08/05/19

KVK Westhoek - KRC Harelbeke

Donderdag 2 mei 2019, KVK Westhoek – KRC Harelbeke 2 – 1
Slotzege kroon op prachtig voetbalseizoen.

In wedstrijd 30, de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-2019, trof KVK een moeilijk te bespelen tegenstrever. Tegen de 6e in het klassement domineerde de eigen ploeg in de eerste helft. Vroeg in de tweede helft scoorde KVK het doelpunt van de zege, maar ondervond sterke weerstand van de Ratjes die alsnog de gelijkmaker uit de brand wilden slepen. Trainer F. Bouten was dolgelukkig toen hij zijn behaalde doelstellingen nog eens op een rijtje kon zetten: “In de top - 3 spelen met de behaalde 3e plaats, de kaap van 60 punten bereiken met de verworven 62 punten, de beste verdediging presenteren met slechts 33 tegendoelpunten”. Met deze eindzege zet jong KVK de kroon op een prachtig voetbalseizoen, 2018-2019.   

Eerste helft. Veel balbezit voor KVK, dat wel, maar geen doelkansen. Integendeel, op een snelle counter van de bezoekers vloog een kopbal nipt naast het KVK - kader. De RCH - doelman pakte een schot vanaf de 16 meter lijn van J.B. Devoldere. De bezoekers plooiden terug, maar enkele van hun uitvalpogingen zorgden voor reëel doelgevaar. Door te veel beweging op het middenveld, kwam KVK onvoldoende tot diepgang in haar spelopzet. J. Gantois brak het ijs. Hij recupereerde op het middenveld de bal, schakelde een tegenstander uit en trapte met een verrassend schot succesvol tegen de netten. Het leer vloog via de binnenkant van de paal binnen, 1 – 0 (35’). KVK ging op zoek naar het tweede doelpunt, maar stuitte telkens op de alerte Harelbeekse doelman. Aan de rand van de 16 meter zone bemerkte de scheidsrechter handspel van J.B. Devoldere. De verraste KVK - doelman, G. Lemaire, zag de vrije trap doorheen de aarzelende KVK - muur in de beneden hoek van zijn doel vliegen, 1 – 1 (40’).  Op slag van rusten zwiepte J. Colpaert een hoekschop voor doel, richting 2e paal, waar J. Sap de bal met het hoofd tot bij de inlopende M. Kirilov devieerde. M. Kirilov kopte de uitstekende doelkans nipt over de doellat. KVK moest wel tevreden zijn met die 1 – 1 stand aan de rust.

Tweede helft. De vlugge start bracht KVK haar tweede doelpunt op. J. Gantois infiltreerde met een prima loopactie de bezoekende verdediging en bediende de aanstormende J.  Clynckemaillie die de bal onhoudbaar in één tijd in de verste bovenhoek van het RCH - doel plofte, 2 – 1 (49’). De bezoekers reageerden intens. Het balverlies van E. Craeymeersch werd KVK bijna fataal. De bezoekers kregen vleugels en domineerden de eigen ploeg in scherpere duels en met goed gerichte schoten op doel. De wedstrijd kantelde en KVK kwam maar niet weg onder druk. KVK - doelman, G. Lemaire duwde met moeite een zwaar afstandsschot met de vingertoppen tegen de doelpaal (65’). KVK plooide, maar de collectiviteit hield haar recht. Toen een kwartier vóór tijd, J. Vanderhaeghe balverlies leed, leek de zegekans plots zo ver weg. De RCH - aanvaller plaatste echter zijn poging naast doelman G. Lemaire en naast de verste paal. Tussendoor vlamde de doorgebroken E. Craeymeersch over de verste kruishoek. Tijdens de laatste 10 minuten beukten de bezoekers met volle kracht, maar de KVK - defensie gaf geen krimp.

KVK Westhoek klaarde de klus weliswaar binnen het uur, maar moest daarna de teugels uit handen geven. “Het werd uiteindelijk een overwinning op karakter en collectiviteit. Zo sloten we het seizoen 2018-2019 met een uitstekend gevoel af.” besloot trainer F. Bouten. 

KVK - opstelling: G. Lemaire, J. Clynckemaillie, J. Vanderhaeghe, M. Kirilov, J. Sap, J.B. Devoldere, W. Carlier, J. Gantois, E. Craeymeersch, J. Colpaert, M. Dejonghe, J. Wydoodt, L. Verschaete, M. Kim, M. Coffyn.