16/04/18

KVK Westhoek - FC Sparta Petegem 3 - 2

Zondag 15 april 2018, KVK Westhoek – FC Sparta Petegem 3 – 2
KVK nog steeds op kruissnelheid.

FC Sparta Petegem was ongeveer twee derden van de competitie de fiere leider in 2A. De titelfavorieten vielen plots terug en blijken nog slechts een schaduw, een schim te zijn van wat ze ooit waren. Met bijna 2 punten per wedstrijd baanden de Oost - Vlamingen zich een weg naar de top en verwierven 53 punten uit 27 matchen. Geen ploeg uit 2A die een beter doelpuntensaldo kon voorleggen dan de Spartanen, + 30.

Heerlijk voetbalweer (16 °C) in het Crackstadion en een uiterst kalme start van beide ploegen voor deze topmatch. De studieronde verliep aan een zeer traag tempo en duurde iets meer dan een kwartier. Toen opende J. Sucaet met een knap kopbaldoelpunt de score. KVK, de betere ploeg, etaleerde elegant voetbal, maar kon de score niet verder opdrijven. De wedstrijd explodeerde tijdens de tweede helft toen J. Sucaet vrij vroeg zijn tweede doelpunt van de namiddag aantekende. KVK bezegelde het lot van de bezoekers met een derde doelpunt van M. Sahuke die niet ongehinderd het leer binnentrapte. Na handsspel van verdediger N. De Loof milderde P. De Wulf voor Sparta vanop de stip en P.J. De Coninck trapte op een rebound in de blessuretijd de aansluitingstreffer binnen, 3 – 2.       

Eerste helft. M. Sahuke opende met een gemakkelijke bal recht in de handen van FC - doelman, T. Vandenbossche. Maar wat een prachtige voorzet van N. De Loof op links naar het centrum van de penaltyzone. Daar stond J. Sucaet en knikte het openingsdoelpunt beheerst tegen de netten, 1 – 0 (17’). P. De Wulf stuurde A. Vanborm de diepte in die het leer vanuit een scherpe hoek naast de verste paal schoof (25’). KVK - spits, M. Sahuke steeds op de loer, kwam een voetje te kort om aan de eerste paal de gave voorzet van K. Ternier af te ronden (37’). Een spectaculaire omhaalbeweging van M. Sahuke vloog over de doellat (43’). M. Sahuke, onhoudbaar, rukte op met de bal aan de voet en vlamde op de doellat, terwijl G. Delannoy de rebound hoog over het Sparta - kader trapte (45’). De Spartanen hadden heel die tijd betrekkelijk weinig vlotte aanvalsacties in elkaar gestoken.

Tweede helft. De Spartanen forceerden veldoverwicht gedurende tien minuten. KVK - verdediger D. Vangheluwe, belaagd, kopte W. Basyn’ s inzenden uit veiligheid over het eigen doel (49’). KVK - doelman, J. Dumesnil, neutraliseerde D. Joye’ s vrije trap, een krul naar de lage benedenhoek van het Sparta - doel gericht (53’). J. Sucaet, perfect in het straatje gestuurd door K. Ternier, verdubbelde de score met een strak schot vanuit een heel scherpe hoek, 2 – 0 (54’). Op het uur zwiepte een schot van J. Sucaet over het Sparta - kader. W. Basyn, een  heel bedrijvige Spartaan, pikte een afvallende bal mee, randje kleine rechthoek en zag zijn schot afgeblokt in de KVK - defensie (65’). Ook A. Vanborm probeerde, maar zijn poging vloog rakelings over de dichte kruishoek (69’). Toch was KVK duidelijk op zoek naar dat derde doelpunt. K. Ternier serveerde de bal voor G. Delannoy aan de eerste paal en Sparta - doelman, T. Vandenbossche ging tot het uiterste om het schot uit zijn doel te grabbelen (70’). En wat een vlotte KVK - aanval over de linkerflank van het veld. Uiteindelijk gaf J. Sucaet de finale pas naar het centrum, waar M. Sahuke, gehinderd door een medemaat, het derde KVK - doelpunt naast T. Vandenbossche binnenschoof, 3 – 0 (73’). Toen N. Deloof een kopstoot na hoekschop met de handen uit het KVK - doel weerde, floot scheidsrechter F. Stove voor strafschop en mocht de KVK - verdediger met rood het veld verlaten. P. De Wulf trapte de penalty binnen, 3 – 1 (87’). G. Loisel nauwelijks enkele minuten op het veld, ontving het leer van broer Y. Loisel en knalde onverwacht hard vanop 30 meter op het Sparta - kader (90’). In blessuretijd nam T. Denoulet een vrije trap en trakteerde doelman J. Dumesnil op een pegel die recht op de vuisten van de KVK - doelman terecht kwam. In de rebound legde P.J. Deconinck de eindcijfers vast, 3 – 2 (92’).    

KVK opereerde vandaag op kruissnelheid, vlot en efficiënt. Naar het einde van de competitie toe, geven de jongens van trainer H. Vandenheede duidelijk de indruk nog over voldoende reserves te beschikken, zowel fysiek als mentaal. KVK kreeg vandaag de 48 punten te pakken, een meer dan verhoopt resultaat. Volgende week trekt KVK naar Bornem om er rode lantaarn KSV partij te geven. Met 14 punten uit 28 wedstrijden is de staartploeg duidelijk veroordeeld tot degradatie.                                                  

Doelpunten: [17’] J. Sucaet, 1 – 0; [54’] J. Sucaet, 2 – 0; [73’] M. Sahuke, 3 – 0; [87’] P. De Wulf, 3 – 1 (penalty); [92’] P.J. De Coninck, 3 – 2.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys, A. Embrechts (88’ J.F. Somay), L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere, G. Delannoy (87’ G. Loisel), J. Sucaet, D. Vangheluwe, N. De Loof, M. Sahuke (82’ Y. Loisel). Wisselspelers: S. Flandrinck, J.F. Somay, G. Loisel, Y. Loisel.
Volgende competitiematch: zondag 22 april 2018 om 15.00 u., KSV Bornem – KVK Westhoek. Supporters op post.