25/11/19

KSV Temse - KVK Westhoek

Zaterdag 23 november 2019, KSV Temse – KVK Westhoek 0 – 1
Sterke collectieve prestatie, KVK.

KSV Temse stond op de 11e plaats in het klassement met dubbel zoveel punten (14) als de eigen ploeg en boekte tot dusver, hoewel negatief, een beter doelpuntensaldo. Als hekkensluiter was KVK Westhoek dus weer verwittigd en wilde in het mooie Fernand Schuerman stadion, tot het uiterste gaan, tot de laatste snik een verbeten strijd leveren om de zege binnen te halen. Trainer P. De Vos meldde zich ziek en moest noodgedwongen het roer overlaten aan T2, Dominique Cauwelier. De raad van bestuur wenst P. De Vos een spoedig herstel toe. M. El Hajji, hersteld van zijn blessure, nam plaats op de bank en A. Verkindere kwam na een lange revalidatie terug met een overtuigende invalbeurt, een kwartier voor affluiten.

Kil, droog en aangenaam voetbalweer op een uitstekende groene mat. De twijfel zat er diep in voor beide ploegen, precies 2 bange hazen zonder dat er nochtans jagers met fijne hagel in de buurt waren. Liever niet winnen dan verliezen, leek het devies. Tijdens de eerste helft ontwikkelde KVK enkele fraaie combinaties op de mat, maar de zuiverheid in de laatste pas ontbrak maar al te vaak. Toch waren we getuigen van een vijftal open doelkansen die door de eigen jongens jammerlijk niet werden benut. KVK deed te weinig met haar vlot spel en goed uitgespeelde kansen. De meegereisde supporters vreesden dan ook het ergste, namelijk dat de eigen ploeg eerder vroeg dan laat het deksel op de neus zou krijgen. Het spelbeeld tijdens de tweede helft was niet anders. KVK voetbalde weer een vijftal heel rijpe doelkansen bijeen en wist in de 65e minuut uiteindelijk te scoren, met een kopbaldoelpunt van M. Demets. De thuisploeg reageerde meteen met forse druk, maar kwam niet verder dan een schot op de doellat van F. Ngoma. Het was de eigen ploeg die heel tevreden en met opgeheven hoofd het veld kon verlaten, na een sterke collectieve prestatie.          

Eerste helft. De eerste pogingen kwamen van de bezoekers. Daarna viel de Temse motor stil. KVK - doelman, D. Olievier, raapte de doelpoging van H. Hamzah gemakkelijk op (5’). S. Laurens recupereerde een bijna verloren bal, randje 16 - zone, kogelde maar de KVK - portier had een machtige reflex in huis om het leer te keren (7’). Toen begon het KVK - kansenfestival. J. Robaeys stuurde S. Gantois de diepte in die met een gave voorzet de aanstormende J. Sucaet bediende. De middenvelder leverde aan de tweede paal een gekraakt schot af (25’). S. Himpe bediende S. Gantois die in een draaiende beweging een onverwacht schot afleverde, door Temse - doelman C. Nunez uit de benedenhoek van zijn doel geranseld (29’). M. Demets bemachtigde het leer en bereikte de vluchtende S. Gantois aan de tweede paal. De onfortuinlijke aanvaller knalde voor een open doelmond pal op doelman C. Nunes (34’). S. Gantois sloeg op de vlucht, leverde een gemeten voorzet af en M. Demets dook onder de bal door in de kleine rechthoek (37’). De bedrijvige S. Gantois serveerde op de inlopende J. Vandermarliere een panklare bal die de middenvelder van heel dichtbij nog in het zijnet knalde (41’). Hemeltjelief, wat een doelkans! J. Vandermarliere greep zich naar de haren. En in de slotminuut van de eerste helft keerde M. De Sousa Ferreira een kopbal van K. Agar gelukkig van de doellijn weg. KVK deed veel te weinig met haar vlot aanvalsspel en haar goed uitgespeelde doelkansen.   

Tweede helft. Ook in de tweede wedstrijdhelft was het nerveus uitkijken naar een KVK - doelpunt. S. Gantois stak het leer op M. Demets die te ver uitweek en het leer naast de verste paal stuurde (50’). Omgekeerd nu, bereikte M. Demets met een diepe bal de spurtende S. Gantois die zich centraal liet insluiten door twee vijandige verdedigers en zijn kans verprutste (54’). M. Demets, op rechts, serveerde het leer op de inlopende J. Vandermarliere die nu onbesuisd over de Temse - doellat knalde. Weer ging een open doelkans verloren. En nog steeds geen nieuws van het Temse - front. De goed genomen harde vrije trap van M. Demets (25 meter) kwam recht in de handen terecht van doelman C. Nunez (62’). SV Temse kwam even uit de omknelling vrij toen M. Siali rond M. De Sousa Ferreira heen draaide en over de dichte kruishoek besloot (64’). Het zo verlossende doelpunt was in de maak toen M. De Sousa Ferreira een vrije trap voor het Temse - doel trok en de opverende M. Demets krachtig binnenkopte, 0 – 1 (65’). De reactie van de thuisploeg was heftig maar van korte duur. De oprukkende F. Ngoma kogelde onverwacht de bal op de KVK - doellat en A. Luyckx duwde de rebound binnen, helaas voor zijn ploeg, in buitenspel positie (71’). SV Temse voerde de druk op, zonder evenwel rekening te houden met de gevaarlijke KVK - tegenaanvallen. Zo besloot J. Sucaet op verdediger S. Laurens, na een uitstekende voorzet van de ingevallen A. Verkindere (87’). A. Verkindere besloot na zijn korte solo - actie nog op de Temse - doelman (88’). En ook de ingevallen J. Berlaen verdubbelde voor KVK nog bijna de score in de blessuretijd.       

Proficiat aan T2, Dominique Cauwelier voor zijn gedurfde, maar eenvoudige aanpak. Hij vormde de KVK - verdediging om tot een stug blok van waaruit elke tegenaanval vertrok. “De betrokken spelers namen hun verantwoordelijkheid en voerden de meegegeven opdrachten tot in de puntjes uit”, verklaarde interim - trainer D. Cauwelier achteraf. Daarmee had de thuisploeg geen rekening gehouden en kwam onaangenaam verrast en bleekjes uit de strijd. De winst die KVK weliswaar 3 punten oplevert, betekent maar een kleine stap voorruit in het klassement. KVK komt weg van de laatste plaats in de stand maar houdt slechts één puntje voorsprong op de verliezers van vandaag: FC Merelbeke, FC VW Hamme en SCT Menen. Een overtuigende herstart op een nog lang af te leggen parcours? Ciao.   

Doelpunten: [65’] M. Demets, 0 – 1.
KVK - opstelling: D. Olievier, A. Jansen Da Silva, J. Robaeys, J. Vandermarliere, J. Sucaet, F. Petitpretz, S. Gantois (84’ J. Beirlaen), M. Demets (89’ M. Kirilov), M. De Sousa Ferreira, S. Himpe (74’ A. Verkindere), K. Serpieters. Wisselspelers: M. Kirilov, J. Beirlaen, M. El Hajji, A. Verkindere. 
Volgende competitiewedstrijd: zondag 1 december 2019 om 15.00 u. KVK Westhoek – FC Mandel United. Supporters op post.  

Volgende match 22/02/20 om 20:00
SK Sint-Niklaas
K. VK Westhoek
Vorige Matchen
K. VK Westhoek - K. SV Oudenaarde
4 - 3