10/09/17

FC MU Izegem-Ingelmunster - KVK Westhoek 2 - 1

Zaterdag 9 september 2017, FC MU Izegem-Ingelmunster – KVK Westhoek 2 – 1
Voor elk een helft, maar sterk Mandel United wint.

Met Mandel United en KVK Westhoek stonden vandaag 2 fusieploegen tegenover elkaar in een match vol van spanning en strijdvaardigheid. Alle ingrediënten waren aanwezig om het kijkstuk aantrekkelijk te maken: hoog tempo, technisch vaardige spelers en bij momenten vlijmscherpe voetbalacties. KVK verbaasde, nam de eerste helft voor haar rekening en verkeek de kans om met een 0 – 2 voorsprong te rust in te gaan. In de tweede helft gooide MU het over een andere boeg en zette KVK vast op de eigen speelhelft. De wit - witte formatie van trainer H. Vandenheede kreeg het moeilijk met het hoge tempo en ging fysiek ten onder, niettegenstaande een drietal vervangingen midden in de 2e helft.

Eerste helft. Onhoudbaar was Y. Loisel in zijn rechtlijnige rush op rechts. Zijn verre grond - scherende voorzet bereikte aan de tweede paal de voet van broer Gregory, inlopend, die het leer hoog in het dak van het doel plofte, 0 – 1 (2’). Wat een start. KVK voerde de druk op en de Mandeljongens reageerden vertwijfelend met tegenacties die hun precisie misten. Een onstuimige tussenkomst op het kwartier van centrale verdediger J.F. Somay op T. Raes, leverde de stoere KVK - jongen een gele kaart op. Met zwaar geschut stelde Y. Loisel vanop 25 meter, MU - doelman B. Laleman, serieus op de proef. Toen G. Loisel, KVK - spits M. Sahuke raagfijn het straatje in stuurde, schoof hij de bal iets te ver voor zich uit en verkeek de kans om zijn ploeg op een 0 – 2 voorsprong te brengen (28’). Aan de overkant schakelde de kwikzilveren C. Kwateng zijn opponent uit en trok een streep over de reikende handen van KVK - doelman, J. Dumesnil (32’). Y. Loisel bracht weer eens het leer voor doel en zowel M. Sahuke centraal, als G. Loisel aan de tweede paal verzuimden de actie succesvol af te ronden (35’). Na een langdurige schermutseling voor het KVK - doel, kegelde S. Oumedjeber de bal rakelings naast de verste paal van het KVK - doel (44’). De rust kwam niet ongelegen.

Tweede helft. De KVK - formatie zou bijna heel de tweede helft de Mandeldruk moeten ondergaan. In de beginfase veegde J.F. Somay de bal voor de doellijn weg en C. Kwateng drong diep door tot aan de kleine rechthoek en plaatste het leer in het zijnet van het KVK - doel (63’). J. Beyens vlamde een ingezonden bal van dichtbij recht op KVK - doelman, J. Dumesnil, die gepast reageerde (65’). Een verre hoge vrijschop belandde aan de tweede paal, werd naar het centrum terug gekopt, waar de inlopende A. Omari maar binnen te duwen had, 1 – 1 (67’). Een kwartier voor tijd plaatste L. Lorthiois zijn harde vrije trap rakelings naast de paal van het KVK - doel. Uiteindelijk kwam wat ademruimte voor de eigen ploeg, toen K. Ternier, op kruissnelheid, tot in de 16 - zone doordrong en zijn knal gekeerd zag door MU - doelman, B. Laleman (76’). En twee minuten later bediende hij Y. Loisel die de verste hoek van het Mandelse doel viseerde, waar weer B. Laleman reageerde met een sublieme parade (78’). Ook naar het einde van de wedstrijd bleef het voor KVK bij uitverdedigen, zonder dat de echte omschakeling kon worden opgestart. De bal belandde in de verkeerde voeten en kwam met dezelfde snelheid terug. Zo kreeg de naar links uitgeweken C. Kwateng de bal in zijn bezit, bracht die centraal voor doel, waar V. Geryl de zegetreffer knap tegen de netten kopte, 2 – 1 (84’).

Gestreden en eervol verloren. Meegereisde KVK - supporters wisten te overtuigen dat deze fusieploeg, FC MU Izegem-Ing., ongetwijfeld een aardig woordje zal meespreken in het titeldebat. De Mandeljongens vormen een technisch sterk en homogeen team. Maar KVK verbaasde vriend en vijand en acteerde vandaag buitengewoon knap. Het potentieel is aanwezig en er is zeker nog groeimarge. Trainer H. Vandenheede plant voor toekomende dinsdagavond 12 september 2017 een oefenmatch tegen KSCT Menen (3A - Am., VFV). Hij zal spelers laten aantreden die uit kwetsuur komen, speelminuten te kort komen of wedstrijdritme missen. Supporters op post.    

Doelpunten: [2’] G. Loisel, 0 – 1; [67’] A. Omari, 1 – 1; [84’] V. Geryl, 2 – 1.     

KVK - opstelling: J. Dumesnil, K. Vandamme, J.F. Somay, L. Hugelier, K. Ternier, S. Misiatu (A. Embrechts), N. Deloof, A. Verkindere, G. Loisel (68’ G. Delannoy), M. Sahuke (62’ R. Kouemaha), Y. Loisel. Wisselspelers: A. Embrechts, G. Delannoy, J. Sucaet, R. Kouemaha.

Volgende competitiematch: zaterdag 16 september 2017 om 19.30 u., KVK Westhoek – K. Londerzeel SK. Supporters op post.