87’] B. Caryn, 2 – 0.
KVK - opstelling: D. Olievier, A. Jansen Da Silva, M. Kirilov, V. Mahieu, J. Robaeys (46’ S. Gantois), J. Vandermarliere, A. Decock (46’ M. Demets), F. Petitpretz, O. Diakho (72’ W. Carlier), M. De Sousa Ferreira, S. Himpe. Wisselspelers: G. Lemaire, W. Carlier, S. Gantois, M. Demets.
Volgende competitiematch: zaterdag 14 september 2019 om 19.30 u., KVK Westhoek – KSK Ronse. Supporters op post.