10/11/19

KSCT Menen - KVK Westhoek

Burenderby aan de grens eindigt op gelijkspel : 2-2

Vandaag moest KVK op bezoek bij de buren van "Mjinde" en helaas voor beide ploegen werd deze derby omschreven als een degradatieduel.  Misschien wat vroeg na 11 matchen maar toch een verwijzing naar het klassement waar beide ploegen in de onderste regionen vertoeven.

Het mooi verfraaide stadion lag te blinken in de zon op deze prachtige herfstnamiddag. De opkomst was echter heel matig en geeft blijkt dat amateurvoetbal het alsmaar lastiger krijgt om supporters te bewegen.

Bij aanvang snuffelden beide ploegen nogal wat rond en zodoende kwam de wedstrijd eerder moeizaam op gang.Menen was in het eerste kwartier echter de meest bedrijvige ploeg. Lukinga genoot de eer van eerste gele kaart en keeper Olivier (ex Menen) moest pal op het kwartier een eerste keer ingrijpen met een knappe parade. op de 18e minuut een ouderwetse 'scrimmage' voor doel met 3 koppende tussenstations die leiden tot de 1-0 voor de thuisploeg. Dewaeghemaeker was de afwerker van dienst maar de KVK verdediging blonk hier niet uit in duelkracht. Vandermarliere (te zwak schot) en Gantois (schot in zijnet) reageerden voor KVK.Op de 25e minuut de kans voor KVK op de gelijkmaker maar Vandermarliere besloot echter onbesuist hard over met een schot op een afgeweken bal. Op de 35 minuut gaat Himpe in de fout in de rechthoek en de penalty wordt benut door K. Gallo die de thuisploeg op 2-0 brengt. Een zeer bedrijvige Gantois brengt de bal voor doel waar Demets de 2-1 kan binnentikken in de 39e minuut. Ruststand 2-1 .

Na de rust gelijkopgaand spel en gelijk beeld van de eerste helft.Menen schoot op de paal en KVK kwam er goed weg. KVK reageerde via Gantois op aangeven van Himpe. Doelman Olievier was in zeer goede doen en hield Menen van de 3-1 af. De wedstrijd tikte verder en na dubbele vervanging bij KVK geraakte men steeds meer in de wedstrijd. In de 85e minuut lukte het dan toch : op aangeven van Demets kan Armani-Decock de 2-2 in doel schieten. Met de ingevallen Da Silva zette KVK nog wat meer druk en rook men de 2-3 maar Menen was even dicht bij de 3-2 want liet in de 88e minuut voor open doel een unieke kans liggen.

Al bij al een verdiend gelijkspel voor KVK waar we niet veel mee opschieten en het gevoel dat er meer in zat overheerste toch wel op de vreugde om dit punt. Laat het echter een motivatie zijn om hard te werken want enkel mits teamwerk en fighting spirit kan er gestreden worden om de 3 punten volgende zondag thuis tegen Dikkelvenne.  

Volgende match 04/04/20 om 19:30
K. VK Westhoek
K. SV Temse