22/10/18

SE Winkel Sp. - KVK Westhoek

Zondag 21 oktober 2018, SE Winkel Sp. – KVK Westhoek 2 – 0
KVK gaat strijdend ten onder.

Een partij voetbal winnen van SE Winkel Sp. is voor KVK altijd een loodzware opdracht geweest. In het verleden stonden beide ploegen heel dikwijls tegenover elkaar als echte kemphanen in de arena. SE Winkel Sp. begon aarzelend aan de competitie, maar klom gestaag op naar derde plaats in het klassement met 13 punten uit 7 wedstrijden. KVK slaat al enige tijd alarm voor ernstig blessureleed. M. Sahuke, A. Decock en H. Legname ontbraken. A. Verkindere kwam terug met een invalbeurt. Tot overmaat van ramp mocht spelmaker S. Misiatu vanaf de tribune toekijken wegens te veel gele kartons. Kort vóór het treffen, gaf ook J. Robaeys door omstandigheden forfait. Voor deze topmatch zat KVK dus in de rats, in een benarde positie. Hoe zou trainer H. Vandenheede, beperkt in zijn keuzemogelijkheden, zijn elftal opstellen? Biedt het huidig KVK - spelerspotentieel voldoende inzetbaar talent om het hoofd te bieden aan de hevige concurrentie op dit niveau? Met welke kracht of strategie blijft KVK overeind? Strijdend ten ondergaan of toch een puntje proberen mee te graaien aan de Poezelhoek te Gullegem?    

Zomers weer in volle herfsttijd. Kunstgrasveld aan de Poezelhoek te Gullegem. KVK keek vandaag tegen een heel sterke tegenstander aan, een homogeen team, een titelkandidaat. Het was wachten tot het halfuur toen de eerste doelkans, vanuit een stilstaande fase, ook een doelpunt werd. A. Herrera kopte Winkel Sport op voorsprong. SEW verwierf meer balbezit dan KVK, maar beide elftallen hadden aan de rust een verontrustend klein aantal doelrijpe kansen bijeen gevoetbald. Tijdens de tweede helft kwam KVK beter in de match. Toch moest de eigen ploeg toezien hoe gemakkelijk SE Winkel Sp. gebruik maakte van de geboden ruimte. De pas ingevallen Z. Lambo Jr. (Zoon van Zakari Lambo, ex-KVK) bezegelde het KVK - lot met een klasrijk doelpunt in de 70e minuut. KVK’ s onverdroten inzet en gedrevenheid haalden het niet van het voetballend vermogen van de tegenstrever. KVK - doelman B. Londot liet een onberispelijke indruk na en voorkwam erger voor de eigen ploeg.        

Eerste helft. Veel middenveldspel en geen mens te zien in de zone’ s van de waarheid tijdens het eerste kwartier van de match. Daarna devieerde D. Vanhaeren een gemiste bal in de KVK - defensie, van heel nabij over het doelkader (17’). B. Londot sloeg met beide handen een gekrulde vrije trap van A. Herrera uit zijn doelvlak (19’). Een voorzet van K. Ternier kwam aan de overkant op de voet van de aanstormende Y. Loisel terecht die meteen op doel vuurde. De bal ketste echter af op KVK - aanvaller, M. Bah, die de weg versperde voor het openingsdoelpunt (23’). Op hoekschop van S. Oumedjeber, kopte A. Herrera, ongehinderd, het leer hard tegen de netten, 1 – 0 (29’). Y. Loisel, spurtend naar de tweede paal, miste zijn balcontrole volledig nadat M. Bah hem een heerlijke voorzet had geserveerd (37’). Aan de overkant raasde A. Herrera zijn belagers voorbij en trok de bal centraal voor doel. De vrijstaande D. Verhaeren kopte van heel dichtbij het leer onbegrijpelijk in de handen van doelman B. Londot (41’). Rusten na een helft op vrij hoog speltempo.

Tweede helft. S. Oumedjeber kogelde vanaf de 16 - zone rakelings over het KVK - kader (48’). M. El Hajji trok erop uit, snelde zijn belager op links voorbij, maar zijn voorzet centraal voor het SEW - doel, vond geen afwerker (53’). Met wat geluk drong S. Oumedjeber doorheen de KVK - defensie en mikte naar de benedenhoek van het KVK - doel. B. Londot, heel aandachtig, dook en pakte het leer klemvast (65’). De pas ingevallen Z. Lambo Jr. zette een geslaagde één - twee beweging op met SEW - spelmaker, S. Oumedjber. De jeugdige, talentrijke Z. Lambo - zoon liet het daar niet bij en plofte het leer met een heerlijke trap in de kruishoek van het KVK - doel, 2 - 0 (70’). Het beslissend moment in de match viel met een 18 karaats doelpunt. Kort daarop rukte Z. Lambo Jr. gezwind op, bediende A. Herrera wiens gelobde bal rakelings over het KVK - kader verdween (74’). Toch nam een moedig KVK het slotkwartier voor haar rekening. J. Sucaet kon geen gebruik maken van een misverstand in de SEW - defensie. Hij stuurde zijn gelobde bal vanuit een zeer scherpe hoek centimeters over het lege vijandige doel. En aan de overkant, toonde de KVK - portier zich weer eens met een sublieme redding op een poging van S. Oumedjeber na een voorzet van Y. Souleymane (86’). In een verwarde fase voor het Winkelse doel, veegde M. Voskanian, de bal voor de doellijn weg (88’). In de slotfase van de match knalde de voortreffelijk ingevallen A. Verkindere – na maandenlange afwezigheid – vanop 20 meter strak op de paal (89’). En ook de ingevallen G. Loisel kon in blessuretijd met een hard schot de Winkelse doelman, S. Dhoest, nauwelijks nog bedreigen (91’).                   

KVK deed wat het kon, streed, maar ging ten onder. De inzet en gedrevenheid hielpen de eigen ploeg evenmin aan het verdiende eer reddend doelpuntje. Niet getreurd, de KVK - entourage is er stellig van overtuigd dat de eigen ploeg volgende week thuis orde op zaken zal stellen tegen FC Eppegem. FC Mandel United stoot OSC Wijgmaal van de troon en met haar zege komt SE Winkel Sp. op de tweede plaats in de stand. Ook FC Sparta Petegem dringt zich op. KVK met 4 zege en 4 nederlagen, in gezelschap van SCT Menen, zakt weg naar de 6e plaats in het klassement. Voor de eerste ronde in 2A wordt het spannend als nooit tevoren. De ploegen in de linker kolom hangen als de druiven in een tros aan mekaar. Ciao.     

Doelpunten: [29’] A. Herrera, 1 – 0; [70’] Z. Lambo Jr., 2 – 0.   
KVK - opstelling: B. Londot, A. Embrechts, M. Bah (75’ G. Loisel), K. Ternier, J. Vandermarliere, J. Sucaet, M. El Hajji (67’ A. Verkindere), P. Vangheluwe, F. Petitpretz, N. De Loof, Y. Loisel. Wisselspelers: G. Lemaire, J. Vanderhaeghe, A. Verkindere, G. Loisel.
Volgende competitiematch: zondag 28 oktober 2018 om 15.00 u. KVK Westhoek – FC Eppegem. Supporters op post.

Volgende match 24/03/19 om 15:00
K. VK Westhoek
K. SK Ronse
Vorige Matchen
K. FC Eppegem - K. VK Westhoek
0 - 2