05/11/18

SK Ronse - KVK Westhoek

Zondag 4 november 2018, SK Ronse – KVK Westhoek 1 – 3
Blessuretijd en volharding lonen.

Geen gruwelijke heksen, bloeddorstige vampiers of gewetenloze piraten onderweg naar Ronse. Geen spoor van Halloween. Het grote Orphale Crucke stadion, bereikbaar via een kleine zijweg, daagt voor ons op. Met 4 ploegen delen ze de 8e plaats in het klassement 2A: FC Eppegem, RC Harelbeke, SC Dikkelvenne en SK Ronse. Deze middenmoters leggen bijna identieke cijfers voor: elk wonnen ze 3 matchen, verloren 4 keer en speelden tweemaal onbeslist. Het verschil zit enkel in het doelpuntensaldo, dat van SK Ronse bedraagt +2. KVK beet vorige week de tanden stuk op een weerspannige nieuwkomer, FC Eppegem. De blessuretijd bracht redding en KVK won verdiend met 3 – 2. 
Fris herfstweer in het rustige Ronse. Beide elftallen presenteerden een goed verdeelde eerste helft met weinig hoogstaand voetbal. KVK liet zich vroeg verrassen en nog voor het kwartier keek de eigen ploeg tegen een 1 – 0 achterstand aan. Fijn voetbalwerk van de KVK - spits, M. Sahuke, die weinig later de gelijkmaker aantekende, na een indrukwekkende solo-actie. De tweede helft begon met een potje rommelvoetbal, lusteloos, slordig en ongeïnspireerd, waarbij beide ploegen zich blijkbaar tevreden wilden stellen met een verdeling van de buit. Maar KVK sloeg tien minuten vóór tijd hard toe met een doelpunt van de ingevallen M. Bah en in de blessuretijd tekende de eveneens ingevallen M. El Hajji voor de 1 – 3 eindstand. Volharding loont, KVK.

Eerste helft. Na een hoekschop zag A. Embrechts zijn halve omhaal gekeerd op de SK - doellijn (11’). De voorzet van L. Thissen vloog over de KVK - defensie, richting M. Achahbar wiens gelobde bal over doelman B. Londot in de verste kruishoek van het KVK - doel vloog, 1 – 0 (13’). De KVK - doelman ving het leer op voor de neus van de aandringende S. Lekehal, goed vanuit het SK - middenveld doorheen de buitenspelval gestuurd (14’). In minuut 21 werd het 1 – 1. Iets over de middenlijn zette M. Sahuke het op een lopen, liet zijn belagers achterop en mikte vanuit een zeer scherpe hoek het leer naast SK - doelman, L. Baas, in de verste hoek van het doel. M. Achahbar kopte van dichtbij een inzenden vanop de flank regelrecht in de handen van de hoog opverende B. Londot (28’). En aan de overzijde trapte J. Robaeys van heel ver een torenhoge bal op doel. L. Baas moest al zijn lenigheid bovenhalen om de verloren gewaande bal over de doellat te tikken (35’).  

Tweede helft. De slordigheden in het spel stapelden zich op. De voetbal - opbouw leek volledig zoek. Was de voetbalhonger verzadigd? Toch niet, eerst schoven de Ronsenaars wat dichterbij. Op voorzet van J. Dauchy kopte de gevluchte S. Lekehal het leer nipt naast de verste paal (56’). L. Thissen kwam een voetje te kort om een inzenden in het KVK - doel te deviëren en weinig later kopte hij het leer centimeters naast de eerste paal (68’). Ook KVK beet toe en met succes. Op hoekschop van K. Ternier ontsprong M. Bah de gevormde KVK - trein, veerde hoog op en kopte raak in het midden van het SK - doel, 1 – 2 (80’). De match kreeg een nieuwe wending. Sensatie in de 89e minuut, toen SK - doelman L. Baas een grond scherende vrije trap van J. Sucaet niet onder controle kreeg. De SK - doelman greep het leer terug van over de doellijn. De nochtans goed leidende scheidsrechter R. Ghijselincks keerde zich van de fase weg en liet het spel gewoon op zijn beloop. M. Achahbar, in de kleine rechthoek, kopte een voorzet van M. Appiah recht in de handen van de goed geplaatste B. Londot (91’). En ver in de blessuretijd drong de niet aflatende J. Robaeys door tot aan de doellijn, waar hij het leer terug voor doel schoof. M. El Hajji stond klaar en tikte met gemak het derde KVK - doelpunt in het lege doel (93’). De buit was binnen, de referee floot af.                          

SK Ronse was een taaie brok, onvoorspelbaar en onberekenbaar. Maar KVK won de wedstrijd verdiend dankzij haar doorzettingsvermogen en verbetenheid tot een stuk in de blessuretijd. Niemand in de meegereisde KVK - entourage had deze zege durven te voorspellen. De balans na de eerste periode is eenvoudig en duidelijk. Na 10 speeldagen met 6 overwinningen en 4 nederlagen, verzamelt KVK 18 punten, dit is 3 meer dan vorig jaar over hetzelfde aantal wedstrijden. Een gigantische pompoen lieten we links liggen, de zege namen we graag mee naar huis. De duisternis viel in. Noch vuurkorven, noch fakkels op de terugweg. Ciao.

Doelpunten: [13’] M. Achahbar, 1 – 0; [21’] M. Sahuke, 1 – 1; [80’] M. Bah, 1 – 2; [93’] M. El Hajji, 1 – 3.
KVK - opstelling: B. Londot, J. robaeys, A. Embrechts, K. Ternier, J. Vandermarliere, S. Misiatu (71’ M. Bah), J. Sucaet, F. Petitpretz, N. De Loof, M. Sahuke (90’ M. El Hajji), Y. Loisel (46’ A. Verkindere). Wisselspelers: M. Bah, M. El Hajji, A. Verkindere, G. Loisel.
Volgende competitiematch: zondag 11 november 2018 om 15.00 u. KVK Westhoek – FC Mandel United. Supporters op post.