29/10/18

KVK Westhoek - FC Eppegem

Zondag 28 oktober 2018, KVK Westhoek – FC Eppegem 3 - 2
Late winst na karrevracht doelrijpe kansen, KVK

Eppegem is een relatief kleine Vlaams - Brabantse gemeente (deelgemeente van Zemst), gelegen aan de Zenne, dichtbij de zuidelijke provinciegrens van Antwerpen. FC Eppegem staat op de 8e plaats in het klassement met 11 punten uit 8 wedstrijden, telt 3 zeges, maar presenteert een zwaar negatief doelpuntensaldo (- 9). KVK doet weinig beter, heeft wel 1 overwinning en 1 punt meer, maar worstelt zelf ook met een negatief doelpuntensaldo (- 4). Hier en daar ontstaat een puntenkloofje in het klassement en wil KVK voeling houden met de subtop, dan is een zege, in eigen stadion, welgekomen.

Helder en fris zeer in het Crackstadion. Trainer H. Vandenheede recupereerde zijn basisspelers: M. Sahuke, S. Misiatu en J. Robaeys. P. Vangheluwe bezeerde zich tijdens de opwarming en J. Robaeys nam zijn plaats in. Over heel de match miste KVK een dozijn echte doelrijpe kansen, deels door tegenslag, deels door gebrekkige afwerking. KVK was heer en meester tijdens de eerste helft, maar kon aan de rust slechts een 2 – 0 voorsprong voorleggen. Beide doelpunten kwamen van de voet van J. Sucaet. Tijdens de tweede helft stak meer vaart in het werk van de bezoekers en aan de 75e minuut stond het al 2 – 2. Pas in de blessuretijd duwde M. Bah de winnende goal binnen, na een uitstekende vrije trap van K. Ternier.         

Eerste helft. Het openingsdoelpunt viel al in de 2e minuut toen K. Ternier zijn vrije trap naar de tweede paal stuurde en J. Sucaet het leer ongehinderd met het hoofd tegen de netten devieerde, 1 – 0 (2’). Kort daarna trok de doelpuntmaker de bal centraal voor doel, waar de opgedoken Y. Loisel de bal in de handen van de vallende FCE - doelman, R. Van Wemmel kopte (4’). A. Bell, op voorzet van I. Delgado, schoot het leer centimeters naast de verste paal (13’). J. Sucaet bediende M. Sahuke, in de rug belaagd, maar dicht bij doel, die de bal naast het FCE - kader trapte. (14’). Op hoekschop van K. Ternier vloog de halve omhaal van A. Embrechts weer nipt naast het vijandige doel (15’). De eigen ploeg creëerde een stortvloed van doelrijpe kansen. K. Ternier stuurde op rechts Y. Loisel de ruimte in en die besloot op de verste paal, voor de eerste keer (28’). Kapitein G. Boudard stookte het vuur aan bij de bezoekers. Zijn voorzet kwam op het hoofd van E. Munganga terecht en vloog naast het KVK - kader (32’). Weinig later was hij de KVK 16 - zone binnengedrongen en stuurde een grond scherend schot rakelings naast de verste paal (38’). Ondertussen had Y. Loisel, na een voorzet van J. Sucaet, voor de tweede keer op de paal gemikt (37’). Ook J. Sucaet trapte van heel dichtbij pal op de FCE - doelman (40’). Een minuut later kreeg het duo J. Sucaet – Y. Loisel dan toch de zegen mee van de voetbalgoden. Y. Loisels voorzet vloog voor een open doelmond en de aanstormende J. Sucaet plofte het leer tegen de netten, zijn tweede doelpunt, 2 – 0 (41’). KVK ging met die ruim verdiende, doch te kleine voorsprong, de rust in. Die had zware fysieke offers gekost.      

Tweede helft. Het geel - zwarte team kwam beter uit de startblokken en drukte KVK terug. Eerst zorgden M. Sahuke, J. Sucaet en Y. Loisel nog voor een snedige aanval waarbij laatstgenoemde zich voor doel afzonderde, en zijn schot compleet gekraakt zag (57’). Maar één minuut later dook A. Bell alleen voor het KVK - doel op en vlamde recht op B. Londot (58’). Op het uur en bij een rommelige fase voor het KVK - doel, ontsnapte J. Rijmenams uit een meute van spelers en duwde de bal onhoudbaar tegen de touwen, 2 – 1 (60’). A. Bell dwong B. Londot tot een uiterste redding door het leer over de verste kruishoek te tikken (62’). Y. Loisel vlamde tussendoor van dichtbij op doelman R. Van Wemmel (63’) en ook een tweede keer (70’), waarbij J. Robaeys de rebound naast de paal joeg. G. Boudard duwde M. Sahuke duidelijk tegen de vlakte in de strafschopzone (74’). Scheidsrechter C. Windels verduidelijkte met de arm om verder te spelen. Een kwartier voor het einde van de match zette J. Rijmenams zijn orgelpunt. Hij scheerde zijn vrije trap over de KVK - muur en de bal vloog onhoudbaar in de dichte kruishoek van het doel, 2 – 2 (75’). De gelijkmaker, een juweel, stond in fel contrast met KVK’ s gemiste doelkansen. KVK kwam die klap nochtans vlug te boven. Y. Loisel, weer gestuurd door K. Ternier, trof voor de derde maal de paal (76’). De ingevallen M. Bah besloot van dichtbij op de FCE – doelman, weer een gemiste doelkans (88’). De klok tikte al geruime tijd in blessuretijd toen K. Ternier zijn vrije trap nam. Het leer vloog tegen de doellat en de nabije M. Bah duwde de rebound vlotjes binnen, 3 – 2 (92’). De strijd na een lange lijdensweg van gemiste kansen en spannende, maar tegenvallende fases, was gestreden. De zege was in zicht. En Y. Loisel? De wervelwind wilde niet van opgeven weten en besloot in de 93e minuut nogmaals van heel dichtbij op de sterke Eppegemse doelman.     

De voorlaatste speeldag van de eerste ronde heeft KVK toch iets wijzer gemaakt: een wedstrijd duurt soms meer dan 90 minuten. Dankzij deze zege, de vijfde, komt de eigen ploeg op de 5e plaats van het klassement terecht met 15 punten uit 9 wedstrijden. SE Winkel Sp. en OSC Wijgmaal delen de koppositie met 19 punten en worden gevolgd door FC Petegem (18) en FC Mandel United (17) die de leidersplaats moet prijsgeven. Volgende week trekt de eigen ploeg naar het Zuid - Vlaamse Heuvelland. Ronse wordt de koningin van de Vlaamse Ardennen genoemd. KVK zal de koning te rijk zijn, mocht zij daar haar prestatie met een overwinning kunnen bekronen. Ciao.       

Doelpunten: [2’] J. Sucaet, 1 – 0; [41’] J. Sucaet, 2 – 0; [60’] J. Rijmenams, 2 – 1; [75’] J. Rijmenams, 2 – 2; [92’] M. Bah, 3 – 2.
KVK - opstelling: B. Londot, A. Embrechts, K. Ternier, J. Vandermarliere (81’ A. Verkindere), S. Misiatu, J. Sucaet, J. Robaeys, F. Petitpretz, N. De Loof, M. Sahuke (85’ M. Bah), Y. Loisel (81’ M. El Hajji). Wisselspelers: G. Lemaire, M. Bah, M. El Hajji, A. Verkindere. 
Volgende competitiematch: zondag 4 november 2018 om 15.00 u. SK Ronse – KVK Westhoek. Supporters op post.

Volgende match 24/03/19 om 15:00
K. VK Westhoek
K. SK Ronse
Vorige Matchen
K. FC Eppegem - K. VK Westhoek
0 - 2