18/11/19

KVK Westhoek - KSC Dikkelvenne

Zondag 17 november 2019, KVK Westhoek – SC Dikkelvenne 1 – 3
KVK met rode lantaarn na fatale eerste helft.

SC Dikkelvenne, net in de rechterkolom met 3 overwinningen en 3 gelijke spelen, oogstte 12 punten en staat op de 10e plaats in het klassement. De Oost-Vlamingen voetbalden tot dusver een negatief doelpuntensaldo bijeen van 3 eenheden. KVK moet heel wat mindere gegevens voorleggen en toch koesterde haar entourage de stille gedachte dat er in deze match “iets te rapen viel”.  

Heel mooi weer met een zomerse zon en een veld in lentegroen, het gedroomde kader om in volle herfst een sterke partij voetbal te laten zien. Maar wat konden we verwachten van de eigen ploeg na een uiterst moeilijke eerste periode van de competitie, om maar te zwijgen over alweer de niet-beschikbaarheid van enkele titularissen? Na het gelijkspel in Menen was KVK Westhoek immers naar een gedeelde laatste plaats van het klassement verdreven. Vandaag combineerde KVK een klein kwartier uitstekend, maar geraakte nauwelijks in de 16 - zone, omdat het ritme ontbrak in haar offensief spel. En dat hadden de bezoekers door. In nauwelijks een halfuur tijd liepen ze uit tot 0 – 3. De wedstrijd was gespeeld en symbolisch of niet maar in die periode weigerde de stadionklok elke verdere medewerking. De tweede helft was een maat voor niets. Toch scoorde J. Vandermarliere het eer reddende doelpunt vanop de stip.

Eerste helft. Een schot met botsende bal van M. Vercauteren kwam in de handen terecht van de KVK - doelman (9’). KVK speelde het spel goed mee, maar liet zich verrassen. Een mooie voorzet vanop links belandde centraal voor doel en de vrijstaande M. Vercauteren tikte tot zijn eigen verwondering het leer gemakkelijk tegen de netten, 0 – 1 (12’). KVK’ s mooiste actie kwam tot stand toen J. Vandermarliere de op links spurtende M. Kirilov bediende die inzond. Doelman M. Van Goethem sloeg zwevend het voorzetschot uit de verste hoek van zijn doel (26’). C. Laerenbergh bemachtigde het leer, spoorde moederziel alleen in de richting van het KVK - doel en plofte zijn 20 meter - schot in de verste kruishoek van het KVK - doel, 0 – 2 (27’). Wat een doelpunt! De bezoekers waren niet meer te houden. K. Van Hoevelen kopte de vrije trap van M. Vercauteren in de handen van de attente D. Olievier (32’). Opnieuw liet de KVK - defensie zich beetnemen toen een ingezonden bal, weer vanop links, aan de tweede paal door de slimme Q. Panneel rustig werd binnengetrapt, 0 – 3 (43’). Aan de rust trok menig toeschouwer de kantine in met gefronste wenkbrauwen. De droom verdween en de entourage zag de bui al hangen. Enkel een kopje koffie en een gebakje konden enig soelaas brengen.     

Tweede helft. Trainer P. Devos wilde het tij kost wat kost doen keren en stuurde met J. Beirlaen, A. Jansen Da Silva en K. Serpieters, drie wissels het veld in. KVK forceerde aanvankelijk wat druk en G. Van Eecke duwde de dribbelende S. Gantois tegen het gras in het penaltygebied. J. Vandermarliere zette de elfmeter beheerst om, 1 – 3 (64’). S. Gantois leek de aansluitingstreffer aan zijn voet te hebben toen hij van heel dichtbij op doel besloot. SCD – doelman, M. Van Goethem reageerde bliksemsnel en sloeg het leer uit zijn doelvlak (68’). Op voorzet van J. Sucaet dreigde J. Beirlaen te scoren, maar de SCD - doelman klemde het leerde net voor de doellijn (82’). Q. Panneels voorzet kwam centraal bij de ingevallen A. Balaj terecht die zijn directe harde poging via de vingertoppen van KVK - doelman, D. Olievier, in hoekschop zag vliegen (83’). De nerveuze A. Balaj trapte in één tijd een ingezonden bal van M. Vercauteren van dichtbij rakelings over de doellat (88’). KVK was niet meer bij machte de opgelopen schade tijdens de eerste helft, in de tweede helft te herstellen. De eigen ploeg verloor jammerlijk de strijd en ook de broodnodige punten.    

Ook in de tweede periode is de eigen ploeg met 1 puntje op 6 niet goed gestart. Bij momenten kwamen degelijke offensieve acties tot stand, maar die werden dan weer te traag uitgevoerd. De weerbaarheid was bij momenten gebrekkig en de defensie liet zich af en toe betrappen op onzekerheid en het verrassende vijandige positiespel. Sedert een paar weken komen enkele scheuren in het klassement. R. Knokke FC neemt 4 punten voorsprong op de tweede, SV Oudenaarde, en ook bij de overgang van de linker- naar de rechterkolom ligt een verschil van 4 punten. Onderaan bengelt een groep van 5 ploegen met minstens 5 punten achterstand op 11e geklasseerde, SV Temse. Zou KVK volgende week in Temse dan toch kunnen zorgen voor een klein mirakel en de Scheldejongens het vuur aan de schenen leggen? Het zou de start betekenen van herstel of beterschap en nieuwe kracht opleveren. Hopelijk is het kalf nog niet verdronken KVK, maar de put is al behoorlijk diep. Ciao.         

Doelpunten: [12’] M. Vercauteren, 0 – 1; [27’] C. Laerenbergh, 0 – 2; [43’] Q. Panneel, 0 – 3; [64’] J. Vandermarliere, 1 – 3 (penalty).
KVK - opstelling: D. Olievier, M. Kirilov, V. Mahieu, J. Vandermarliere, A. Decock (46’ A. Jansen Da Silva), J. Sucaet, F. Petitpretz, S. Gantois, M. Demets (46’ K. Serpieters), M. De Sousa Ferreira, S. Himpe (46’ J. Beirlaen). Wisselspelers: G. Lemaire, A. Jansen Da Silva, J. Beirlaen, K. Serpieters. 
Volgende competitiewedstrijd: zaterdag 23 november 2019 om 20.00 u. KSV Temse – KVK Westhoek. Supporters op post.  

Volgende match 22/02/20 om 20:00
SK Sint-Niklaas
K. VK Westhoek
Vorige Matchen
K. VK Westhoek - K. SV Oudenaarde
4 - 3