05/03/18

KVK Westhoek - Rupel Boom FC 1 - 3

Zondag 4 maart 2018, KVK Westhoek – Rupel Boom FC 1 – 3
Titelfavorieten bevestigen, KVK lost de rol. 

Rupel Boom FC schaart zich samen met FC Mandel United en SE Winkel Sp. in de kleine subtop van het klassement, direct achter het voorlopig ongenaakbare FC Sparta Petegem met 7 punten voorsprong op het vermelde trio. KVK Westhoek met 38 punten uit 22 wedstrijden volgt op precies 10 punten van de leider. Voor KVK breekt een zware periode aan in de competitie met verplaatsingen naar St.-Niklaas, Temse en Gullegem. In het eigen Crackstadion staan confrontaties gepland met de top-drie uit het klassement, vandaag tegen Rupel Boom FC, op zondag 18 maart 2018 tegen SE Winkel Sp. en tenslotte op zondag 15 april 2018 komen de Spartanen uit Petegem op bezoek. De komende anderhalve maand valt het klassement in 2A - Amateur in een beslissende plooi.

Met een krachtige kopstoot van M. Sahuke kwam KVK vrij vroeg op voorsprong. Een veelbelovende start, maar KVK kon de voorsprong niet verder uitbouwen. KVK viel stil. K. Ternier zag zijn goed getrapte penalty gestopt door de Boomse doelman halverwege de eerste helft. De bezoekers kwamen op gelijke hoogte na een gedeeltelijk mistasten van doelman J. Dumesnil op een hoge bal na een vrije trap. Het bleef spannend en beide teams leverden degelijk voetbal, ook tijdens de tweede helft. De ploeg- en spelmaturiteit van geel - zwart gaven blijkbaar de doorslag. De Rupeljongens sloten heel het centrale gedeelte voor hun doel oordeelkundig af en hun tegenaanvallen moesten de zwakheden in het KVK - verweer blootleggen. En zo was het, want op het uur stond het 1 – 2 en een kwartier voor affluiten zelfs 1 – 3 telkens na kleine twijfels of tekortkomingen in de eigen organisatie.

Eerste helft. KVK ontketende forse druk op het Boomse doel tijdens de aanvangsminuten. Op hoekschop van K. Ternier kopte M. Sahuke krachtig de 1 – 0 voorsprong onhoudbaar in het dak van het FC - doel (7’). En op voorzet van A. Verkindere scheerde een tweede kopstoot van de jonge KVK - spits de doellat (11’). Aan de overkant vertrok een voorzet van N. Spaenhoven laag tot aan de tweede paal en de toesnellende J. Adesanya keilde vallend het leer op de doellat (14’). Op het kwartier vuurde J. Adesanya nog eens keihard op de vuisten van J. Dumesnil, randje 16 zone. K. Ternier stuurde de vluchtende M. Sahuke diep die vanuit een scherpe hoek het leer in de lengterichting over de doellat schoof (19’). G. Delannoy, met de bal aan de voet en aangetikt in de 16 zone, viel en de scheidsrechter wees naar de stip zonder enig protest van de tegenpartij. K. Ternier koos voor een lage diepe trap, maar FC - doelman, J. Snyders, ranselde het leer uit zijn doel, tot éénieders verbazing. Geen 2 – 0, maar aan de overzijde viel de gelijkmaker, 2 minuten later. De vrije trap van Y. Put viel boven de meute, terwijl J. Dumesnil gedeeltelijk mistastte en J. Adenanya het leer aan de eerste paal hoog in doel kopte, 1 – 1 (25’). Op een verre voorzet van N. Spaenhoven, kwam de snelle D. Doncos, aan de tweede paal, een voetje te kort om te besluiten (28’). K. Ternier zag de hevig spurtende M. Sahuke en bediende hem met een uitstekende doorsteekpas dwars doorheen de bezoekende defensie. M. Sahuke kwam alleen voor FC - doelman, J. Snyders. Beide weken ze dezelfde richting uit en de bezoekende doelman maakte zich uiteindelijk meester van het leer (34’). Neen, een voorsprong vóór de rust zat er voor KVK niet meer in.       

Tweede helft. KVK speelde wel nog goed mee, maar naarmate het verloop van de wedstrijd boette de eigen ploeg in aan creativiteit. J. Meseure, op rechts zwaaide het leer scherp voor doel, in de looprichting van D. Doncos die de bal nipt naast de dichte paal stuurde (55’). Op het uur kwam een inzenden vanaf de linkerflank van het veld voor het KVK - doel terecht. Een onzuiver wegwerken bracht de bal in de voeten van de vrijstaande J. Meseure die de 1 – 2 voorsprong in het open doel trapte (60’). KVK reageerde sprakeloos. J. Meseure regeerde op de rechterflank van het veld. Hij schoof zijn voorzet voor de KVK - defensie in de richting van de mee opgerukte A. Van Hoof die het derde Boomse doelpunt in de verste hoek van het KVK - doel joeg, 1 – 3 (73’). Rupel Boom had geen moeite om de achterste gelederen goed gesloten te houden, hoewel KVK nog moedig bleef aandringen. De energie was op bij beide teams en de wedstrijd kabbelde naar het einde. 

FC Petegem, FC MU Izegem-Ing. en Rupel Boom FC zijn de grote winnaars van het weekend, SE Winkel Sp. en KVK Westhoek de verliezers. Een sterke prestatie was weggelegd voor SK St.-Niklaas die in Sint - Eloois Winkel ging lopen met de zege en KVK van de 5e plaats in het klassement verdringt. Volgende week zaterdag reist KVK naar het Waasland om er SK St.-Niklaas, de ploeg in vorm, partij te geven. Wordt met de 24e wedstrijd van de competitie ook de strijd ingezet voor de ereplaatsen in het klassement?       

Doelpunten: [7’] M. Sahuke, 1 – 0; [25’] J. Adesanya, 1 – 1; [60’] J. Meseure, 1 – 2; [73’] A. Van Hoof, 1 – 3.
KVK - opstelling: J. Dumesnil, A. Embrechts, J.F. Somay, K. Ternier, G. Delannoy (74’ L. Hugelier), S. Misiatu (64’ D. Kouemaha), N. Deloof, A. Verkindere, G. Loisel (68’ J. Sucaet), M. Sahuke, Y. Loisel. Wisselspelers: L. Hugelier, J. Vandermarliere, J. Sucaet, D. Kouemaha.
Volgende competitiematch: zaterdag 10 maart 2018 om 19.30 u. SK St.-Niklaas – KVK Westhoek. Supporters op post.