18/04/19

KVK Westhoek - SCT Menen

Vrijdag 12 april 2019, KVK Westhoek – SCT Menen 3 – 0
Verdiende zege in faire derby.

Jong KVK trok voor de vierde ontmoeting tegen de buren uit Menen en de 28e wedstrijd dit seizoen, het laken geheel naar zich toe en won vlot met 3 – 0. “Een degelijke eerste helft met behoorlijk voetbal en een dominante 2e helft waarin KVK een aanzienlijk aantal kansen liet verloren gaan” ondervond trainer F. Bouten.

Eerste helft. KVK vatte de match aan met hoge druk. G. Loisels’ schot, op voorzet van M. Dejonghe, strandde in de SCT - defensie. Het bleef bij steriel KVK - veldoverwicht in het openingskwartier. Een kopbal van de bezoekers miste de juiste richting. KVK - doelman G. Lemaire kwam tweemaal gevat tussen. Eerst blokkeerde hij het leer van een ontsnapte SCT - aanvaller en een tweede maal duwde hij een Menense rebound terug het veld in. M. Dejonghe bediende, na een prachtige actie, de vrijstaande R. Hoornaert die veel te zwak besloot. J. Clynckemaillie kwam een voetje tekort om een center van M. Bah te verlengen. De dribbelende G. Loisel plaatste op links een zwaar schot in het zijnet. Een Menense verdediger blokkeerde het schot van M. Dejonghe en op hoekschop kopte J. Vanderhaeghe het leer nipt naast de paal. De bezoekers plooide onder de KVK – impulsen. De Menense doelman wierp zich in de voeten van de aandringende M. Dejonghe die wou scoren. G. Loisel dribbelde zich een weg doorheen 3 verdedigers ne bediende M. Dejonghe die in de korte hoek binnenknalde, 1 – 0 (35’). Net vóór de rust probeerden de bezoekers nog de gelijkmaker te forceren, maar het leer vanuit de 2e lijn vloog ver over het kader.  

Tweede helft. KVK wilde de klus zo vroeg mogelijk afmaken. Dit resulteerde in 5 uitstekende doelkansen over een periode van 25 minuten. De Menense doelman ontfutselde G. Loisel de bal, die gevaarlijk kwam opzetten. Wat later redde de SCT - doelman een schot uit de korte hoek van de KVK - linksbuiten (51’). D. Vandewalle stuurde zijn gelobde bal nipt over het lege doel (62’). J. Colpaert schakelde zijn opponent uit en schoof het leer rakelings voorlangs (70’). En R. Hoornaert besloot de geboden kans veel te zwak (75’). KVK kwam te kort en SCT Menen nam risico’s. Een Menense aanvaller kopte een gecenterde bal naast de paal (80’). Via enkele snelle omschakelingen zorgde KVK voor doelgevaar. Een schot van G. Loisel vloog naast het kader en ook J. Colpaert miste een open doelkans. Waar bleef het verlossende KVK - doelpunt? Een zucht van opluchting bij trainer F. Bouten toen hij zag hoe G. Loisel zijn belager uitschakelde en het leer naast de SCT - doelman tegen de netten schoof, 2 – 0 (85’). SCT reageerde meteen met een schot vanop de 16 meter lijn, maar doelman G. Lemaire pakte het leer klemvast. De infiltrerende G. Loisel stuurde de bal in de loop van R. Boudry die met een geplaatste bal de uitkomende SCT - doelman te grazen nam, 3 – 0 (89’).  

“Het was knokken tot het bittere einde om de zege te bemachtigen. Op basis van het leverde spel en de gecreëerde kansen is dit een ruim verdiende overwinning. Een top - 3 plaats ligt in het bereik. Voor de 8e maal hield KVK de “nul” en de eigen verdediging is nog altijd de minst “gepasseerde” in de reeks.”, zo beoordeelde trainer F. Bouten de toestand. KVK staat nu op de 3e plaats in het klassement met 56 punten uit 28 wedstrijden. FC Mandel United en FC Sparta Petegem staan respectievelijk op plaats 1 en 2. Volgende week is er geen competitievoetbal, maar organiseert KVK haar eigen belofte - tornooi, waaraan de volgende ploegen deelnemen: KVK Kortrijk, KSV Roeselare, RC Gent, FC Mandel United, FC Sparta Petegem, KRC Harelbeke en KVK Westhoek.

Volgende competitiematch: vrijdag 26 april 2019 om 20.00 u., Torhout 1992 KM – KVK Westhoek. Supporters op post.
KVK - ploegopstelling: G. Lemaire, J. Gantois, J. Vanderhaeghe, J. Sap, J. Clynckemaillie, W. Carlier, R. Boudry, G. Loisel, M. Bah, R. Hoornaert, M. Dejonghe, J. Colpaert, D. Vandewalle, J.B. Devoldere, M. Coffyn.