02/10/17

KVK Westhoek - SK Pepingen-Halle 2 - 0

Zondag 1 oktober 2017, KVK Westhoek – SK Pepingen-Halle 2 – 0
KVK klimt naar subtop in klassement. 

Voetbal spelen tegen de rode lantaarn is nooit een sportief cadeau. Een hoge score ligt in het verschiet, maar heel dikwijls komt de uitdager niet verder dan “met de hakken over de sloot”. Met een snelle aanval kwam KVK vroeg op voorsprong, via L. Hugelier en K. Ternier effende met een penalty - doelpunt de weg naar de zege, op het einde van de eerste helft. KVK won van een weinig geïnspireerd SK Pepingen-Halle, maar deelde heel dikwijls in het slordig en ongebonden voetbalspel tijdens de tweede helft. Winst voor KVK was vandaag noodzakelijk, onontbeerlijk, om volgende week met enige mentale reserves naar Torhout te trekken.   

Eerste helft. In het prille begin van de match koos de SK - doelman, S. Deweerdt, de goede hoek op een schot van G. Delannoy (1’). En de KVK - doelman, J. Dumesnil ving een gerichte kopbal op van T. Bourgeois (2’). Het vlotte aanvalsspel stokte en uit de halve kansen vielen toch nog twee doelpunten langs de favoriete zijde. De mee opgerukte verdediger L. Hugelier voelde het spel aan en glijdend aan de tweede paal scoorde hij het openingsdoelpunt, op voorzet van Y. Loisel, 1 – 0 (6’). Centrale SK - verdediger, T. Daems, devieerde een voorzet van G. Loisel bijna in eigen doel (10’). De behendige A. Benamar bediende centraal de mee opgerukte D. Miceli die het leer via de armen van doelman J. Dumesnil in hoekschop trapte (24’). En G. Delannoy duwde in één tijd een voorzet van G. Loisel naast de bovenhoek van het SK - doel (34’). Maar het was weer G. Delannoy die de buitenspelval handig omzeilde op voorzet van K. Ternier en eens, oog in oog met de SK - doelman, S. Deweerdt, door deze onderuit werd gehaald in de 16 - zone (39’). Koelbloedig verdubbelde K. Ternier de voorspong van op de stip, 2 – 0 (39’). De eigen ploeg had toen al de verwachtingen ingelost, maar meer niet.

Tweede helft. Het leek erop dat KVK op deze voorsprong wilde teren, zonder deze verder te kunnen uitbouwen. De boeiende fasen waren op enkele vingers te tellen. Y. Loisel vluchtte langs de zijlijn weg, liet zijn belager achterop en trok de bal naar de overzijde van het veld. Daar knikte broer Gregory het leer naar de korte hoek van het vijandige doel, maar SK - doelman S. Deweerdt, duwde het leer weer het veld in (58’). Het leek alsof de match naar zijn einde liep, tot een kwartier voor tijd. De ingevallen M. Sahuke, randje 16 - zone, mikte naar de bovenhoek van het SK - doel en S. Deweerdt weerde met hoge handen het leer af in hoekschop (76’). Ondertussen voetbalde de inspiratieloze rode lantaarn met moeite verder, zonder dat KVK daar echt gebruik kon van maken. Of toch, onder enige KVK - druk kopte D. Kouemaha een hoekschop van K. Ternier centimeters naast de verste paal (82’). R. Cabrera, op voorzet van A. Benamar, drong door in de KVK 16 - zone en trapte het leer op het uitgestrekte been van de ingevallen KVK - doelman, T. Derein (83’). G. Delannoy stak met een splijtende pas, D. Kouemaha de diepte in. De ingevallen spits aarzelde zelf zijn kans te wagen of naast hem, de frisse M. Sahuke te bedienen. En dat laatste deed hij ook, maar M. Sahuke, alleen voor doel, verslikte zich in een dribbel voor de neus van doelman S. Deweerdt, die het leer nog juist kon wegtrappen (86’). Och God, wat een kans voor de 3 – 0.                                         

KVK, met 9 punten op 15 klimt op naar de subtop in het klassement, een verrassend goed resultaat. De tegenstrever van volgende week zaterdag, leed vandaag een zware nederlaag in Sint - Eloois Winkel (4 – 1). Torhout 1992 KM, zal in de confrontatie en derby van zaterdag 7 oktober 2017, ongetwijfeld gemotiveerd en strijdvaardig aan de start komen. Het zou mooi zijn mocht het goed gelanceerde team van trainer H. Vandenheede met de zege huiswaarts kunnen keren.        

Doelpunten: [6’] L. Hugelier, 1 – 0; [39’] K. Ternier, 2 – 0 (penalty).
KVK - opstelling: J. Dumesnil (56’ T. Derein), A. Embrechts, L. Hugelier, K. Ternier, G. Delannoy, J. Sucaet, S. Misiatu, N. De Loof, A. Verkindere, G. Loisel (71’ M. Sahuke), Y. Loisel (75’ D. Kouemaha). Wisselspelers: T. Derein, K. Van Damme, D. Kouemaha, M. Sahuke.
Volgende competitiematch: Zaterdag 7 oktober 2017 om 19.30 u.: Torhout KM 1992 – KVK Westhoek. Supporters op post