12/03/18

SK St.-Niklaas - KVK Westhoek 0 - 3

Zaterdag 10 maart 2018, SK St.-Niklaas – KVK Westhoek 0 – 3
Vijfsterrenprestatie bekroond met droge 0 – 3 zege.

SK St.-Niklaas werkt haar thuiswedstrijden af, meestal op zaterdagavond, in het Stedelijk Sportcentrum aan de Meesterstraat 120 te Sint - Niklaas. De Waaslanders zijn de subtop binnengeslopen en bekleden de 5e plaats met 39 punten uit 23 wedstrijden, waarmee ze KVK met 1 plaats en 1 punt voorafgaan. Heel kleine verschillen, maar de traditie spreekt niet altijd in het voordeel van de eigen ploeg. Zo verloor KVK op zondag 29 oktober 2017 op eigen veld nog met zware 0 – 3 cijfers van een sterke Waaslandse formatie. Kan KVK vanavond de Sint-Niklazenaars het vuur aan de schenen leggen en haasje-over-doen in het klassement? Het zou een huzarenstukje zijn.           

“Daar komen de gladiatoren vanuit de spelerstunnel het veld opgelopen”, kondigde de microman aan. En vanaf de eerste minuut van de match tot een stuk in de blessuretijd deelde KVK gretig de lakens uit. Er stond geen rem, geen maat op de KVK - aanvalslust en de Klaasjes zagen bij momenten alle kleuren van de regenboog. 0 – 2 aan de rust met 2 doelpunten van uitstekende makelij van G. Delannoy, telkens na goed voorbereidend offensief voetbalwerk. Geweldig aanvalswerk van de thuisploeg na de rust, in de kiem gesmoord door A. Embrechts die aandringende K. Verspeeten bedwong en L. Hugelier die de ingevallen B. Londot feilloos afstopte. De SK - defensie werd langs alle hoeken en kanten bestookt, maar plooide voorlopig niet. Toen de opgerukte G. Loisel in de blessuretijd uit volle kracht de verste kruishoek van het SK - doel trof, was de zege een feit. Dit is een vijfsterrenprestatie, KVK en de droge 0 – 3 cijfers zijn een bekroning van collectief efficiënt en modern voetbal.          

Eerste helft. SK - spits K. Verspeeten kopte een inzenden vanop rechts veel te zwak en naast de verste paal van het KVK - doel (6’). J. Sucaet, in uitstekende doen vandaag, vluchtte naar rechts en stuurde zijn voorzet laag in de voeten van G. Delannoy die het leer in één tijd een meter over het SK - doel vlamde (12’). Een één - twee beweging tussen M. Sahuke en G. Delannoy loodste laatstgenoemde doorheen de opgeschrikte SK - defensie. G. Delannoy schoof het leer onder SK - doelman, J. Merckx, subtiel binnen, 0 – 1 (16’). Ook G. Delannoy stuurde K. Ternier door de wankele thuisdefensie, maar de bedrijvige middenvelder liftte de bal naast de kruishoek (31’). Aan de overkant kreeg K. Verspeeten, de sterkste Klazenaar, een afvallende bal in zijn bezit, randje kleine 16 meter zone, maar zijn schot blokte af in de KVK - defensie (35’). KVK voetbalde voor een tweede doelpunt. De lage voorzet van J. Vandermarliere kliefde de SK - defensie en de goed gevolgde G. Delannoy stak het leer vrij gemakkelijk naast de hulpeloze SK - doelman J. Merckx tegen de netten, 0 – 2 (42’). Twee beslissende doelpunten die het oordeel over de thuisploeg zouden vellen.              

Tweede helft. Geweldige druk van de Waaslanders, direct na de rust, maar zonder gevolgen. A. Embrechts bedwong de doorgebroken K. Verspeeten met een faire tackle (48’). Ook L. Hugelier stopte de ontsnapte en ingevallen B. Londot feilloos af (53’). En 1 minuut later kreeg M. Sahuke op voorzet van K. Ternier de vrije ruimte. Maar de aan de tweede paal wachtende G. Delannoy zag M. Sahuke’ s strakke voorzet aan de zijlijn buitenrollen (54’). De match ontbrandde in alle hevigheid. Scheidsrechter T. De Keyzer liet een onvoorspelbare indruk na en wilde kost wat kost, spijts enkele grove overtredingen, de kaarten op zak houden. Op de rechterflank van het veld liftte M. Sahuke de bal over zijn hoofd in de richting van de centraal weg spurtende G. Delannoy. De aalvlugge middenvelder, eens oog in oog met doelman J. Merckx, tikte  het leer naast de verste paal. Wat een kans! Een spervuur van schoten op het Waaslandse doel ontwikkelde zich uit KVK’ s aanvalslust. SK doelman, J. Merckx, ranselde gerichte schoten van J. Sucaet (78’) en Y. Loisel (79’) uit zijn doel. Een langgerekte zweefsprong was nodig van de SK - doelman, om een vrije trap van K. Ternier uit zijn doel te houden (84’). De frisse G. Loisel die in de 80e minuut zijn broer Yohann was komen vervangen, recupereerde op de rechterflank van het veld het leer en stormde op het vijandige doel af. Eens in het zicht van de strafschopzone, vuurde hij uit volle kracht het leer in de verste bovenhoek van het SK - doel, 0 – 3 (92’). Deze score was de perfecte weergave van de veldbezetting, de gedrevenheid en spelkwaliteit die heel de match door in het voordeel van de eigen ploeg waren. Proficiat KVK!     

Een huzarenstukje? Het was zoveel meer dan dat, want ook de KVK - entourage was met een bang hartje naar het Waasland getrokken. Deze overtuigende zege zal ongetwijfeld de moed, het enthousiasme en het geloof in eigen kunnen in eigen rangen aanscherpen om volgende week SE Winkel Sp. partij te geven. Ciao!     

Doelpunten: [16’] G. Delannoy, 0 – 1; [42’] G. Delannoy, 0 – 2; [92’] G. Delannoy, 0 – 3.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, J. Vandermarliere, G. Delannoy (73’ S. Misiatu), J. Sucaet, N. De Loof, M. Sahuke (86’ J.F. Somay), Y. Loisel (80’ G. Loisel). Wisselspelers: T. Derein, J.F. Somay, S. Misiatu, G. Loisel.
Volgende competitiematch: zondag 18 maart 2018, om 15.00 u. KVK Westhoek – SE Winkel Sp. Supporters op post.