26/03/18

SV Temse - KVK Westhoek 4 - 2

Zaterdag 24 maart 2018, SV Temse – KVK Westhoek 4 – 2
Van 0 – 2 in 40 minuten naar 4 – 2 in 20 minuten.

Temse, een Oost - Vlaamse gemeente, ligt aan de linkeroever van de Schelde. De afspraak voor deze zaterdagavondmatch was in het Sportcentrum Fernand Schuerman aan de Schoolstraat, waar in 2010 een nieuwe zittribune werd gebouwd. SV Temse staat op de 8e plaats in het klassement, nog net in de linker kolom met 36 punten uit 25 wedstrijden.    

KVK kwam in de prille aanvangsminuten op voorsprong met een kopbaldoelpunt van S. Misiatu. Het spel evolueerde aan een verschroeiend hoog tempo en geen wonder dat het aantal reële doelkansen achterwege bleef. Toch zag G. Delannoy het gaatje bovenin het kader van het Temse doel en plofte daar KVK’ s tweede doelpunt in. Tijdens de tweede helft serveerde SV Temse van de andere koek. De thuisploeg bracht na de rust een zekere S. Glouftsis in, een Belgische voetballer van Griekse origine die op 36 jarige leeftijd nog volop in de spits opereert. En hoe? Heel die tijd ging hij als een ware gesel te keer op de KVK - verdediging. Tussen de 66e en de 86e minuut verliep de score dramatisch voor KVK, van 0 – 2 naar 4 – 2. Het viel in het slotkwartier compleet tegen voor het eigen team. Tegenslag alom. Waar was Dame Fortuna, de Romeinse godin, die de eigen voortreffelijke dominante ploeg de rug had toegekeerd en deed alsof haar neus bloedde?

Eerste helft. G. Delannoy aarzelde en vlamde dan toch van dichtbij op SV - doelman N. Pepermans die het leer in hoekschop sloeg. K. Ternier nam die en S. Misiatu kopte gaaf de 0 – 1 voorsprong binnen (2’). Wat een start! M. Sahuke circuleerde op links vlot voorbij 3 tot 4 belagers, arriveerde in de 16 - zone en knalde op de dwarsligger van het SV - doel (5’). Een splijtende actie van de KVK - spits. In dezelfde minuut, aan de overkant, duwde de ontsnapte A. Kabir de bal nipt naast de verste paal. Na een nieuwe hoekschop vuurde K. Ternier een afvallende bal rakelings over het transversaal (9’). Op het halfuur bouwde de thuisploeg een snelle tegenaanval op en S. Kil trapte de op hem teruggespeelde bal tegen de buitenkant van de verste paal. SV Temse wilde nog voor de rust de gelijkmaker aantekenen. B. Kudimbana vlamde een harde botsende bal in de handen van de goed opgestelde KVK - doelman, J. Dumesnil (38’). En G. Delannoy, randje 16 - zone, trapte tussen twee SV - verdedigers in, het leer in de verste bovenhoek van het Temse doel. Enige aarzeling, doelpunt of niet? Het leer vloog tegen de nettenhaak, bovenaan, achter paal en doellat en sprong terug uit het SV - doel. Maar scheidsrechter D. Schoenmaeckers had de actie van nabij gevolgd en keurde het doelpunt goed, 0 – 2 (42’). Het was even happen naar adem na zo’ n buitensporige eerste helft, ook voor de meegereisde bestuurders en supporters.         

Tweede helft. Verwonderlijk dat KVK meteen onder hevige SV - druk kwam en eigenlijk niet uit de omknelling wegraakte. Eerst kwam er nog een vlotte actie tussen S. Misiatu en K. Ternier die het leer in de loopbaan van de opgerukte G. Delannoy stuurde, maar de KVK - middenvelder trapte het leer centimeters naast de verste paal (59’). En J. Sucaet probeerde het met een schot - gelobde bal die over de verste hoek van het SV - doel vloog (62’). Een snelle tegenaanval van de thuisploeg bracht het leer bij B. Kudimbana die de bal laag in de verste hoek van het KVK - doel trapte, 1 – 2 (66’). Aan de overkant en op voorzet van K. Ternier, stiftte G. Delannoy het leer nipt over de doellat (68’). KVK’ s offensieve intenties stuitten op brute pech. Een kwartier voor het einde van de match kwam een voorzet van B. Kudimbana bij de aanstormende S. Glouftsis terecht die het leer aan de eerste paal laag en hard in de korte hoek van het KVK - doel binnentrapte, 2 – 2 (74’). De vele aanvallende inspanningen bij de eigen ploeg, leverden geen resultaat op. Het leek alsof de moed eruit was en dat spelers en entourage de bui toen al zagen hangen. Door balverlies op het KVK - middenveld, bemachtigde Kabir de bal en rukte alleen op. Hij stuurde het leer te gemakkelijk laag onder de grijpende armen van de vallende KVK - doelman in de verste hoek van het doel, 3 – 2 (77’). Ontreddering troef en wat nu KVK die zo heersend de wedstrijd had gestuurd? KVK reageerde onverdroten. De keurig gegeven vrije trap en het schot op afstand van K. Ternier werden door de Temse doelman, N. Pepermans, met klasse uit zijn doel geweerd (82’). S. Misiatu kopte een voorzet vanuit het middenveld door tot bij de vrijstaande A. Embrechts op enkele meters van de tweede paal. De KVK - verdediger met de gelijkmaker aan de voet, devieerde het leer onbegrijpelijk naast het halflege SV - doel (83’). Een verre voorzet bracht de bal in de voeten van de ingevallen D. Rufai die niet aarzelde en het leer op de paal kogelde. De rebound botste tegen het hoofd van de verraste J. Robaeys en vloog het KVK - doel in, 4 – 2 (86’). 

De voetbalgoden konden het niet meer aanzien, pakten hun koffers en sloegen op de vlucht. Zo dominant en inventief KVK heel de wedstrijd had geacteerd, zo toevallig viel ook het geluk in de schoot van de thuisploeg. Niemand wist echt de plotse terugval van de eigen ploeg te verklaren, tenzij door tegenslag. KVK had gestreden en de veldslag verloren. SK St.-Niklaas, KVK’ s naaste concurrent sprokkelde 1 punt thuis tegen leider FC Sparta Petegem, waardoor de Klazenaars KVK nu met 1 punt voorafgaan in het klassement. Volgende week is het Pasen en nemen de ploegen uit 2A een laatste adempauze voor het definitieve einde van de reguliere competitie van start gaat.    

Doelpunten: [2’] S. Misiatu, 0 – 1; [42’] G. Delannoy, 0 – 2; [66’] B. Kudimbana, 1 – 2; [74’] S. Gouftsis, 2 – 2; [77’] A. Kabir, 3 – 2; [86’] D. Rufai, 4 – 2.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere, G. Delannoy, J. Sucaet, S. Misiatu, N. Deloof (81’ G. Loisel), M. Sahuke (71’ Y. Loisel). Wisselspelers: S. Flandrick, J.F. Somay, G. Loisel en Y. Loisel.
Volgende competitiematch: zaterdag 7 april 2018 om 19.30 u. FC Gullegem – KVK Westhoek. Supporters op post.