09/10/17

Torhout 1992 KM - KVK Westhoek 0 - 4

Zaterdag 7 oktober 2017, Torhout 1992 KM – KVK Westhoek 0 – 4
KVK op kruissnelheid naar vlotte winst.

Is Torhout 1992 KM – KVK Westhoek hooguit nog een halve derby, toch wordt die confrontatie bijna altijd uitgevochten op het scherp van de snee. Hoewel, op zaterdagavond was nauwelijks van een ware veldslag sprake. De jongens van het Houtland ondergingen de wet van de sterkste en het éénrichtingsvoetbal vierde hoogtij. KVK kogelde erop los en achteraan bleef de deur stevig op slot. Aan de rust stond het al 0 – 2 met doelpunten van J. Sucaet en G. Vandermarliere. In de tweede helft stonden dezelfde spelers aan het kanon en bezorgden hun ploeg een zeer verdiende 0 – 4 overwinning. Of trainer H. Vandenheede tevreden was? Tussen visie of ontwerp van de matchaanpak en uitvoering van de opdrachten was geen speld tussen te krijgen. Bravo, KVK.          

Eerste helft: Schuchtere doelpogingen zijn genoteerd tijdens de matchaanhef met een kopstoot van L. Hugelier (KVK) en schot van J. Coppin (KM), zonder veel problemen voor beide doelmannen. De KVK - druk nam toe. J. Sucaet die de bal laag toegespeeld kreeg, loste een schot door een bos van benen, dat via de binnenkant van de paal in het Torhoutse doel belandde, 0 – 1 (18’). KVK rook lont en krikte het tempo op. Toen G. Delannoy goed diep werd gestuurd door K. Ternier, tikte hij opportuun met de buitenkant van de schoen het leer naast de KM - doelman, J. Meeuws, in de verste hoek van het vijandige doel, 0 – 2 (32’). Dat het zo gemakkelijk zou gaan, had niemand verwacht.    

Tweede helft. KVK voetbalde op hetzelfde elan verder. Na een hoekschop, trof G. Delannoy de paal (53’) en wat later trapte D. Kouemaha van dichtbij in het zijnet (58’). KM - doelman J. Meeuws pakte, loste, grabbelde en herpakte de loeier van de voet van K. Ternier (61’). D. Kouemaha plaatste het leer in de looprichting van J. Sucaet en zijn lobbal - schot verdween over de grijpende handen van doelman J. Meeuws, onder de doellat tegen de touwen, 0 – 3 (63’). Een uniek doelpunt in voorbereiding en afwerking. De volledige afstraffing leek op komst toen D. Kouemaha op rechts doordrong, zijn belager afschudde en fors op doel trapte. Doelman J. Meeuws weerde het leer af in de voeten van de toesnellende G. Delannoy die de rebound binnentrapte, 0 – 4 (67’). KVK nam wat gas terug. En toch konden de bezoekers het niet laten om te nemen wat voorhanden lag. Op een mooie voorzet van M. Sahuke, redde doelman J. Meeuws een hard schot van K. Ternier (71’). Op een kwartier voor affluiten, miste J. Vandermarliere op een haar de 0 – 5 score (75’). Maar waar waren heel de tijd de tegenaanvallen van de thuisploeg gebleven? Hoe kwam het dat de Torhout - defensie voortdurend op een hoopje werd gespeeld?

Het regende pijpenstelen in de Velodroom, maar het onweer deerde de KVK - ploeg niet om een zelden geziene prestatie neer te zetten. KVK speelde vandaag voetbal met vastberadenheid, met inzet en vooral met een groot hart. Een vreugdevol regendansje onder de pletsende neerslag zette een punt achter de match. Volgende week zondag komt OLSA Brakel op bezoek. De Oost - Vlamingen gaven hun bezoekers, SE Winkel Sp. onverwacht een flinke dreun, 3 – 1. Ze rukken met 11 punten op 18 op naar de vijfde plaats in het klassement. Koplopers in de rangschikking blijven FC Sparta Petegem en Rupel Boom FC. KVK prijkt op de derde plaats met 12 punten op 18. Hoelang zou dat geleden zijn dat KVK nog zo een sterke start kende?                       

Doelpunten: [18’] J. Sucaet, 0 – 1; [32'] G. Delannoy, 0 – 2; [63'] J. Sukaet, 0 – 3; [67'] G. Delannoy, 0 – 4
KVK - opstelling: J. Dumesnil, A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, G. Delannoy, J. Sucaet, S. Misiatu (73’ J .Vandermarliere), D. Kouemaha (69’ M. Sahuke),  (N. De Loof, A. Verkindere, Y. Loisel (77’ G . Loisel). Wisselspelers: K. Vandamme, J. Vandermarliere, G. Loisel, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: zondag 15 oktober 2017 om 15.00 u., KVK Westhoek – OLSA Brakel. Supporters op post.
Met dank aan Reginald V. voor de opgenomen notities van de match en aan Rik D. voor het doorsturen van het resultaat van de match.

http://www.focus-wtv.be/sport/westhoek-verslaat-torhout