01/05/19

Torhout 1992 KM - KVK Westhoek

Vrijdag 26 april 2019, Torhout 1992 KM – KVK Westhoek 3 – 4
Met sterk collectief naar de 60 punten?

Spektakel in De Velodroom te Torhout tijdens de 29e en voorlaatste match van het seizoen. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen, terwijl de eigen ploeg door eigen nalatigheden slechts kon uitlopen tot 0 – 2 aan de rust.  In de 2e helft voerde KVK de druk op, maar de gastheren kwamen terug tot 2 – 2 met 2 doelpunten uit evenveel kansen. In 20 laatste minuten vielen nog 3 doelpunten, maar KVK keerde met de verdiende zege terug naar huis. “Met deze heel jonge formatie speelden we vandaag één van de betere wedstrijden van het seizoen” concludeerde trainer F. Bouten.

Eerste helft. De hoge KVK - druk op het Torhoutse doel leverde enkel een half dozijn hoekschoppen op. De thuisploeg reageerde voor het eerst na tien minuten toen een aanvaller een hoekschop rakelings over het KVK - kader kopte.  Toen F. Verniers foutief in de 16 - zone foutief werd gestuit, zette hijzelf de penalty feilloos om, 0 – 1 (11). KVK creëerde met snel combinatievoetbal enkele goede kansen. M. Dejonghe besloot een voorzet van J. Gantois voorlangs en ook E. Craeymeersch duwde het leer naast de verste paal na een knappe KVK - aanval. Wat later kwam R. Boudry een voetje te kort om te besluiten. Een KVK - doelpunt hing in de lucht. J. Vanderhaeghe recupereerde het leer en initieerde een snelle tegenaanval. De bal kwam op de rechterflank bij de spurtende E. Craeymeersch terecht die met een dreun van een schot de Torhoutse doelman het nakijken gaf, 0 – 2 (33’). J. Gantois vlamde op de paal, na goed voorbereidend werk van E. Craeymeersch en F. Verniers. Op slag van rusten zag J. Clynckemaillie zijn geplaatste bal nipt over de verste kruishoek vliegen. “KVK was bij momenten toch wel indrukwekkend” oordeelde trainer F. Bouten.

Tweede helft. Kort na de rust miste KVK een goede mogelijkheid op de 0 – 3, maar de gastheren scoorden wel de aansluitingstreffer toen een KM - aanvaller een vrije trap meteen binnenkopte, 1 – 2 (48’). KVK bekwam direct en de Torhoutse doelman moest goed plat op een geplaatste bal van E. Craeymeersch naar de verste hoek van het KM - doel (53’).  M. Dejonghe plofte een harde bal op de paal (56’). Wie zijn kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. Een verre voorzet kwam bij een opkomende KM - flankverdediger terecht die onverwacht overhoeks binnentrapte, 2 – 2 (63’). De sterk acterende J. Gantois stuurde een gemeten pas op de infiltrerende M. Dejonghe die vanuit een heel scherpe hoek succesvol besloot, 2 – 3 (68’). En dat was een mentale tik voor de thuisploeg. M. Dejonghe kwam centimeters tekort kwam om het leer in doel te verlengen. Na alweer een heel snelle actie over J. Gantois en M. Dejonghe kwam het leer in de voeten van F. Verniers terecht die zijn belager uitschakelde en het leer naast de KM - keeper in doel joeg, 2 – 4 (74’). Vanaf nu controleerde KVK de wedstrijd. Een laatste hoekschop voor de thuisploeg leverde nog de aansluitingstreffer op, 3 – 4 (89’).

“Vandaag brachten we de eerste 25 minuten het betere voetbal en speelden we de tegenstander van het kastje naar de muur. In deze jonge groep lopen tal van goed voetballende jongens, maar de grote verdienste zit vooral in het feit dat ze gedurende het hele seizoen één homogene groep vormen. Zowel op als naast het veld vormen ze een sterk collectief. Onze eerste doelstelling, namelijk een plaats in de top 3 veroveren, is bereikt. Ook het 2e objectief ligt binnen ons bereik, om het seizoen te beëindigen als de ploeg met de beste verdediging. En zelfs de derde doelstelling is zo goed als gerealiseerd om de kaap van 60 punten te bereiken. Hierin moeten we nog één punt halen”, deelde een heel tevreden trainer F. Bouten mee.

Komende donderdag, 2 mei 2019 spelen we de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen RC Harelbeke. Ook hier wil KVK winnen, maar uit het recente verleden blijkt dat de paars - witte Ratjes zich niet zo gemakkelijk gewonnen geven. KVK staat met 18 zeges en 59 punten uit 29 ontmoetingen op de derde plaats in het klassement. Het doelpuntensaldo oogt indrukwekkend: 86 – 32.

KVK - opstelling: M. Coffyn, J. Clynckemaillie, J. Wydoodt, J. Vanderhaeghe, J. Sap, J.B. Devoldere, J. Gantois, R. Boudry, F. Verniers, E. Craeymeersch, M. Dejonghe, S. Vakala, L. Verschaete, A. Ryckewaert, B. Knockaert, M. Kim.
Volgende match: laatste wedstrijd van het seizoen op donderdag 2 mei 2019 om 20.00 u., KVK Westhoek – RC Harelbeke. Supporters op post.