26/02/18

OLSA Brakel - KVK Westhoek 1 - 1

Zaterdag 24 februari 2018, OLSA Brakel – KVK Westhoek 1 – 1
Eerlijke puntendeling aan de Dender.

Voor de 22e match van de competitie trok KVK naar Brakel, gelegen aan de rand van de provinciegrens van Oost - Vlaanderen met Henegouwen. Missen kan niet meer, Brakel ligt in de Vlaamse Ardennen, in de Denderstreek en grenst aan de Zwalmvallei. De schaarse KVK - supporters trotseerden de bijtende kou. De ijzige wind trok door de tribune en keerde terug, heel de match door. Brrr. OLSA, in de middenmoot van de rechterkolom, met 28 punten uit 21 wedstrijden, wilde nog wat punten sprokkelen om zich definitief veilig te stellen. KVK van haar kant, wist van een niet gemakkelijke verplaatsing en beoogde haar positie in de subtop te verstevigen. Echter geen van beide ploegen slaagde in haar opzet.

Eerste helft. De beste remedie tegen de bittere kou was een snelle start van de wedstrijd. Maar de slordigheden en verkeerde passing stapelden zich op, bij beide ploegen. Na een actie van Y. Loisel kreeg M. Sahuke de kans om te besluiten, maar zijn schot miste het doel (13’). Op het kwartier zette OLSA een snelle  tegenaanval op via M. Achahbar die A. Van den Boss bediende, maar die miste een halve kans. Twee minuten later lanceerde Y. Loisel een voorzet naar zijn broer G. Loisel die onbeheerst hoog over het doel trapte (17’). En toch hing een doelpunt in de lucht. KVK verdedigde slap, M. Achahbar recupereerde het leer en besloot vanaf de rand van het strafschopgebied overhoeks in het KVK - doel, 1 – 0 (19). KVK nam de wedstrijd nu in handen en op hoekschop miste M. Sahuke, vanop een tiental meter van het vijandige doel, een reuzenkans voor de gelijkmaker (29’). Het leer schoof naast het doel. 

Tweede helft. Het lichte KVK - overwicht resulteerde niet in kansen. Het warmste moment in de match kwam er toen S. Misiatu de bal diep stak op de fel spurtende M. Sahuke. De KVK - spits nam de hele OLSA - defensie in snelheid, inclusief doelman J. Otte en drukte het leer tegen de netten, 1 – 1 (53’). J. Otte pakte de harde schuiver van J. Sucaet (75’). Wat later trakteerde M. Achahbar KVK - doelman J. Dumesnil op een gevaarlijke vrije trap, maar die liet zich niet verrassen (78’). Het leek alsof de Brakelaars het lieten afweten. Een ver schot van S. Misiatu belandde in de handen van J. Otte (82’). En de OLSA - doelman greep vijf minuten voor affluiten een gelobde bal van D. Kouemaha. In die periode forceerden de Denderjongens hun aanval met schoten uit de tweede lijn, maar geen enkel kwam tussen de palen terecht.        
Met dank aan J. Debusschere voor de toegezonden notities van de match.

KVK - opstelling: J. Dumesnil, J. Robaeys, Embrechts, N. De Loof, J.F. Somay, S. Misiatu, J. Vandermarliere (62’ J. Sucaet), K. Ternier, Y. Loisel (D. Kouemaha), G. Loisel (46’ G. Delannoy), M. Sahuke. Wisselspelers: L. Hugelier, G. Delannoy, D. Kouemaha, J. Sucaet.
Volgende competitiematch: zondag 4 maart 2018 om 15.00 u., KVK Westhoek – Rupel Boom FC. Supporters op post.