08/04/18

FC Gullegem - KVK Westhoek 0 - 3

Zaterdag 7 april 2018, FC Gullegem – KVK Westhoek 0 – 3
KVK soeverein naar 0 – 3

Voor de 27e wedstrijd van het seizoen trok KVK voor een avondmatch naar de Poezelhoek te Gullegem. FC Gullegem met 34 punten uit 26 wedstrijden staat op de 10e plaats in het klassement en boekte reeds 10 zeges. Met 14° C voelde het als een zomerse avond. Het kunstgrasveld lag erbij, zo vlak als een tafel. Ongewild bleef die vervelende nederlaag in Temse nog een beetje in het achterhoofd hangen. Welkom in het “SupraBazar” - stadion, blokletterde het reuzengrote paneel boven de staantribune.   

Met 2 schitterende doelpunten (J. Robaeys en K. Ternier) nog vóór de rust, bouwde KVK al enige zekerheid in. De thuisploeg speelde het spel goed mee, maar kwam niet tot uitgesproken scorekansen. Toch lieten D. Debouver en A. Ntambue, 2 vaardige FC - aanvallers, de KVK - defensie niet met rust. Midden de 2e helft liep KVK uit tot 0 – 3, maar moest KVK - doelman, J. Dumesnil, daarna al zijn kunnen tonen om D. Debouver en A. Ntambue het scoren te beletten. Het voetbalspel, de vlotte zege, het enthousiasme: heel knap voetbalwerk, KVK.   

Eerste helft. In de 5e minuut was het al prijs. J. Vandermarliere schoof het leer op rechts door naar J. Robaeys die controleerde, keek en de bal in de korte kruishoek hard binnen prikte, 0 – 1. Een ware voltreffer in een dolle KVK - start. Drie minuten later serveerde J. Vandermarliere de bal in de looprichting van J. Sucaet die in één tijd van dichtbij naast de dichte paal besloot. G. Delannoy spurtte door tot aan de doellijn, trok het leer terug naar het centrum voor doel, waar K. Ternier de FC - doelman, B. Vanderbeken, tot een indrukwekkende parade dwong (21’). Op het halfuur centerde J. Sucaet vanaf de hoekschopvlag en vond het hoofd van K. Ternier die, volledig vrij, het leer over doelman B. Vanderbeken onder de doellat binnenkopte, 0 – 2. De FC - doelman stond als aan de grond genageld. De Gullegemse doelman redde, na ingooi, een geweldig schot van G. Delannoy (43’) en een poging van L. Hugelier scheerde rakelings naast de verste paal (44’). Kort vóór de rust trok J. Hempte de bal voor doel die voorbij de breedte-as van het KVK - doel vloog, buiten bereik van drie aanstormende FC - aanvallers (45’).       

Tweede helft. Een snel en snedig FC Gullegem kwam uit de kleedkamers en oefende gedurende een dik kwartier zware druk uit op het KVK - doel. De eigen verdediging reageerde koel, secuur en onwrikbaar. Toch beukte een vlugge A. Ntambue op de rechterflank van de KVK - defensie, drong door en KVK - doelman, J. Dumesnil klopte zijn gevaarlijk voorzet - schot uit het doelvlak (53’). Aan de overkant belandde een streep van de voet van L. Hugelier op de paal (62’). A. Embrechts serveerde met een uitstekende dieptepas op G. Delannoy die op zijn beurt J. Sucaet wist te bereiken. De KVK - middenvelder aarzelde, noch vroeg het en knalde het leer via de vingertoppen van de uitgekomen B. Vanderbeken, heerlijk hoog in het FC - doel, 0 – 3 (67’). FC Gullegem kon het niet aanzien en reageerde met twee dreigende aanvallen. D. Debouver, goed diep gestuurd en alleen opdagend voor de KVK - doelman, faalde. Met een kattensprong duwde J. Dumesnil zijn doelpoging in hoekschop (69’). Ook de grillige A. Ntambue ontglipte aan de KVK - defensie. Hij dook alleen op voor de eigen doelman, die goed plat ging en met een uitstekende reflex zijn doel schoon hield (76’). KVK liet niets aan het toeval over en controleerde het spel tot het einde van de partij.

KVK speelde weer eens een heel voortreffelijke partij voetbal en vooral plukte de vruchten van haar inzet. Drie speeldagen voor het einde van de competitie bereikt de eigen ploeg de vooropgestelde, wenselijke 45 punten. Dit moet voldoende zijn om KVK in de linker kolom van het klassement te houden. Volgende week komen de Spartanen uit Petegem op bezoek. Zij stonden wekenlang dominant op de eerste plaats in het klassement, maar met 11 punten uit de 7 laatste matchen (3e periodekampioenschap) zijn ze teruggevallen naar de derde plaats in de algemene rangschikking. Een nieuwe kans voor KVK om te scoren? Ciao.   

Doelpunten: [5’] J. Robaeys, 0 – 1; [30’] K. Ternier, 0 – 2; [67’] J. Sucaet, 0 – 3.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere, G. Delannoy (88’ M. El Hajji), J. Sucaet, P. Vangheluwe (82’ J.F. Somay), N. Deloof, M. Sahuke. Wisselspelers: S. Flandrinck, J.F. Somay, M. Desmet, M. El Hajji.
Volgende competitiematch: zondag 15 april 2018 om 15.00 u., KVK Westhoek – FC Sparta Petegem. Supporters op post.