17/12/19

R. Knokke FC - KVK Westhoek

Zondag 15 december 2019, R. Knokke FC – KVK Westhoek 3 - 0
Leider te sterk voor KVK

Het ziet ernaar uit dat R. Knokke FC rustig, zelfverzekerd, maar toch met bezielende kracht op de titel in 2A afstevent. De Oostkustploeg laat weinig steken vallen en kan halverwege het seizoen al overtuigende statistieken voorleggen: 38 punten en 12 zeges uit 15 wedstrijden, met daar bovenop het hoogste positief doelpuntensaldo (34/12) uit de reeks. R. Knokke FC is herfstkampioen en voetbalde met verve een voorsprong van 7 punten bijeen op 2e geklasseerde KSV Oudenaarde en 9 op derde in de stand, KSKV Zwevezele. Tegen de leider en in de eerste match van de terugronde weet de nieuwe KVK - trainer, B. Debo, meteen wat gedaan. We wensen hem veel succes toe.
Wat kan KVK teweeg brengen in de vernieuwde sportinfrastructuur van het Olivier Stadion 3.0 in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park te Knokke? Op het A-terrein van het complex is de kunstgrasmat met kurkvulling afgewerkt en werd de veldverlichting opgetrokken tot 200 Lux. De voetbaltribune is uitgebreid, nieuwe kleedkamers zijn gebouwd en een hospitalityruimte werd voorzien. Het wordt dus “zalig voetballen” in een stadion met paleisallures, of niet?  

Eerste helft. Maar we werden onthaald op gietende regen en koude noordwestenwind. De thuisploeg kwam eerder onwennig uit de startblokken, maar verwierf langzamerhand het overtuigende overwicht. De inlopende T. Decuyper aan de tweede paal, besloot een goede voorzet van M. Vandewalle vanuit een scherpe hoek in de handen van de goed opgestelde D. Olievier (6’). De KVK - doelman verijdelde vervolgens een vreemd schot van T. De Sutter (16’), maar vier minuten later trof de Knokse spits toch raak. Een afgeweerde bal in de eigen defensie kwam in zijn voeten terecht en hij plofte de rebound in de kruishoek van het KVK - doel, 1 – 0 (20’). T. De Sutter bleef maar komen. Hij omspeelde V. Mahieu en knalde de uitstekende kans van heel dichtbij nog over de doellat (26’). Wat later stond hij geheel afgezonderd opgesteld en duwde een nieuwe rebound over de verste kruishoek (38’). KVK kreeg haar eerste kansje in minuut 39. J. Robaeys, in de diepte gestuurd, kwam oog in oog met de Knokse doelman die zijn poging in hoekschop sloeg (39’). KVK kon de schade beperken en had zich uitstekend verweerd tegen de sterke leider.       

Tweede helft. Tijdens de tweede helft tapte de Knokse ploeg uit een ander vaatje en zagen de KVK - jongens alle kleuren van de regenboog. KVK reageerde onmachtig op de helse druk op het eigen doel, op de talrijke hoekschoppen en een resem vrije trappen. V. Mahieu velde R. Vanraefelghem en ontving de enige gele kaart uit de match (48’). KVK’ s sterkste actie kwam er via J. Robaeys en S. Gantois. Laatstgenoemde bediende J. Vandermarliere die zijn strak schot naast de verste paal zag vliegen (56’). T. De Sutter kaatste het leer terug op A. Laref die in een open schietpositie over de doellat vuurde (60’). De Knokse doelman, S. Dhoest, grabbelde en pakte een gerichte poging van M. Demets (62’), KVK’ s laatste wapenfeit. De inspanningen, tijdens de eerste helft geleverd, begonnen zwaar door te wegen. M. Vandewalle bereikte de fel spurtende J. Buysse die vanuit een scherpe hoek op de vuisten van D. Olievier knalde (67’). A. Laref kogelde een afvallende bal, na hoekschop, nipt over de doellat (69’). De ingevallen D. De Oliveira, bediend door T. De Sutter, besloot met een verschrikkelijk hard schot vanuit de tweede linie, maar gelukkig afgeweerd in de KVK - defensie (71’). De KVK - doelman ging goed plat en ranselde een gericht schot van N. Pierre uit de benedenhoek van zijn doel (74’). Het blok begon barsten te vertonen. Een vrij onverwachte poging van M. Vandewalle vertrok door een bos van spelers en vloog langs de vallende KVK - doelman tegen de netten, 2 – 0 (76’). Na goed voorbereidend werk van A. Laref, kwam T. De Sutter in een voordelige positie en bezegelde met zijn tweede doelpunt het KVK - lot, 3 – 0. KVK reageerde nog eventjes met de ontsnapte S. Gantois die op S. Dhoest vuurde en K. Serpieters die een hoekschop over het Knokse doel kopte (80’). De slotactie was weggelegd voor de hard werkende M. Vandewalle, goed in de diepte gestuurd, die over de verste kruishoek vlamde (84’).        

KVK bood vandaag een geweldige repliek tegen de autoritaire leider. Het blok hield lang stand, maar begaf onder het talent en de inspiratie van de zwierige Oostkustjongens. Onderaan het klassement, wordt KVK er niet beter van. VW Hamme verloor weliswaar in Gent, maar FC Merelbeke pakte een puntje in Temse. De eigen ploeg speelt een vooruitgeschoven competitiewedstrijd op zondag 22 december 2019 om 15.00 u., tegen RC Gent. Het zou mooi zijn mocht KVK tegen de gasten uit Gent met een goede prestatie een puntje kunnen sprokkelen. Ciao.

Doelpunten: [20’] T. De Sutter, 1 – 0; [76’] M. Vandewalle, 2 – 0; [79’] T. De Sutter, 3 – 0.
KVK - opstelling: D. Olievier, A. Da Silva Jansen, V. Mahieu, J. Robaeys, J. Vandermarliere, J. Sucaet, A. Verkindere (46’ S. Gantois), M. Demets (77’ A. Decock), M. Ferreira De Sousa (81’ M. El Hajji), S. Himpe, K. Serpieters.
Volgende competitiematch: zondag 22 december 2019, om 15.00 u., KVK Westhoek – RC Gent. Supporters op post.